Bir çocuk gibi heyecanlıydım

Güncelleme Tarihi:

Bir çocuk gibi heyecanlıydım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2021 01:41

Fransa’da yaşamını sürdüren Lübnan ve Meksika asıllı Fransız piyanist Simon Ghraichy, CSO Ada Ankara’da konser verdi.

Haberin Devamı

Fransız Kültür Merkezi’nin katkılarıyla düzenlenen konseri Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un yanı sıra çok sayıda müzik tutkunu ve müziksever dinledi. Berlin Filarmoni, Champs-Elysées Tiyatrosu ve Carnegie Hall gibi dünyanın en prestijli salonlarında solist olarak konser veren Simon Ghraichy, Ankara’daki konserinde Liszt’in Bach, Verdi ve Mozart’tan piyanoya uyarladığı, romantik dönemin güçlü duygularını yansıtan eserlere yer verdi.

Bir çocuk gibi heyecanlıydım


YENİ BİNAYA HAYRAN KALDIM

Ghraichy, yeni CSO binasında konser vermenin kendisi için büyük onur olduğunu belirtti. Fransız piyanist, dinleyicilere müzik ziyafeti sundu. CSO’nun yeni binasına hayran kaldığını kaydeden Ghraichy, “Buraya ilk geldiğimde bir çocuk gibi, sanki hediye kutusunu açan bir çocuk gibi heyecanlıydım. Burada her şey çok yeni kokuyor” dedi. 

Haberin Devamı

300 KÜSUR YILLIK KEMANLA SAHNEDE

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, yarın akşam saat 20.00’de son yılların genç yıldızlarından Rus keman sanatçısı Yury Revich’i ağırlayacak. Şef Cemi’i Can Deliorman yönetiminde gerçekleşecek konserde ünlü Rus besteci Nikolay Rimski-Korsakov’un ‘Binbir Gece Masalları’ndan esinlenerek yazdığı senfonik suit Şehrazad ve Max Bruch’un 1. Keman Konçertosu seslendirilecek. Sanatçı konsere GOH Vakfı’nın tahsis ettiği ‘1709 Prenses Aurora Stradivarius’ kemanı ile çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!