Beştepe’de yeni dönem başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de yeni dönem başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2021 01:11

Süper Ligde sıkıntılı günler geçiren ve üst üste gelen 5 yenilgi sonrası Mustafa Kaplan ile yollarını ayıran kırmızı-siyahlılar, tecrübeli teknik adam yönetiminde dipten kurtulma mücadelesi verecek.

Haberin Devamı

Süper Lig’de ikinci yarının ilk haftasında, Antalyaspor’a sahasında 1-0 yenilen Gençlerbirliği’nde bir kez daha teknik ekip değişikliği gerçekleşti ve teknik direktörlük görevine Mehmet Altıparmak getirildi.
Sezona eski futbolcusu Mert Nobre ile başlayan, 8. haftadaki Medipol Başakşehir yenilgisi sonrası, Nobre ile yolları ayırıp, bu göreve, kulüpte sportif direktör olarak çalışan Mustafa Kaplan’ı getiren kırmızı-siyahlılar, 22. hafta sonunda bir kez daha değişikliğe gitti. Başkent ekibinin yönetimi, futbol kariyerine Gençlerbirliği alt yapısında başlayan ve uzun süre kırmızı-siyahlı formayı giyen Mehmet Altıparmak’a, teknik patronluğu emanet etti.
Antalyaspor maçı sonrasında oyuncularla vedalaşan Teknik Direktör Mustafa Kaplan dün de Beştepe’de başkan, yöneticiler ve kulüp personeli ile vedalaşıp ayrıldı. Kaplan’ın yeni teknik direktör Altıparmak ile de bir süre görüştüğü öğrenildi.

YUVANA HOŞ GELDİN ALTIPARMAK

Kulübün internet sitesinden “Yuvana hoş geldin Mehmet Altıparmak” başlığıyla yapılan açıklamada, “Futbolculuk kariyerine altyapımızda başlayan ve uzun yıllar kırmızı-kara formamızı giyen Mehmet Altıparmak, kulübümüzün yeni teknik direktörü oldu. Mehmet Altıparmak’a görevinde başarı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Oyunculuk kariyerinde, Gençlerbirliği’nin yanı sıra; Petrolofisi, Şekerspor, Denizlispor, Bursaspor, Diyarbakırspor, Sakaryaspor, Elazığspor, Yozgatspor, Dardanelspor ve Şanlıurfaspor takımlarında forma giyen Altıparmak, teknik direktör olarak da; Kartalspor, Tarsus İdmanyurdu, Altay, Elazığspor, Konya Şekerspor, Alanyaspor, Yeni Malatyaspor, Denizlispor, Gümüşhanespor, BŞB Erzurumspor, Gaziantep FK, Akhisarspor, Hatayspor ve son olarak da Kasımpaşa’yı çalıştırdı. Altıparmak, Gaziantep FK, BŞB Erzurumspor ve geçen sezon sonunda da Hatayspor’u Süper Lige taşıyan teknik direktör olarak kayıtlara geçti.

İKİ TARAF İÇİN DE HAYIRLI OLSUN

Yeni teknik direktör Mehmet Altıparmak, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde resmi sözleşmeye imza attı. Başkan Murat Cavcav, Altıparmak’a başarılar dilerken, anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olması temennisinde bulundu.
Sezon sonunu kadar anlaşma imzalanan Mehmet Altıparmak’ın yardımcılıklarını; Tanser Aydın, Korhan Özen, Murat Akarsu, Murat Akyüz, Süleyman Varlık, Serkan Atak ile kulüp analiz sorumluları Çağatay Erküp ve Özgün Deniz Taşkın yapacak.

İLK MAÇ KONYASPOR İLE DEPLASMANDA

Sezona başladığı Mert Nobre yönetiminde, 8 maçta, 5 puan toplayan Gençlerbirliği, Mustafa Kaplan ile çıktığı 14 müsabakada, 14 puan aldı. Kaplan yönetiminde ilk 2 maçını kaybeden Gençlerbirliği, daha sonra oynadığı 7 karşılaşmada 14 puan toplayıp (4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet) çıkışa geçti. Bu performansını sürdüremeyen başkent temsilcisi, ilk devrenin son 4 haftasında oynadığı maçlardan mağlubiyetle ayrıldı. Gençlerbirliği, son olarak ligde ikinci yarının ilk haftasında ağırladığı Fraport TAV Antalyaspor’a 1-0 yenildi.
19. sırada aldığı takımın teknik patronluk koltuğuna oturan Mehmet Altıparmak, ilk sınavını deplasmanda İttifak Holding Konyaspor’a karşı yarın verecek.
Ara transferin son saatlerinde, İrfan Can’ın, Medipol Başakşehir’den, Fenerbahçe’ye; 7 milyon Euro + 2 oyuncu ve sonraki satışından pay alınması şartı ile transfer olması, Beştepe’yi de umutlandırdı. İrfan Can, Gençlerbirliği’nden Başakşehir’e giderken yapılan protokolde, oyuncunun bir sonraki satışından kırmızı-siyahlı ekip yüzde 15 pay alır maddesinin bulunduğu iddia ediliyor. Bu durum netlim kazanırsa, Beştepe’nin yaklaşık 1 milyon Euro kazanması gündemde.

Haberin Devamı

YENİ GOLCÜ SANDRO LIMA

Haberin Devamı

Transfer çalışmalarını sürdüren Gençlerbirliği, Brezilyalı forvet oyuncusu Sandro Lima ile anlaştı.
Son olarak Çin ekibi Tianjin Teda forması giyen 30 yaşındaki golcü oyuncu ile kırmızı-siyahlılar, 1.5 yıllık anlaşma sağladı. Futbola ülkesinin takımlarından Gremio Anapolis’te başlayan Sandro Lima; Rio Ave, Gil Vicente, Chaves gibi takımlarda oynadıktan sonra son olarak Çin Süper Ligi ekibi Tianjin Teda forması giydi.
Başkan Murat Cavcav, Sandro Lima’nın takıma güç katacağına inandığını söyledi.

GENÇ ARDA’NIN ŞANSSIZLIĞI

Gençlerbirliği ile Antalyaspor arasında oynanan maçın 65. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan kırmızı-siyahlı ekibin savuma oyuncusu Arda Kızıldağ’ın burnunda kırık tespit edildiği açıklandı.
Kulüpten yapılan bilgilendirmede, yapılan kontroller sonunda Arda’nın burnunda kırık tespit edildiği, futbolcunun durumunun detaylı değerlendirme sonunda belli olacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!