Belediyelerden Ramazan hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Belediyelerden Ramazan hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2007 00:00

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ve merkeze bağlı yedi ilçe belediyesi, yaklaşan Ramazan ayı öncesinde hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi, 31 ayrı yerde her gün 15 bin Ankaralı’ya iftar yemeği vermeye hazırlanırken, ilçe belediyeleri de kuracağı iftar çadırları ve yapacağı erzak yardımları ile Ramazan’da yardımlaşma ruhunut yaşatacak.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, Ramazan ayı boyunca 31 ayrı yerde her gün 15 bin Ankaralı’ya iftar yemeği verirken, merkeze bağlı yedi ilçe belediyesi de iftar çadırları ve erzak yardımları ile Ramazan’da yardımlaşma ruhunu yaşatacak.

Büyükşehir Belediyesi, Altındağ’da 29 Ekim Kültür Merkezi, Hacı Bayram Camii Önü, Hüseyin Gazi Kültür Merkezi, Siteler girişi üst geçit ayağında, Çankaya’da Gazi Üniversitesi Rektörlük içi B Blok, Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi öğrenci yemekhanesi, AŞTİ, Güvenpark ve Zafer Çarşısı’nın üstünde yemek merkezleri oluşturacak.

Etimesgut’ta ise Elvankent Gimsa arkası ve Emirler Tren İstasyonu durağı-Canerler önünde yemek merkezi açacak olan Büyükşehir Belediyesi, Keçiören’de Kuyubaşı Gökçek Parkı girişi, İncirli otobüs hareket noktası-Sanatoryum Hastanesi yanı ve Pursaklar’da da vatandaşlara iftar yemeği verilecek. Vatandaşların iftarlarını açabileceği diğer yerler is şöyle:

"Mamak’ta Gülveren Plevne Caddesi Zabıta Karakolu karşısı, Ağabeydinpaşa-Makromarket yanı, Mamak merkez-belediye binası yanı, Ulus’ta Gençlik Parkı önü, Elmadağ’da merkezde, Sincan’da Lale Meydanı, Yenimahalle’de Ostim-metro istasyonu karşısında, Demetevler’de Karşıyaka İş Merkezi, Şentepe 2. durak, Yahyalar’da eski otobüs son durağı, Gölbaşı’nda merkezde, Akyurt’ta Beyazıt Mahallesi-belediye binası yanı, Çubuk’ta Yavuz Selim Mahallesi Atatürk Parkı yanı, Kalecik’te İstasyon Caddesi Belediye İş Hanı, Kazan’da Belediye yanı, Hükümet konağı arkası, Bala’da pazar yeri."

İLÇELER DE HAZIR

Altındağ Belediyesi, Ramazan boyunca iftar saatlerinde, Altındağ’ın merkezi noktalarında "soğuk sandviç, meyve suyu, zeytin, hurma ve su"dan oluşan 50 bin kumanya dağıtacak. Sıvı yağ, çay, şeker ve bakliyattan oluşan 4 bin 500 adet gıda kolisi, Altınay Hayır Çarşısı’nda yoksul vatandaşlara dağıtılacak.

Çankaya Belediyesi yetkilileri, Toplumsal Dayanışma Merkezi (TODAM) aracılığıyla yılın 12 ayında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım yaptıklarını belirterek, "İftar ve sahur çadırlarında vatandaşların mağduriyetini sergilemek yerine, aynı yardımları Ramazan ayında da gerçekleştirmeye devam edeceğiz" dediler.

EVLERE ZİYARET

Etimesgutlu vatandaşlar, belediye binasının arkasındaki otoparkta, binlerce kişiyi ağırlayabilecek iftar çadırında oruçlarını açabilecekler. Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, ay boyunca evlere konuk olacak, vatandaşların taleplerini dinleyecek ve onlara çeşitli hediyeler sunacak. Yılmaz, vereceği iftar yemeklerinde de, toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya gelecek. Ayrıca, ilköğretim öğrencisi 40 çocuğa, kırtasiye yardımı yapılacak.

KEÇİÖREN’DEN YARDIM PAKETİ

KEÇİÖREN Belediyesi, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da 10 bin dar gelirli aileye çay, şeker, pirinç, sıvı-katı yağ, fasulye, un, makarna, zeytin, kırmızı mercimek, nohut ve salçadan oluşan erzak paketleri dağıtacak. Belediye binası yanına kurulacak dev çadırda, İstanbul’daki Feshane şenlikleri benzeri eğlenceler de düzenlenecek. Burada çeşitli firmaların satış reyonları da yer alacak. Keçiören Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında tiyatro ile meddah ve ortaoyunu gösterilerinin yanı sıra aşıklar ve çeşitli sanatçıların katılacağı Türk Halk ve Sanat Müziği konserleri düzenleyecek.

Öte yandan Mamak Belediyesi sınırları içindeki tüm camilerin temizliği tamamlanarak, Ramazan ayı için hazır hale getirildi. Başak, Türközü ve Abidinpaşa Mahalleleri ile Derbent Pazar yeri olmak üzere 4 ayrı yerde kurulacak iftar çadırlarında günde bin 500 kişiye iftar yemeği verilecek. Yardıma muhtaç 5 bin aileye gıda yardımı yapacak olan Mamak Belediyesi, ayrıca iftar çadırları ile ilçenin değişik noktalarında iftar sonrası Meddah gösterileri ve Hacivat-Karagöz oyunu düzenleyecek. Ayrıca Türk Sanat Müziği, Türk Tasavvuf Müziği ve Türk Halk Müziği konserleri verilecek.

DENETİMLERE DEVAM

SİNCAN Belediyesi’nin yaklaşan Ramazan nedeniyle gıda üretimi ve satışı yapılan yerlere düzenlediği denetimlere devam ediliyor. Belediyenin, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi, Ramazan etkinlikleri ve eğlencelerine ilişkin çalışmalarını sürdürüyor.

Yenimahalle Belediyesi ise Ramazan’da Demetevler’de 400 kişilik bir iftar çadırı kuracak. Belediye ayrıca ilçenin belli noktalarında da iftarını yolda açan vatandaşlar için kumanyalar dağıtacak. Öte yandan gezici bir sahnede de vatandaşlar için Ramazan eğlenceleri düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!