Beştepe’de üretim hızını arttıracak

Güncelleme Tarihi:

Beştepe’de üretim hızını arttıracak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2020 02:27

Kulüplerin, yaşadıkları süreçten ekonomik anlamda çok yıpranarak çıkacaklarının altını çizen Yıldırım, “Gençlerbirliği ve Hacettepe, her dönem alt yapıya verdiği önemin karşılığını almıştır. Bundan sonra da bu anlayış katlanarak büyüyecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

İkinci Futbol Ligi Beyaz Grupta mücadele eden Hacettepe Spor Kulübü’nün Başkanı Nedim Yıldırım, koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle lige verilen arada herkesin futbolu özlediğini ancak insan sağlığının her şeyden önce geldiğini belirtti.
Gelişmeleri yakından takip ettiklerini dile getiren Yıldırım, “Sağlık Bakanlığı, Spor Bakanlığı, Bilim Kurulu üyeleri, futbol federasyonu başkan ve yönetim ile Kulüpler Birliği temsilcileri sürekli temas halinde. Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu, nelere dikkat edilmesi ile ilgili ön protokol hazırladı. Haziran ayının ortasında başlayıp, Temmuz sonunda liglerin bitirilmesi yönünde bir ön karar var. Alınacak her karara saygı duyarız. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu sezonun sonu nasıl gelecek elbette önemli ancak daha önemlisi futbolumuzun geleceğinin ne olacağı. Hepimiz, buna yoğunlaşmalı, kafa yormalı ve gerçekçi çözüm yolları bulmalıyız. Kulüplerin har vurup harman savuracağı günler geride kaldı” diye konuştu.

BAŞKANIMIZ CAVCAV SİSTEMİ ÇOK İYİ KURDU

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, Birinci, İkinci ve Üçüncü Futbol Ligi temsilcileriyle yaptığı toplantıda, kulüplerin altyapıya önem vermesi gerektiği üzerinde durduğunu vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:
“Sayın bakan, (Elimizdeki kaynakları etkin ve verimli kullanmak zorunluluğumuz var) dedi. Biz, bu konuda, Hacettepe olarak Gençlerbirliği ile uzun yıllardır iletişim içindeyiz. Bu sistemin temellerini, merhum duayen başkanımız İlhan Cavcav çok sağlam attı. Onun sistemi, birçok kulübe örnek oldu. Kurup, üzerinde adeta titrediği, kulüplerin ekonomisini yönetme tarzı, bugün yaşanan zorluğun Beştepe’de en az şekilde hissedilmesini sağlıyor. Kulübün kendi yapısından yetişen oyunculara, inandı ve güvendi. Genç yaştaki futbolcuları ucuza bulup, onları yetiştirdikten sonra büyük takımlara gönderip önemli gelir elde etti. Bu anlayışla, gelir-gider dengesi her zaman, kulübün lehine gelişti. Bankalarda parası oldu. Oyuncularına, çalışanlarına, kurum ve kuruluşlara borçsuz bir şekilde, kulübünü ayakta tuttu. Beştepe’ye, iki takımın kullandığı mükemmel tesisler ile futbol okulu çocuklarının antrenmanlarını yaptığı alanlar kazandırdı. Şimdi de oğlu, başkanımız Murat Cavcav, aynı şekilde bu sistemi devam ettiriyor. Yönetim anlamında iki kulüp arasında uyumlu bir çalışma ve dayanışma var. Bazı yöneticilerin hem Gençlerbirliği hem de Hacettepe yönetimlerinde birlikte hizmet etmesi, iki kulüp arasındaki işbirliğinin katlanarak yürümesi açısından çok önemli.”

