Bulvar cadde sokak en’leri

Güncelleme Tarihi:

Bulvar cadde sokak en’leri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2023 12:38

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) harita tabanlı açık veri platformu ‘Şeffaf Ankara’, kentteki bulvar, cadde ve sokak sayılarının ayrıntılarını ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Sistemde ilçe belediyeleri ve ABB’nin cadde ve sokaklardaki yetki sınırlarına ilişkin bilgiler de yer alıyor. Uygulamadaki verilere göre başkentin 25 ilçesinde toplamda 182 bulvar, 10 bin 921 cadde, 30 bin 569 sokak bulunuyor. Kentte cadde, bulvar, sokakların ‘en’leri ise şöyle:

DÖRT İLÇEDE BULVAR BULUNMUYOR

* En fazla bulvar 29 ile Sincan’da. İkinci sırada 26 bulvar ile Çankaya geliyor. En az bulvar ise birer bulvara sahip olan Kalecik ve Haymana’da. Kızılcahamam, Güdül, Evren ve Çamlıdere’de ise bulvar bulunmuyor.

CADDE SOKAKTA BİRİNCİ ÇANKAYA

* En fazla cadde bin 731 ile Çankaya’da. İkinci sırada bin 241 cadde ile Yenimahalle var. En az caddeye sahip olan ilçe ise 16 cadde ile Kalecik. * En fazla sokak ise 3 bin 651 ile Çankaya’da. En fazla sokağa sahip ikinci ilçe 3 bin 502 ile Gölbaşı. En az sokağın bulunduğu ilçe ise 24 sokak ile Evren.

Haberin Devamı

Bulvar cadde sokak en’leri

MAVİ ABB  KIRMIZI İLÇE

Ankara’da kazı çalışma noktalarından ulaşım verilerine, cadde-sokak yetki sınırlarından kent rehberine kadar birçok bilginin yer aldığı Şeffaf Ankara uygulaması https://seffaf.ankara.bel.tr/ adresinden veya ABB’nin Başkent Mobil aplikasyonu üzerinden kullanılabiliyor. Uygulamada, harita üzerinden seçilen adresteki cadde ve sokakta hangi belediyenin yetkili olduğu ise renk ayrımıyla belirtiliyor. Mavi renkli çizgi oranın ABB sorumluluğunda olduğunu kırmızı renkli çizgi ise ilçe belediyesinin yetkili olduğunu gösteriyor.

BAKMADAN GEÇME!