'Bu müesseseleri korumamız lazım'

Güncelleme Tarihi:

Bu müesseseleri korumamız lazım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 15:36

Ankara Ticaret Odası(ATO) Başkanı Gürsel Baran, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile birlikte Ulus’ta bulunan ve uzun yıllardan beri faaliyetlerini sürdüren Ruşen Pastaneleri ile Gül Kahve’ye ziyarette bulundu.

Haberin Devamı

ATO Başkan Yardımcısı Temel Aktay’ın da eşlik ettiği ziyaretin ilk durağı üç kuşaktır hizmet veren ve ‘Ankara’nın en eski pastanelerinden biri olma’ vasfını koruyan Ruşen Pastaneleri oldu. Ardından tam 101 yıldır hizmetini sürdüren Gül Kahve’ye ziyarette bulunuldu. Her iki işletmeye de plaket takdim edildi. Ankara’ya uzun yıllardır değer katan müesseselerin korunması gerektiğini vurgulayan ATO Başkanı Baran, “Bundan sonra yıllardır var olan müesseselerimiz ve değerlerimizle ilgili olarak Ankara Ticaret Odası olarak daha çok adım atacağız” dedi. Baran, özetle şunları söyledi:

Bu müesseseleri korumamız lazım

Ruşen Kökten (Ruşen Pastaneleri)- Gürsel Baran

Haberin Devamı

DEĞERİNİ ANLAYAMAMIŞIZ

“Ulus’ta çok kıymetli iki firmaya ziyaret gerçekleştirdik. Oldukça duygulandım. Bizim bu ve bunun gibi yıllardır Ankara’mıza hizmet vermiş müesseseleri korumamız lazım. 1962 yılından beri Ankara’dayım ve bu bölgenin çocuğuyum, bu bölgede çıraklık yaptım. Ankara’da turizm dendiğinde ilk akla gelen yerlerden biri Ulus. Ankaralı olarak bu özel ve kıymetli yerlerin değerini yeteri kadar anlayamamışız, duyuramamışız ve de gösterememişiz. Bundan sonra yıllardır var olan müesseselerimiz ve değerlerimizle ilgili olarak Ankara Ticaret Odası olarak daha çok adım atacağız. Belli bir yılı aşmış firmalarımıza, işletmelerimize ziyarette bulunacağız. Ankara, çok kıymetli bir il adeta örtülü bir hazine. Biz şehrimizin üzerinde örtülü olan bu gizli hazineyi ortaya çıkaracağız. Ulus bölgesinden başladığımız bu ziyaretleri ve çalışmayı Sayın Turgut Altınok ile devam ettireceğiz. Daha sonrasında ise diğer ilçelerde bulunan ve belli bir süre hizmet etmiş müesseselerimize uğrayacağız.”

Bu müesseseleri korumamız lazım

 Temel Aktay-Ruşen Kökten-Gürsel Baran-Mustafa Kökten-Turgut Altınok

Bu müesseseleri korumamız lazım

Haberin Devamı

GEÇMİŞİMİZE BİR SAYGIDIR

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise “Biri 73 yıllık olan diğeri de 101 yıllık olan iki işletmeyi, birbirinden değerli iki değeri ziyaret ettik. Onlar bizim ulu çınarlarımız, yaşayan kütüphanelerimiz. Ruşen Pastaneleri’nin sahibi Ruşen Bey ve Gül Kahve’den Ahmet Bey, onlar ve onlar gibi yıllardır ülkemize hizmet eden değerlerimizden öğrenecek çok şeyimiz var. 30 Ağustos’un 101. yıl dönümünde 101 yıllık bir işletmeyi ziyaret etmek çok özel. Yıllar öncesine dayanan ve zorlu şartlar altında tüccarlık yapmış olan bu değerlerimize hep birlikte sahip çıkmalıyız. Onların da kuşakları var. Tüm bunlar geçmişimize bir saygıdır. Esnaf ziyaretlerine ayrı bir önem veririm, elimden geldiğince her gün uğramaya çalışırım. Bugün bu ziyarette benim için oldukça anlamlı oldu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bu müesseseleri korumamız lazım

Bu müesseseleri korumamız lazım

Turgut Altınok-Ahmet Hamdi İncegül (Gül Kahve) -Gürsel Baran- Mustafa Kökten-Temel Aktay

Bu müesseseleri korumamız lazım

Baran ve Altınok, ziyaret sonrasında Ulus Hacı Bayram Mahallesi’nde dolaşarak vatandaşlarla sohbet etti, talepleri dinledi.

BAKMADAN GEÇME!