Bayram telaşı unutturdu

Güncelleme Tarihi:

Bayram telaşı unutturdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2015 01:03

Geride kalan bayram tatilini şehir dışında değerlendirmek isteyen Ankaralılar, yoluculuklarının başlangıç ve bitiş noktası olan AŞTİ’de çok saıyda eşya unuttu. Kayıp eşya bürosunda biriken eşyalar arasında bulunan otomobil tamponu, düğün footğrafları, koltuk değnekleri ve okçuluk seti dikkat çekti.

Haberin Devamı

Bayram tatilinde şehir dışına çıkmak isteyen Ankaralılar, yolculuk telaşıyla AŞTİ’de çok sayıda özel eşya unuttu. Duyarlı vatandaşlar, otobüs muavinleri ve AŞTİ görevlilerince büroya teslim edilen eşyalar arasında yer alan ilginç objeler dikkat çekiyor. Geçtiğimiz hafta bayram tatili nedeniyle yoğun yolcu trafiği yaşanan AŞTİ’de unutulan eşyalar arasında; koltuk değnekleri, tekerlekli sandalye, cep telefonu, dizüstü bilgisayar, sağlık karnesi, aile cüzdanı, pasaport, kimlik, ok ve yay seti, olta, bisiklet ve ziynet eşyalarının yanı sıra bağlama, org, gitar gibi müzik aletleri ve bir otomobil tamponu bulunuyor.

5 YIL SONRA SATILIYOR

Bayram dönemlerinde yolcu sayısının artışına paralel olarak unutulan eşyaların da çoğaldığı bilgisini veren yetkililer, AŞTİ eşyasını unutan ya da kaybeden vatandaşların kayıp eşya bürosuna başvurmaları gerektiğini hatırlattı. Depodaki eşyaların yaklaşık yüzde 60’ının sahiplerine ulaştığı bilgisini veren yetkililer şunları söyledi:
“Bayram dönemlerinde gelen kayıp eşya ile birlikte, eşyasını arayan vatandaşların da sayısı artıyor. Bulunan ve büroya ulaşan nüfus cüzdanı, ehliyet ve pasaport gibi belgeleri, nüfus müdürlükleri ile emniyet müdürlüklerine gönderiyoruz. Diğer eşyalar ise burada bekliyor. Büroya getirilen eşyanın sahibi 5 yıl boyunca bulunamadığında satışa çıkarılıyor.”

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADAN ULAŞIYORUZ

Kayıp eşya bürosunun vatandaşların mağduriyetini önlemek için yoğun çaba sarf ettiğini belirten AŞTİ Halkla İlişkiler ve Eğitim Müdürü Gökhan Öztürk, ellerine ulaşan eşyalardan bilgilerini edinebildikleri vatandaşlara internet üzerinden de ulaştıklarını belirtti. Öztürk, bulunan eşyanın üzerinde sahibine ilişkin bilgiler varsa sosyal medyayı kullanarak onlara ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!