Bu şehri güzel yapan insanları

Güncelleme Tarihi:

Bu şehri güzel yapan insanları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 14:00

İspanyol şarkıcı Buika, ‘Başkent Kültür Yolu Festivali’ kapsamında CSO ADA Ankara’da konser verdi. Müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşatan Buika Ankara için, “Bu şehri güzel yapan insanları” dedi.

Haberin Devamı

Dünyanın en iyi vokalleri arasında gösterilen İspanyol şarkıcı Concha Buika, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında CSO ADA Ankara’da sahne aldı.

Bu şehri güzel yapan insanları


Ankaralıların ilgisinin yoğun olduğu konseri, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da takip etti. Konser salonunu tamamen dolduran başkentliler, unutulmaz bir gece yaşadı. Yaklaşık iki saat sahnede kalan ve Flamenko ile caz tarzı şarkılardan oluşan bir repertuvar sunan Buika, konser sonunda ayakta alkışlandı. Konser öncesi Divan Otel’de basın toplantısı düzenleyen Buika, Ankara’nın çok güzel bir şehir olduğunu ifade ederek, “Dün eşimle konuştum ve çok beğendiğimi, burada bir süre yaşayabileceğimi söyledim. Bu şehri güzel yapan insanları. İnsanlar olmadan şehirler hiçbir şey. Ankaralıları çok sevdim, bu ülkede nereye giderseniz gidin evinizde hissediyorsunuz” dedi. Buika şöyle devam etti:

Bu şehri güzel yapan insanları


TÜRKÇE SİHİRLİ BİR DİL

“Türkiye’de çok fazla yetenekli genç şarkıcı var. Ama bence Avrupa ve dünyaya açılmalılar. Türkçe’nin çok sihirli bir dil olduğunu düşünüyorum. Bu dilde sizi çeken bir derinlik var. Türk şarkıcılar inanılmaz şarkı söylüyor. Türk sanatçılar şarkı söylediklerinde Türk kimliklerinin ötesinde bence evrensel oluyorlar. Sadece Türkiye için söylemiyorlar dünya için söylüyorlar. Biz bir sanatçı ordusuyuz, barış için, aşk için savaşan bir orduyuz. Konuşamayan, derdini söyleyemeyen insanlara ses oluyoruz.”

HİSLERİNİ VE TEPKİLERİNİ GÖSTERİYORLAR

Daha önce de Türkiye’de konserler verdiğine değinen sanatçı, Türk dinleyicileri ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Türk dinleyiciler, hislerini ve tepkilerini çok net bir şekilde gösteriyorlar. Seyirci ile iletişim çok açık ve hemen bir bağ kurabilirsiniz. Sizi sevdiklerini hissettiriyorlar. Tutkulular, bilgiye ihtiyaç duyuyorlar ve öğrenmeye açlar. Eğlenmeyi ihmal etmiyorlar ama bence öncelikleri öğrenmek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!