Bugün bu duraklarda beklemeyin!

Güncelleme Tarihi:

Bugün bu duraklarda beklemeyin
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2022 16:14

Sincan ve Etimesgut’tan özel halk otobüsleriyle(ÖHO) Kızılay’a direkt ulaşım bugün itibarıyla sona erdi. Beş hattaki otobüsler, metro ringine döndü. Bundan sonra otobüs gelmeyeceği için Kızılay Meşrutiyet Caddesi’ndeki duraklar da artık boş olacak. Hatları kullananlar ise karara tepkili.

Haberin Devamı

Sincan ve Etimesgut’tan özel halk otobüsleriyle(ÖHO) Eskişehir Yolu üzerinden Kızılay’a direkt ulaşım bugün itibarıyla sona erdi. Beş hattaki otobüsler metro ringine döndü. Artık 511 ve 512 numaralı ÖHO’lara Sincan’dan, 532 numaralı hatta Elvankent’ten, 541 numaralı hatta Eryaman’dan binen yolcular Ümitköy Metro İstasyonu’na kadar gidecek. 530 numaralı hatta Etimesgut’tan binenlerin de son durağı Koru Metro İstasyonu olacak. Yolcular metroya aktarma yaptıklarında da yine ücret ödeyecek. Kızılay Meşrutiyet Caddesi’ndeki duraklar da artık boş olacak. Hatları kullanan vatandaşlar ise Sincan ve Etimesgut’taki ÖHO’ların ringe dönmesine tepkili. Çok sayıda vatandaş sosyal medya üzerinden bu düzenlemeyle ilgili EGO Genel Müdürlüğü’ne şikâyetlerini iletti. İşte o şikâyetlerden bazıları:

Bugün bu duraklarda beklemeyin


HEM ZAMAN HEM PARA KAYBI

Pelin Köklü: “Eskişehir Yolu üzerinde bir durak için bile metroya aktarma yapmak, vatandaş için hem zaman hem para kaybıdır. Bu hamleyle ÖHO hat sahiplerinin yükü hafiflemiş olabilir, belki hedef budur fakat 541 Eryaman’daki ulaşımı tamamen bir kangren haline getirdiniz.”
Esma Pekçevik: “Zaten bir saatten uzun zamanda balık istifinden de beter bir halde yolculuk yapıyorduk. Şimdi süre 1.5 saate çıkacak ayrıca ücret toplamı artacak. Bir de Şehir Hastanesi’ne ulaşmak isteyenler üç vasıta değiştirmek zorunda kalacaklar. Yaşlısı var, hastası var. Yazık, olmamış.”

GERÇEKTE ÜCRET 6.75 TL

Göknar Bulut: “Bu vatandaşa eziyet değil midir? Bu hamle ile ÖHO hat sahiplerinin yükü hafiflemiş olabilir. Reklam afişine göre ‘zararına 4.5 TL’ye taşıyoruz’ algısı yapıyorsunuz, oysa gerçekte aktarma ile 6.75 TL. Yazık.”
Selçuk Öztürk: “Koskoca ülkenin başkentinde ulaşımı, zaten yeterli olmayan bir halden daha kötü hale getirmeyi nasıl başarabiliyorsunuz? İş yok, her şey pahalı, zamlı. İnsanın elinde tek bir sağlığı kalmıştı. Onu da siz alıyorsunuz. İnsanlar Şehir Hastanesi’ne nasıl ulaşacak?”

METROYU UZATMALISINIZ

Emre Kaan: “Hem ring araçlarında olan ücretsiz aktarmayı kaldırdınız hem de Kızılay’a direkt ulaşım sunmuyorsunuz. Madem böyle bir şey yapılıyor metroyu Elvankent, Sincan’a kadar uzatmalısınız. Neden insanları aktarma yapmaya mecbur bırakıyorsunuz.”

Bugün bu duraklarda beklemeyin


KARAR TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Meclis Üyesi Fatih Ünal da kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Uygulamanın vatandaşa zulüm olacağını savunan Ünal, “Bu Ankaralıya zulümdür. Sayın Mansur Yavaş derhal bu uygulamadan vazgeçmeli. Sincan, Etimesgut, Elvankent, Eryaman nüfusu 1 milyonun üzerinde. On binlerce hemşehrimiz, her gün Kızılay’a geliyor, işe ve okula gidiyor. Şimdi bu semtlerden Ankara’nın merkezine giden tek bir vesait kalmadı. Kart bas, yolun yarısını git, yeniden ücretli kart bas. Hele bir de Kızılay’dan başka bir yere geçmeleri gerekecek ise daha büyük sıkıntı. Bu kararın tekrar gözden geçirilmesini ve eski halin devamını yüz binlerce hemşehrimiz adına talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

3 MART 2022
Hürriyet Ankara, Sincan ve Etimesgut’tan Kızılay’a direkt ulaşım hizmeti veren özel halk otobüslerinin(ÖHO) metro ring hattına dönüştürülmesini ‘DİREKSİYONU RİNGE KIRDI’ manşetiyle duyurmuştu. Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği(TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, bu hatlarda pik saatlerde Eskişehir Yolu’ndaki trafik nedeniyle otobüs servis saatlerine uyulamadığına dikkat çekmiş, düzenlemenin trafiği rahatlatacağını ve ulaşım hizmetini iyileştireceğini söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!