BELTAŞ otoparklarına yeni zamlı tarife

Güncelleme Tarihi:

BELTAŞ otoparklarına yeni zamlı tarife
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2023 15:59

Ankara’da ABB şirketi BELTAŞ tarafından işletilen tüm otoparklara zam geldi. Yeni tarife, ABB Meclisi’nden oy birliğiyle geçti. Yol boyunca 15 dakika-1 saat arası 10 TL’den 15 TL’ye, açık otoparklarda ilk 1 saat 10 TL’den 20 TL’ye yükseldi. Rekreasyon alanlarında 10 TL olan otopark ücreti de 20 TL oldu.

Haberin Devamı

BELTAŞ otoparklarına yeni zamlı tarife

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, mart ayı son oturumunu önceki gün gerçekleştirdi. Meclis, gündeminde yer alan ‘Belediyece iştirak şirketi BELTAŞ’a devri yapılan otoparklarda araç başı bedelin yeniden belirlenmesi’ ve ‘Belediye mülkiyetinde/tasarrufunda olup BELTAŞ AŞ. işletmesi altındaki otoparklarda 2023 yılında uygulanacak ücret tarifesine ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporları’nı da görüştü. Araç başı bedelin yeniden belirlenmesi ile ilgili raporda BELTAŞ tarafından belediyeye ödenen araç başı ücretin 1.50 TL + Yüzde 18 KDV’den, 2 TL + Yüzde 18 KDV’ye yükseltilmesi istendi. Yeni zamlı tarifeye ilişkin raporda da personel, enerji gibi artan maliyetler nedeni ile yeni ücret tarifesinin uygulanması talep edildi. Her iki rapor da, tüm parti gruplarının oy birliğiyle kabul edildi. Bazı otoparkların tarifelerinde saat aralıklarında da düzenleme yapıldı. ABB’ye bağlı BELTAŞ’ın otoparklarda uygulayacağı yeni ücret tarifesi şöyle oldu.

Haberin Devamı

İŞTE YENİ TARİFE

BELTAŞ otoparklarına yeni zamlı tarife

 

 

BELTAŞ otoparklarına yeni zamlı tarife


MECLİS’TE CUMHURBAŞKANI YARDIMCILIĞI TARTIŞMASI

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın kendisini ‘Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı’ olarak ilan etmesini eleştiren ve Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’nın adaylıkla gelinen bir makam olmadığını belirten AK Parti Sincan Meclis Üyesi Nihat Yalçın, “Sayın Belediye Başkanı (Mansur Yavaş), geçtiğimiz günlerde yeni açtığı sosyal medya hesabından da duyurduğu üzere Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’na aday olduğunu ilan etti. Bizim bildiğimiz Cumhurbaşkanı Yardımcılığı adaylıkla gelinen bir yer değil. Sayın Belediye Başkanı ya da Sayın Belediye Başkanı’nın basın birimindeki arkadaşlar bunu bilmiyorsa biz burada bunu hatırlatalım. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı seçimle gelinen bir makam değildir. Bürokrat kadrosu olan bir yere seçimle gelinemeyeceğini Sayın Belediye Başkanı’nın da biliyor olması lazım. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı seçimden sonra atamayla yapılır” dedi.

Haberin Devamı

BELTAŞ otoparklarına yeni zamlı tarife

Yalçın’a yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise “Bunu Nihat Bey’in bildiği kadar bizler de biliyoruz. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı atama ile yapılacak bir makamdır. Bunlara hiç siz kafanızı yormayın biz oraya 15 Mayıs’ta oturduğumuzda bunların hepsini, taşları yerine oturtacağız. Sen onu dert etme o 15’inden sonra bizim işimiz” ifadelerini kullandı.

BELTAŞ otoparklarına yeni zamlı tarife

‘KEŞKE YAVAŞ BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALARLA İLGİLİ MECLİS’E BİLGİ VERSEYDİ’

ABB Meclisi Birinci Başkanvekili Fatih Ünal, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a deprem bölgesi için tam yetki verdiklerini hatırlatarak Yavaş’ın ABB’nin yaptığı çalışmalarla ilgili Meclis’i bilgilendirmesini istedi. Ünal, “Sayın Mansur Yavaş’a ve ekibine Meclis’ten deprem bölgesindeki çalışmalarla ilgili biz tam yetki verdik. Keşke bu hafta içinde bir gün Meclis’imize gelseydi de Meclis üyelerimizi deprem bölgesi ile ilgili bilgilendirseydi. Ne yaptıklarını, ne yapıyor olduklarını bir öğrenseydik. Ama maalesef başka konulara yoğunlaştığını görüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

MECLİS’TEN NOTLAR

* İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker’in istifasının ardından İYİ Parti’nin yeni Grup Başkanvekili Keçiören Meclis Üyesi Ramazan Kılıç oldu.
ABB Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Ulaş Altun da görevinden istifa ederek 14 Mayıs seçimleri için milletvekili aday adayı oldu. Altun son oturumda Meclis üyelerinden helallik isteyerek Meclis’e veda etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!