Beyaz perdede bu hafta

Güncelleme Tarihi:

Beyaz perdede bu hafta
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2023 14:41

Bu hafta beyaz perdede 8 film vizyona giriyor. Yerli filmleri ‘Kaptan Pengu ve Arkadaşları 3: Buz Mandası Efsanesi’ temsil ediyor. Fatih Akın’ın biyografi türündeki son filmi ‘Ren Altını’, Giwar Hajabi’nin gettodan müzik listelerinin zirvesine uzanan hayat yolculuğunu anlatıyor.

Haberin Devamı

Haftanın bir diğer öne çıkan yapımı ise Jackie Chan’in başrolünde yer aldığı ‘Ölümcül Çarpışma.’

REN ALTINI / RHEINGOLD

Beyaz perdede bu hafta

Bol ödüllü yönetmen Fatih Akın’ın senaryosunu yazdığı ve kamera arkasına geçtiği son filmi ‘Ren Altını’, Xatar olarak bilinen Giwar Hajabi’nin gettodan müzik listelerinin zirvesine uzanan hayat yolculuğunu anlatıyor. Filmde Emilio Sakraya, Mona Pirzad, Hussein Eliraqui, Julia Goldberg gibi isimler rol alıyor.

2022, ALMANYA-HOLLANDA-İTALYA, 138’, Dram-Suç-Biyografi

ÖLÜMCÜL ÇARPIŞMA / HIDDEN STRIKE

Beyaz perdede bu hafta

Haberin Devamı

Jackıe Chan’in bol aksiyonlu bir hikâye ile kamera önüne geçtiği film, Çinli özel bir güvenlikçinin yaşadığı macerayı anlatıyor. Orta Doğu’daki Çin merkezli bir petrol rafinerisi saldırıya uğrar ve Jackie Chan’in canlandırdığı özel güvenlikçiden işçileri kurtarması istenir. Çinli güvenlikçi, işçileri kurtarmak için Amerikalı eski bir askerle iş birliği yapar. Scott Waugh’un yönettiği filmde Jackie Chan’e John Cena ve Pilou Asbæk eşlik ediyor.
2023, ABD-ÇİN, 102’, Gerilim-Aksiyon

YENİLMEZ ÜÇLER / ONCE UPON A TİME IN UKRAINE

Beyaz perdede bu hafta


Haftanın dikkat çeken filmlerinden olan ‘Yenilmez Üçler’de efendisinin ele geçirilen kılıcını almak isteyen bir samuray, kız arkadaşını köle olarak elinde tutan toprak sahibiyle hesaplaşmaya çalışan bir köylü ve küçük erkek kardeşini öldüren haydut takımından intikam almak isteyen Yahudi bir silah satıcısının kesişen hikâyeleri anlatılıyor. Birlikte maceraya atılan üçlü, bu süreçte farklılıklarını bırakıp birbirlerine güvenmek zorundadır. Roman Perfilyev’in senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmde Roman Lutskyi, Gen Seto, Sergey Strelnikov oyuncu kadrosunda.
2020, UKRAYNA, 90’, Macera, Komedi, Aksiyon

Haberin Devamı

RUHLAR BÖLGESİ: KIRMIZI KAPI / INSIDIOUS: THE RED DOOR

Beyaz perdede bu hafta


Haftanın korku filmlerinden ‘Ruhlar Bölgesi: Kırmızı Kapı’, yaşadıkları kâbusu arkalarında bırakıp, iblislerinden kurtulmaya çalışan Josh ve Dalton’un hikâyesini anlatıyor. Üniversite çağındaki ikili ailelerinin geçmişi ve daha korkunç olaylarla yüzleşip kırmızı kapının arkasındaki gizeme doğru ilerler. Patrick Wilson’un yönettiği ve başrolü oynadığı filmde Rose Byrne, Ty Simpkins gibi isimler oyuncu kadrosunda yer alıyor.
2023, ABD, 108’, Korku-Gerilim

İKİNCİ GÖRÜŞTE AŞK / MON INCONNUE

Beyaz perdede bu hafta


‘İkinci Görüşte Aşk’, roman yazarı Raphael’in iki farklı dünya arasında geçen hayatını anlatıyor. 10 yıllık eşi Olivia’dan ayrılma isteğini açıkladığının ertesi günü bambaşka bir dünyada uyanan Raphael, eski hayatını kurtarmak için harekete geçer. Hugo Gélin’in senaryosunu yazıp yönettiği filmde François Civil, Joséphine Japy, Benjamin Lavernhe oyuncu kadrosu arasında bulunuyor.
2019, BELÇİKA-FRANSA, 117', Komedi-Aşk-Dram

DISCO BOY

Haberin Devamı

Beyaz perdede bu hafta


‘Disco Boy’, yabancı lejyona katılmak için Paris’e gelen Aleksei ve köyünü ve ailesinin hayatını tehdit eden petrol şirketlerine karşı mücadele eden Nijer Deltası’ndaki Jomo’nun kesişen hikâyesini anlatıyor. Giacomo Abbruzzese’nin yazıp yönettiği filmde Franz Rogowski, Morr N’Diaye, Laetitia Ky rol alıyor.
2023, BELÇİKA-FRANSA-İTALYA-POLONYA, 92’, Dram

KAPTAN PENGU VE ARKADAŞLARI 3: BUZ MANDASI EFSANESİ

Beyaz perdede bu hafta


Haftanın tek yerli yapımı olan animasyon türündeki ‘Kaptan Pengu ve Arkadaşları 3: Buz Mandası Efsanesi’, efsanevi Buz Mandası’nın peşine düşen Kaptan Pengu ve arkadaşlarının maceralarını konu ediyor. Senaryosunu Arzu Yurtseven’in yazdığı filmi Ali Karaçam yönetiyor.
2023, TÜRKİYE, 81’, Animasyon

Haberin Devamı

BONİBOMLAR: KEDİLER PEŞİMİZDE / BARKERS: MIND THE CATS!

Beyaz perdede bu hafta


Bu haftanın bir diğer animasyon yapımı ise Rusya imzası taşıyor. ‘Bonibomlar: Kediler Peşimizde’, çıktıkları tatilde kendilerini türlü maceraların içinde bulan sevimli bir köpek ailesinin hikâyesini konu ediyor. Filmin yönetmen koltuğunda Elena Galdobina oturuyor.
2022, RUSYA, 76’, Animasyon


NETFLIX HAFTANIN YENİLERİ

Ölümcül Kaçamak (1. sezon), Dizi, 7 Temmuz
Eller Yukarı, Damat!, Film, 7 Temmuz
StoryBots: Cevap Zamanı (2. sezon), Çizgi Dizi, 10 Temmuz
On Dokuzdan Yirmiye (1. sezon), Dizi, 11 Temmuz
Record of Ragnarok (2. sezon; 2. kısım), Anime, 12 Temmuz
Bay Araba: Tapınak Şövalyeleri (1. sezon), Dizi, 12 Temmuz
Tatlı Telaş: Kabarma Noktası (1. sezon), Dizi, 12 Temmuz
Burn the House Down (1. sezon), Dizi, 13 Temmuz
Survival of the Thickest (1. sezon), Dizi, 13 Temmuz

BAKMADAN GEÇME!