HER DÖNEM YUKARIYA OYUNCU ÇIKMIŞTIR

“Sayın Bakan, (Bundan sonra futbolda ithal, dışa bağımlılık, üretim yapılmadan yol almanın artık mümkün olmadığını) vurguladı. Biz, Gençlerbirliği olarak altyapıya, kendi bünyemizden oyuncu üretiminin önemine her zaman inandık. Yönetim kurulunda, geçmişte bu kulüpte forma giymiş, bu kulübün kültürünü en iyi bilen arkadaşlarım var. Teknik Direktörümüz Avni Okumuş, Gençlerbirliği’nde uzun yıllar oynamış, takım kaptanlığı yapmış ve genç oyuncuları yetiştirme konusunda her zaman büyük emek vermiş bir isim. Biz hep Gençlerbirliği’nin bir okul, bir kültür olduğunu anlatırız. Bu kültür nedir, adında da olduğu gibi gençlere yatırım yapmasıdır. Biz de bu anlayışa, Hacettepe olarak katkı sunmaya, destek vermeye çalışıyoruz. Bugün Gençlerbirliği A Takımı’nda oynayan; Ahmet Oğuz, Halil İbrahim, Berat, İlker Soner, Burak ve Arda gibi oyuncular, Hacettepe’den geçti. Rahmetullah’ın filiz lisansı Gençlerbirliği’nde. Sezon başında Roma’ya transfer olan Mert, Hacettepe’de oynadı. Soner, İrfan Can, Beştepe’de yetişti. Bugün, Türkiye Liglerinin her kategorisinde, farklı takımlarda Beştepe’de futbol eğitimini almış yüzlerce oyuncu var. Beştepe, oyuncu üretimi konusunda en faal olan, fabrika gibi çalışan bir yer konumunda. Biz bu üretimi, bundan sonra daha da büyütmeyi planlıyoruz. Bunun için de hem Gençlerbirliği, hem de Hacettepe olarak, yönetim, teknik kadro ve oyuncu anlamında daha özverili, daha azimli ve daha hırslı olacağız.”

BİZ HER ZAMAN BİR ADIM ÖNDEYDİK

“Sayın bakan, kulüplerin yönetim anlayışının değişmesi gerektiğini ifade etti. Bizim, idari, mali ve sportif olarak kaynaklarımızı daha etkin ve verimli kullanma konusunda geçmişten gelen bir tecrübemiz var. U-21 Ligi kaldırıldığı için pilot takımların ne derece önemli olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor. Kulüplerin teknik adamları, genç yaşta transfer ettiği oyuncuları, bazen şartlar gereği bazen de içlerinde bulundukları durumdan dolayı A takımlarında oynatma cesareti gösteremiyordu. Birçok oyuncu bu anlamda kaybolup gitti. Gençlerbirliği ve Hacettepe bu anlamda hep bir adım öndeydi. Gençlerbirliği, pişmesi ve deneyim kazanması için genç oyuncuları Hacettepe’ye gönderdi. Bu basamağı çok iyi kullanan oyuncuların çoğu A takıma yükseldi. Sezon başından bu yana 12 oyuncuyu Hacettepe’den Gençlerbirliği’ne verdik. Bundan sonra bu sayıyı daha da arttırmayı hedefliyoruz. Biz gücümüzü başta başkanımız Murat Cavcav olmak üzere, camiamızdan alıyoruz. Bizi destekledikleri ve sorunlarımızı giderdikleri için de onlara teşekkür ediyoruz. Bugün için değil yarınlarımız için mücadele etmek ve gelecekte daha güçlü olmak için yönetici arkadaşlarımla birlikte daha çok çalışacağız.”

Beştepe’de üretim hızını arttıracak


İTHAL YERİNE YERLİ OYUNCU

Beştepe’de üretim hızını arttıracak

Haberin Devamı

Hacettepe Teknik Direktörü Avni Okumuş, kulübün geleneksel yapısını sürdürdüklerini ve genç bir kadro ile mücadele verdiklerini belirtip şöyle konuştu:
“Üst tarafa oyuncu kazandırma görevini yerine getiriyoruz. Bu yapının temellerini duayen başkanımız İlhan Cavcav yıllar önce attı. Başkanımız Murat Cavcav da aynı yolu izliyor. Şimdi diğer kulüpler, yeni yeni alt yapı, pilot takım demeye başladı. Adımları doğru atmış olmamız, bizleri daha da mutlu ediyor. Özellikle U-21 liglerinin kaldırılması sonrası pilot takımlar daha büyük kazandı. Gençlerbirliği’nde uzun yılar futbol oynadım. Şimdi antrenör olarak hizmet etmenin gururunu taşıyorum. Başkanımız Nedim Yıldırım, yönetici büyüklerimizden Mehmet Emin Gür ve Sadettin Özkalender benim gibi burada forma giymiş isimler. Yöneticilerimizin bir çoğu büyük bir deneyime, diğerleri de genç olmalarının verdiği enerjiye sahip. Onlar ile aynı çatı altında olmak benim için bir şans. Biz aldığımız bayrağı daha da ileri taşıyacağız. Türk futboluna ve Gençlerbirliği’ne futbolcu yetiştirip, ithal futbolcu alışkanlığına son vermeye çalışacağız. Bu genç kadronun içinden yeni yıldızların çıkacağına inanıyorum.”



BAKMADAN GEÇME!