Bu kurslarda isteyene hobi isteyene meslek

Güncelleme Tarihi:

Bu kurslarda isteyene hobi isteyene meslek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 15:37

Ankara’daki belediyelerin açtığı meslek edindirme kursları, Başkentlilere el becerilerini geliştirerek gelir etme olanağı veriyor. Kurslarda cilt bakımından dikişe, yabancı dilden spora kadar geniş bir eğitim yelpazesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Başkent’te Büyükşehir ve ilçe belediyeleri bünyesinde hizmet veren meslek edindirme kursları, kursiyerlere hem el becerisi kazandırıyor hem de maddi gelir imkanı sunuyor. Birbirinden farklı branşların yer aldığı kurslar, hobi amacıyla katılanlar için de terapi gibi oluyor. Ağırlıkla kadınlar olmak üzere kursiyerleri yeni bilgi ve becerilerle donatan kursları başarıyla tamamlayanlara eğitimlerin sonunda sertifika da veriliyor. Bazı kursiyerler evlerini atölyeye çevirirken bazıları da iş yeri açarak edindikleri bilgileri mesleğe dönüştürüyor. Kursiyerler yıl sonunda açtıkları sergilerle hünerlerini de sergiliyor.
Kursların bazılarında kayıtlar başlarken bazılarında ise önümüzdeki ay alınacak. Cilt bakımından dikişe, yabancı dilden spora, bahçecilikten konservatuvara kadar zengin içeriğe sahip olan kurslarla ilgili ayrıntılar şöyle:

Haberin Devamı

67 BELMEK’TE 31 BRANŞ

1994’ten bugüne devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Beceri ve Meslek Edindirme Kursları (BELMEK) kapsamında 67 kurs merkezinde, 31 branşta eğitim veriliyor. 18 yaş üstü kadınların yararlanabildiği BELMEK kurslarına kayıtlar 3 Eylül’den itibaren başlayacak. Kursların başlama tarihleri ilerleyen günlerde belli olacak.

KAYITLAR EYLÜL’DE

Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezleri, 2018-2019 dönemi için 100 farklı kurs branşı üzerinden başvuru alacak. 24 farklı mahallede hizmet veren merkezlerdeki kurslar için kayıtlar 1-30 Eylül tarihleri arasında alınacak. Kurslarda eğitim ekim ayında başlayacak.

SAYILARI 27’YE ULAŞTI

Çankaya’da sayıları 27’ye ulaşan Çankaya Evleri’nde 100’e yakın hobi, kişisel gelişim ve mesleki kurslar yer alıyor. Kurs kayıtları ve dersler eylül ayında başlayacak.

140 FARKLI PROGRAM

Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (etiSEM), 13 şubesinde 140 farklı kurs programıyla vatandaşlara meslek ve beceri eğitimi veriyor. Kurslara kayıtlar 27 Ağustos’ta başlayacak.

KEÇMEK’TE ATÖLYE VAR

Keçiörenlilerin, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmeyi ve, gelir elde etmelerini amaçlayan Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK) 14 kurs merkezinde 2 atölye ile birlikte yaklaşık 60 branşta eğitim veriyor.
KEÇMEK’lerde kurs kayıtları başladı. Kayıtlar eylülde de devam edecek. Eğitimler ise ekimde başlayacak.

Haberin Devamı

MAMAK’TA KAYITLAR BAŞLADI

Mamak Belediyesi, 15 Aile Merkezi’nde kurs veriyor. Bu ay itibarıyla kayıtların başladığı Mamak’taki kurslarda kursiyerler eylül-ekim aylarında ders başı yapacak. 

İLK DERS ZİLİ 17 EYLÜL’DE

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları’nda (YENİMEK) 16 kurs merkezinde 110 branşta eğitim veriliyor. 13 Ağustos’ta başlayan YENİMEK kayıtları 14 Eylül’de son bulacak. Kurslarda ders zili ise 17 Eylül’de çalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!