Bu kez de ‘25 kuruş’ çatlağı

Güncelleme Tarihi:

Bu kez de ‘25  kuruş’ çatlağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 01:00

Büyükşehir’e bağlı tüm otoparkların tam gün ücretini 1 TL olarak belirleyen karar üzerinde çatlak yaşayan Meclis’te bu kez ‘25 kuruş’ krizi ortaya çıktı. AK Parti grubu otopark için belediyeye ödenecek ücretin 25 kuruşa düşürülmesi konusunda ikiye bölündü. CHP ve MHP ise bir önceki karardan farklı hareket etti.

Haberin Devamı

Bu kez de ‘25  kuruş’ çatlağı

Büyükşehir Meclisi’nde, pazartesi günü oy çokluğuyla alınan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı tüm otoparkların ilk 1 saatinin ücretsiz, tam gün ücretinin ise 1 TL olmasına ilişkin kararın ardından bu kez de ‘25 kuruş’ çatlağı yaşandı. Önceki gün toplanan Meclis, belediye şirketleri ve üçüncü şahıslar tarafından belediyeye ödenecek tam gün ücretinin 25 kuruşa indirilmesine ilişkin Başkanlık Yazısı’nı görüştü. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, Başkanlık Yazısı’nın önemli olduğunu belirterek katip üyeye iki kez okuttu. Kararla ilgili AK Parti grubunda çatlak yaşandı. AK Parti Grup Sekreteri Mustafa Başer ve bir grup AK Partili Meclis üyesi ‘burada görüşülsün’ derken Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez ile AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Yıldız’ın da aralarında olduğu diğer AK Partililer de ‘komisyona gönderilsin’ yönünde teklifte bulundu. Başkanlık Yazısı Meclis’te tüm parti grupları arasında uzun tartışmalara neden oldu.

Haberin Devamı

YİNE DAVA AÇILIRSA NE OLACAK

İlk karardaki gibi otopark işletmecilerinin açtığı yürütmeyi durdurma davasını hatırlatan Ali İhsan Ölmez, komisyona gönderilmesi teklifini yineleyerek şöyle konuştu:
“Bu problemi çözmek için 0.25 kuruşa düşürelim ki onlar da dava açmasın diyerek iyi niyetle gelmiş bir yazıdır. Burada 0.25’e düşürülerek çok makul doğru bir şey yapılıyor. Ancak şundan şüphem var; işletmeci örnek veriyorum 2.58’e anlaşmış. 2.58 ödemesi gerekirken 0.25’e düşecek. Ancak ‘Bu kâr da beni kurtarmıyor zarar ediyorum’ diyerek dava açınca ne olacağını merak ediyorum. 2 lira 58 kuruşa yatırım yapmış, adam çalıştırmış, ‘Ben hala zarar ediyorum’ derse ANFA’ya desin, Meclis’e demesin diye ben gayret sarf ediyorum.”

ANFA 23 TANESİNİ İHALESİZ VERMİŞ

Başkanlık Yazısı’nın Meclis’te görüşülmesini teklif eden AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Başer ise dikkat çeken bir bilgi vererek, “Burada zikredilen 23 tane otopark ihalesiz 2826’ya 26. madde ile verilen yerler. İhaleyle verilmemiş. ANFA şirketi tarafından işletmeciliği verilen yerler” dedi. AK Partili Ölmez kendi grubundaki Başer’e “ANFA bu rakamlara düşüldüğünde işletmecinin dava açmayacağı garantisini veriyor mu? O zaman ben bu riske niye gireyim. Benim teklifim komisyon, yüce Meclis ne diyorsa onu yapalım” diyerek karşılık verdi.

Haberin Devamı

CHP: NEDEN CİDDİ ÇALIŞMA YAPILMADI

CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya ise, “Madem böyle bir şey vardı, neden ciddi bir çalışma yapılıp Meclis’e sunulmadı. Dün (pazartesi) aldığımız karar farklı şimdi farklı. Yarın başka bir karar gelebilir mi diye endişe duyuyorum” sözleriyle duruma tepki gösterdi. MHP Grup Başkanvekili Ramazan Şimşek de “Dün (pazartesi) Başkanlık Yazısı geldi bugün de apar topar bir Başkanlık Yazısı daha geldi. Katiplerimiz okudu, çoğumuz anladık, çoğumuz anlamadık” ifadesini kullandı. Tartışmalı diyalogların ardından Ali İhsan Ölmez oylamaya geçti. Ölmez oylamada AK Parti’nin ‘Burada görüşülsün’ teklifinin oy çokluğuyla kabul edildiğini belirterek ‘Benim oyum rettir’ dedi. Ölmez’in kabul kararına tüm Meclis karşı çıkarak yeniden oylama istedi. Başkanlık Yazısı ikinci kez oylanırken CHP ve MHP grupları, Ali İhsan Ölmez ve Bekir Yıldız’ın da aralarında bulunduğu bir grup AK Partilinin ‘Komisyonda görüşülsün’ teklifine destek verdi. Diğer AK Partililer ise ‘burada görüşülsün’ yönünde oy kullandı. Başkanlık Yazısı oy çokluğuyla komisyona gönderildi.

Haberin Devamı

Bu kez de ‘25  kuruş’ çatlağı

Başkan Mustafa Tuna’nın katılmadığı Meclis’e Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlık yaparken, 1 TL kararına ‘Meclis’te görüşülsün’ diyen muhalefet, 25 kuruş içinse AK Partili Ölmez’in de desteklediği ‘komisyona gitsin’ kararını destekledi.

BAKMADAN GEÇME!