Bilinçlendirme yarışı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Bilinçlendirme yarışı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2022 23:27

Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği, gıda takviyeleri ile sporcu gıdalarının kullanımı konusunda bilinç yaratmak için bir yarışma düzenliyor. Özel ödüllerin verileceği yarışma için son başvuru tarihi 30 Ağustos.

Haberin Devamı

Gıda Takviyesi ve Beslenme Derneği(GTBD), gıda takviyesi, sporcu gıdaları ve yenilikçi gıdaların kullanımı konusunda toplumu bilinçlendirmeye yönelik ‘Genç Diyetisyen ve Eczacı Ödülleri’ yarışması düzenliyor. Yarışma kapsamında gıda takviyesini en iyi anlatan genç diyetisyen ve eczacılara çeşitli ödüller verilecek. Geleneksel hale getirilmesi planlanan yarışmaya 3. ve 4. sınıf beslenme ve diyetetik bölümü öğrencileri, eczacılık fakültelerinde öğrenim gören 4. ve 5. sınıf öğrencileri ile son 5 yıl içinde mezun olmuş, 30 yaşını aşmamış diyetisyen ve eczacılar başvuru yapabilecek. Katılımcılar yarışma kapsamında; ‘gıda takviyesi, sporcu gıdaları ve yenilikçi gıdaların kullanımı’, ‘üretim veya Ar-Ge aşamasında sağlık çalışanları nasıl bir rol oynayabilir’, ‘diyetisyen ve eczacılar ile üretici ve ithalatçı firmalar, toplumda gıda takviyesi kullanımının daha bilinçli ve yaygın hale getirilmesi için ne tür bir iş birliği geliştirebilir?’ sorularını üç kategoride cevaplayacak.

Bilinçlendirme yarışı başlıyor


VİDEO VEYA YAZI

Konuyu referans akademik yayınlar eşliğinde en iyi anlatana ‘Akademi İnsanı’, anlaşılır, net ve etkili şekilde anlatana ‘İletişim Gurusu’, düşüncelerini ilginç ve sıra dışı önerilerle anlatana ise ‘Ezber Bozan’ ödülü verilecek. Son katılım tarihinin 30 Ağustos olarak belirlendiği yarışmaya başvuru yapmak isteyenler, 5 dakikalık video veya bin 500 kelimelik bir yazı ile GTBD’ye müracaat edebilecek.

VİZYON GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

GTBD Başkanı Samet Serttaş, yarışma ile meslek profesyonelleri ile eczacı ve diyetisyenlerin gıda takviyelerini iyi tanıyarak toplum sağlığına katkıda bulunmalarını amaçladıklarını söyledi. Serttaş, ”Bir vizyon geliştirmek istiyoruz. Toplum sağlığının korunmasında beslenmenin çok önemli bir rol oynadığını pandemi sürecinde herkes daha iyi fark etti. Beslenme alışkanlığı konusunda bir davranış değişikliğine ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Bu davranış değişikliği için bu alandaki tüm meslek profesyonellerinin ortak çabası gerekiyor” değerlendirmesi yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!