Bu serginin geliri TEV'e bağışlanacak

Güncelleme Tarihi:

Bu serginin geliri TEVe bağışlanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 10:11

Bu serginin geliri TEV'e bağışlanacak

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- ANKARA'da 8 yıl önce sosyal sorumluluk projesi adı altında bir araya gelen ressamların 'Küçük Damlalar Büyük Umutlar' isimli resim sergisi, 6 Mart Pazartesi günü TESK Sanat Galerisi'nde Ankaralı sanat severleri bir araya getirecek. 9 sanatçının 3 eserle katılacağı sergiden elde edilecek gelirin tamamı ise Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) bağışlanıp, eğitime katkıda bulunulacak.

Eğitim yararına katkı sağlamak için 9 yıl önce başlatılan 'Küçük Damlalar Büyük Umutlar' sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen resim sergisinin bu yıl 9'uncusu TESK Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilecek. Proje sorumlusu ressam Murat Polat, "Serginin amacı, sanatın kişisel bir eylem olmadığını göstermek, sanatın toplumsal sorumluluklarını hatırlatmak ve sanat sayesinde toplumsal dayanışma ruhunu canlı tutmak" dedi.

Bu yıl 9'uncusunu gerçekleştirdikleri sergiye geçtiğimiz yıllarda sanatçı arkadaşlarının sayısının düşük katılım sağladığını belirten Polat, "Sergide yer alan eserlerin satılması halinde elde edilecek gelirin tamamını TEV'e bağışlanacak. Bu nedenle gelir edemeyecek ressamlar bu projemize sıcak bakmıyorlar. Serginin tüm giderlerini bizler karşılıyoruz. Gönül isterdi ki daha çok ressam katılarak küçük adımlar büyük adımlara dönüşebilirdi. Projeye hep aynı ressamlarla devam ediyoruz. Türkiye'nin eğitimde eksiklerini ve ihtiyaçlarını az da olsa bu sergiden elde edilecek gelirle fayda sağlayacağına inanıyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha çok ressam ve eserlerle projemize devam edeceğiz" dedi.

Sergiye 3 resimle katılarak katkı sağlayan ressamlar ise İmren İyem Aslan, Işık Çuhacıoğlu, Hüsnü Kaçmaz, Murat Polat, Nursun Sakal, Şule Özbahar, Füsun Özyıldırım, Sema Yücel ve Aynur Zilkaya olduğu belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!