Bulvar tartışması yargıya taşındı

Güncelleme Tarihi:

Bulvar tartışması yargıya taşındı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 14:28

Geçtiğimiz ay yaşanan Ankara Bulvarı’nın trafiğe kapatılması tartışmasında karşı karşıya gelen Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile Ankara İli ve İlçeleri Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği arasındaki gerginlik yargıya taşındı.

Haberin Devamı

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve odanın yönetim kurulu üyeleri, Ankara İli ve İlçeleri Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği ve Dernek Başkanı Kurtuluş Kara hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik, tehdit ve hakaret suçu nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu’nda ifadeye çağrılan dernek başkanı Kara da, Candan hakkında suç duyurusu gerçekleştirdi.

BEL-KA ÇALIŞANLARI İDDİASI

Candan ve yönetim kurulu üyeleri, savcılığa verdiği dilekçede, “Odanın bulunduğu binaya gelmek suretiyle açıkça hakaret ve tehdit eden ifadeleriyle hiçbir şekilde ifade ve demokratik tepki gösterme özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyecek protestonun Büyükşehir Belediye Başkanı’nın BEL-KA işçileri olduğu tespit edilmiştir. Oda önüne gelen kişilerin seçilmiş ve görevlendirilmiş kişiler olduğu ve odayı hedef almak suretiyle zarar vermeye geldiği aşikardır” ifadelerine yer verdi.
Hazırladıkları dilekçeye oda önünde gerçekleşen protestoya katıldıkları iddia edilen BEL-KA işçilerinin fotoğraflarını ekleyen Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu davası açılmasını talep etti.

TUVALET PROJESİ ÇİZSİN

Haberin Devamı

Ankara İli ve İlçeleri Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği Başkanı Kurtuluş Kara da, Candan hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Ankara Hürriyet’e konuşan Kara, Mimarlar Odası’nın suç duyurusunda BEL-KA işçileri olduğu iddia edilen şahısların halk otobüsü şoförleri olduğunu savunarak, şöyle konuştu: “Biz de kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Kesinlikle hakaret ve tehdit etmedik. Biz sadece Ankara halkının ve esnafın hakkını ‘Yol kapatılmaz, açılır’ diyerek savunduk. Tezcan Hanım’ı seviyoruz, sevmeye de devam edeceğiz. Bu konularla uğraşmasın. Bizim esnaf olarak duraklarda tuvalet ihtiyacımız var. Öncelikle onun projesini çizsin.”

ODA ÖNÜNDE YUMURTALI PROTESTO YAPMIŞLARDI

Ankara 5. İdare Mahkemesi’nin AOÇ’deki imar ve nazım imar planlarının iptal edilmesi kararının ardından Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz ay Ankara Bulvarı’nı kapatma kararı almıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kararın ardından AOÇ’deki planlar için iptal davası açan meslek odalarını suçlamıştı. Ankara İli ve İlçeleri Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği de kapatma kararını Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin önüne giderek yumurtalı protesto gerçekleştirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!