Bayram öncesi ‘merdiven altı’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Bayram öncesi ‘merdiven altı’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2022 23:16

Ankara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Odası Başkanı Mustafa Kahveci, Ramazan Bayramı öncesi, ‘merdiven altı’ ürünler konusunda uyardı, “Ham madde fiyatları arttıkça, kalite düştü. Ucuz diye sağlıksız gıdalar tüketmemeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı yaklaştı, bayramların olmazsa olmazları olan şeker, çikolata ve tatlılar ise alışveriş torbalarına girmeye başladı. Ankaralılar bayramda misafirlerine hem hesaplı hem de kaliteli ürünler ikram etmeye özen gösterirken, yetkililer de sağlıklı gıda tüketilmesi konusunda vatandaşı uyardı. Bayramda ikram edilen ‘merdiven altı’ ürünlere karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çeken Ankara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Odası Başkanı Mustafa Kahveci, “Merdiven altı tabir edilen yerlerde üretilen ürünler halk sağlığı açısından risk teşkil ediyor” dedi. Başkentte tatlı fiyatlarına zam yapılmadığını, önceki yıl ile aynı olduğunu belirten Kahveci, şöyle devam etti:

Bayram öncesi ‘merdiven altı’ uyarısı


KALİTESİZ VE SAĞLIKSIZ

“İnsanlar bayramlarda maalesef merdiven altı diye tabir ettiğimiz, pazar köşelerinde, İtfaiye Meydanı’nda sokakta satılan ürünlere yöneliyor. Bu ürünler ‘kalitesiz ve sağlıksız’ ürünler. Mesela bir esnaf baklavayı 20 liraya satıyor. Baklavanın içindeki şekerin kilosu 22-23 lira aralığında. Bu ürünlerin ne olduğu, hangi şekeri kullandığı, hatta şeker kullanıp kullanmadığı kimsenin umurunda değil. Bilinçli tüketici olmamız lazım. Ankaralılar, 1 kilogram yerine yarım kiloluk bir ürün alsın ama kaliteli ve sağlıklı gıda tüketsin.

Haberin Devamı

BOYAYIP SATIYORLAR

20 liraya baklava satıyorsun. Bu baklavanın hiç mi maliyeti yok, hiç mi işçiliği yok, hiç mi emeği yok. Baklavaların içine ceviz adı altında hamur kırıntısı, soya fasulyesi gibi değişik bir sürü ürün giriyor. Yer fıstığını boyayıp Antep fıstığı diye satıyorlar. İnsanların bunlara dikkat etmesi lazım. Bizim tavsiyemiz, tüketiciler kendi mahallelerindeki esnaftan alışveriş yapsınlar. Böylece herhangi bir şikâyet durumunda karşılarında muhatap bulabilirler.”

Bayram öncesi ‘merdiven altı’ uyarısı


İŞTE BAKLAVA FİYATLARI

Baklava ve diğer tatlıların kilogram fiyatları ise şöyle:

Haberin Devamı

*Cevizli baklava: 80-110 lira arası

*Fıstıklı baklava: 140-150 lira arası

*Diğer baklava ve tatlı çeşitleri: 120-130 lira arası

BAKMADAN GEÇME!