Bozkurt’taki selin çarpıcı kareleri Ankara’da

Güncelleme Tarihi:

Bozkurt’taki selin çarpıcı kareleri Ankara’da
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2022 11:17

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde geçen yıl yaşanan sel felaketinde çekilen fotoğraflardan oluşan ‘Bir Fotoğraf Binlerce Hikaye’ sergisinin ikincisi Ankara’da Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergi, bugün de görülebiliyor.

Haberin Devamı

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti’nin(KGC) İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlediği, Kastamonu Bozkurt’taki sel felaketinde çekilen fotoğraflardan oluşan ‘Bir Fotoğraf Binlerce Hikaye’ isimli sergi İstanbul’un ardından Ankara’da da açıldı.

Açılış öncesi Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz ve beraberindeki heyet Anıtkabir’i ziyaret etti. Kastamonu’dan gelen heyet Atatürk mozolesine çelenk sunup saygı duruşu gerçekleştirdi. Anıtkabir ziyaretinde Başkan Erkan Yılmaz Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Bozkurt’taki selin çarpıcı kareleri Ankara’da

Anıtkabir ziyaretinin ardından dün Ankara Kızılay Metro Sanat Galerisi’ndeki serginin kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı.

Haberin Devamı

Sergide, Bozkurt’ta geçen yıl 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketine ilişkin gazetecilerin çektiği 50 kare ile bugün Bozkurt’ta gelinen son durumu gösteren 10 kareden oluşan toplam 60 fotoğraf yer alıyor.

Bozkurt’taki selin çarpıcı kareleri Ankara’da

Sergi bugün de Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde görülebiliyor.

Üçüncü ve son sergi ise sel felaketinin birinci yılı olan 11 Ağustos’ta Bozkurt’ta açılacak.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz, Bozkurt’taki acının unutulmaması ve farkındalık sağlamayı amaçlayan sergiye tüm Ankaralıları davet etti. Yılmaz, “İlk andan itibaren meslektaşlarımız hep sahadaydı. Meslektaşlarımızın objektiflerine yansıyan en iyi fotoğrafları bir havuza topladık. Sergide sel felaketi sırasında ve sonrasında çekilen 50 kare ile ilçede son durumu anlatan 10 kare var. Devletimizin yürüttüğü çalışmaların son durumunu gözler önüne seriyoruz. Devletimiz ilk andan itibaren bölgedeydi. Devlet millet kaynaşmasını en çarpıcı fotoğraflarla sergimizde gösteriyoruz. Hem yaşanan büyük acının unutulmamasını hem de farkındalık sağlamayı amaçladığımız sergimize katılım gösteren, destek veren herkese sonsuz teşekkürler. Tüm Ankaralıları bugün de açık olan sergimizi görmeye davet ediyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!