Bir kıyafetten daha fazlası

Güncelleme Tarihi:

Bir kıyafetten daha fazlası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2023 16:12

Depremin ardından Ankara’da başlayan yardım seferberliği her alanda genişliyor. Depremi vuran 10 ile gönderilen yardımlar kadar, başkente gelen depremzedeler için atılan adımlar da yaraları sarıyor. Kurulan mağaza ve marketler, her şeyini geride bırakıp yeni bir başlangıç yapanlara umut oluyor...

Haberin Devamı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), başkente gelen depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ‘ANFA Altınpark Giyim Mağazası’nı bugün açıyor. TC kimlik numaraları ve ikametgâh kontrolü ile mağazadan talepte bulunan depremzedelere ihtiyaçları olan ürünler verilecek. Ayrıca kıyafet, oyuncak ve battaniye yardımında bulunmak isteyen vatandaşlar için 4 merkezde sıfır ürünler alınmaya devam edecek.

Bir kıyafetten daha fazlası

YARDIM TOPLAMAYA DEVAM

Kıyafet, oyuncak ve battaniye gibi pek çok ürünün yer aldığı mağaza için ise Arcadium AVM önü, Keçiören Meydanı, Ayrancı Pazarı ve Göksu AVM önü olmak üzere toplamda 4 noktadan sıfır ürünlerin toplanma işlemine devam edilecek.

Haberin Devamı

ANKARA KENT KONSEYİ

Bir kıyafetten daha fazlası

ANKARA KENT KONSEYİ

Yaşanan deprem felaketinin ardından tüm bileşenlerine çağrıda bulunan ve deprem bölgesine 41 araç insani yardım aracını gönderen Ankara Kent Konseyi (AKK), başkente yerleşen depremzedeler için ‘İhtiyaç Mağazası’ oluşturdu. AKK bileşenleri, başkentli gönüllüler ve firmalar tarafından temin edilen yardım malzemeleri, gönüllüler tarafından sınıflandırılarak Gençlik Parkı Kabul Salonu’na oluşturulan ‘İhtiyaç Mağazası’ ile Ankara’ya gelen depremzedelerle buluşturuluyor. Gelen depremzedelerin teselli bulduklarını ve çocuklara psikolojik destek verildiğini belirten AKK Başkan Yardımcısı Ceren Anadol, “İnsanlar gecenin bir saatinde evlerinden apar topar çıkarken hiçbir kişisel ihtiyaçlarını almadıkları gibi üstlerinde kendilerini soğuktan koruyacak herhangi bir şey de bulunmuyordu. Ankara’ya gelen depremzedeler Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda bulunan mağazadan ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Aileler yemek yiyip sohbet ettikten sonra alt kata inip bütün ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Kadın, çocuk ve yetişkin olmak üzere bütün yaş grubundakiler ihtiyaçlarını buluyor. Ankara Kent Konseyi olarak depremzedelere şöyle bir mesaj vermek istiyoruz; başkent sizin de eviniz ve başkentliler her daim sizin yanınızda” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

700 GENÇLE ORTAK ÇALIŞMA

Bir kıyafetten daha fazlası

AKK’nin deprem sonrasında bir komite oluşturduğunu ve 700 gençle birlikte organize olarak çalışmaya başladıklarını ifade eden AKK Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Basa da “Ankara’ya gelen depremzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için bir mağaza kurduk. Bu mağaza sayesinde depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bu süreç Ankara Kent Konseyi’nde devam edecek. Gençlerimizle birlikte 2, 3, ve 5 aylık bir planlama sürecine girdik. İhtiyaca göre de yardım formatını değiştireceğiz” dedi.

ANKARA MERKEZ OLDU

Bir kıyafetten daha fazlası

Haberin Devamı

Başkent Gençlik Meclisi Başkanvekili Hilal Gedik ise yardım kampanyası boyunca tüm devlet kurumlarıyla birlikte koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirterek, “Geldiğimiz bu noktada artık Ankara depremin merkezi Türkiye’nin hastanesi durumuna gelmiş bulunmakta. Bunun içinde stratejimizi deprem bölgesinden gelen dostlarımızı en iyi şekilde ağırlamak, onlara en iyi şekilde yaklaşım göstermek ve bütün ihtiyaçlarını karşılamak üzerine kurgulamış bulunmaktayız” diye konuştu.

YENİMAHALLE BELEDİYESİ

Bir kıyafetten daha fazlası

Yenimahalle Belediyesi ve yardımseverlerin bağışlarıyla kurulan Derman Market’e vatandaşların desteği sürüyor. Karşıyaka Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi içerisinde yer alan Derman Market ve Nefes Engelliler Sosyal Tesisi’ne gelerek, gıdadan hijyen malzemesine, kıyafetten ayakkabıya kadar yapılan birçok yardım, belediye yetkilileri tarafından depremzedelere ulaştırılıyor. Yabancı turistlerin de yardımda bulunduğu Derman Market’e, Güney Kore’den gelen Go Dae Yean da (30) bağış yaptı. Bebek bezi, gıda ve hijyen malzemelerinden oluşan ürünleri kendi elleriyle market raflarına yerleştiren Yean, çok üzgün olduğunu belirterek “Ben Türkiye’ye 3 aylığına turist olarak geldim. Ancak bu süreçte deprem yaşandı. Ben ve ülkem Türk halkı adına çok üzgünüz. Türkiye, dünya tarihinin en büyük depremlerinden birini yaşadı. Bugün gezilerim kapsamında Yenimahalle’deyim. Burada yardım kampanyası olduğunu öğrendim ve hemen elimden geldiğince yardım yaptım. Çünkü 1950 Kore Savaşı’nda Türkler bizi yalnız bırakmadı. Güney Kore’ye asker gönderen Türkiye’nin desteğini savaşın üstünden 73 yıl geçmesine rağmen unutmadık, unutmayacağız. Geçmiş olsun Türkiye” dedi.

Haberin Devamı


KAHRAMANKAZAN BELEDİYESİ

Bir kıyafetten daha fazlası

Kahramankazan’da Berat ve Defne isimli kardeşler, kumbaralarında biriktirdikleri para ile depremzede çocuklara kıyafet aldı. Yedi yaşında olan ilkokul öğrencisi Defne Nur, ”Abimle birlikte harçlıklarımızdan biriktirdiğimiz paralarla depremzede kardeşlerimiz üşümesinler diye onlara kıyafet aldık. Onlara dua ediyorum. Geçmiş olsun” dedi.
Dokuz yaşındaki Berat ise “Ülkemizde yaşanan deprem bizi çok üzdü. Oradaki çocuklara yardım etmek istedik. Bizden çok onların bu kıyafetlere ihtiyacı var. Güle güle kullansınlar” dedi.
İki kardeş alışveriş sonrası aldıkları kıyafetleri depremzedelere ulaştırmak üzere Kahramankazan Belediyesi yetkililerine teslim etti.

Haberin Devamı


AKYURT BELEDİYESİ

Bir kıyafetten daha fazlası


Akyurt Belediyesi’nin depremzedeler için kurduğu yardım toplama merkezine gelen bir kutu ve içinden çıkan mektup duygulandırdı. Akyurt’ta iki minik kız kardeş, depremzede çocuklara ulaştırılmak üzere kıyafet ve ayakkabıları bir kutuya koyup içine de mektuplarını ekledi. “Orada olamasak da bütün ailemizin duaları seninle” diye seslenen 13 yaşındaki Aslı ve 7 yaşındaki Esma’nın mektubu duygulandırdı. İHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!