Başkentteki üniversiteler depremzedeler için seferber

Güncelleme Tarihi:

Başkentteki üniversiteler depremzedeler için seferber
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2023 14:35

*Ankara’daki üniversiteler, 10 ilde yaşanan depremin ilk gününden itibaren, ayni yardım kampanyaları başlattı. Başlatılan kampanyalar kapsamında toplanan onlarca yardım malzemesi, TIR’larla yola çıktı.*Gazi ve Çankaya Üniversitesi’nden sağlık personelleri bölgeye gitti. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü hocaları ile öğrencileri de Kahramanmaraş’ta kurtarma çalışmalarında görev aldı.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş Pazarcık’ta 6 Şubat’ta meydana gelen Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya olmak üzere toplam 10 ilde etkisini gösteren depremin ardından Ankara’daki üniversiteler depremden etkilenen vatandaşların acil ihtiyacı için harekete geçti. Başkentteki üniversitelerin düzenlediği kampanyalar kapsamında çok sayıda yardım malzemesi bölgeye gönderilirken, üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık personelleri de deprem bölgelerine gitmek için yola çıktı. Ankara’daki üniversitelerin, deprem felaketinin ardından öğrenci, personel ve mezunların desteğiyle ortaya koyduğu seferberlik şöyle:

Başkentteki üniversiteler depremzedeler için seferber

Haberin Devamı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ’NDEN 3 TIR, 2 KAMYON DOLUSU YARDIM

Ankara Üniversitesi Yönetimi, depremin ardından ‘Kriz Yönetim Merkezi’ oluşturarak depremden etkilenen vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında toplanan malzemeler, öğrenci ve personel tarafından gruplandırılarak kolilere yerleştirildi. 3 TIR ve 2 kamyon dolusu yardım malzemesi, önceki gün itibarıyla deprem bölgesine gönderildi. Ankara Üniversitesi ayrıca depremden etkilenen şehirlerin nüfusuna kayıtlı 5 bin 860 Ankara Üniversitesi öğrencisi ile daha etkili iletişim kurmak amacıyla ‘Whatsapp Deprem Destek Hattı’ oluşturdu.

Başkentteki üniversiteler depremzedeler için seferber

Başkentteki üniversiteler depremzedeler için seferber

GAZİ VE ÇANKAYA’DAN SAĞLIK PERSONELLERİ BÖLGEDE

Gazi Üniversitesi ise depremin ardından, Gazi Hastanesi’nde 34 kişilik bir cerrahi ekibi ile hemşire, hasta bakıcı ve acil tıp teknisyeninden oluşan 42 kişilik ekibi yardım malzemeleriyle deprem bölgesine gönderdi. Üniversitenin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Afet ve Acil Durum Topluluğu’ndan oluşan 25 kişilik gönüllü ekip ve Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden 6 kişilik teknik ekip de deprem bölgesine gitti.

Haberin Devamı

Başkentteki üniversiteler depremzedeler için seferber

Çankaya Üniversitesi, ‘Yardım Koordinasyon Merkezi’ oluşturdu. İhtiyaç malzemeleri, koordinasyon merkezinde toplandı. Kadın, çocuk ve bebek ihtiyaç malzemeleri ile battaniye-yorgan gibi uyku eşyalarından oluşan 20 kolilik ilk parti yardımları taşıyan Çankaya Üniversitesi’ne ait hasta nakil aracı, Kurum Doktoru Yasemin Duran ve İlk ve Acil Yardım Teknikeri Mert Şimşek ile birlikte Hatay’ın Dörtyol ilçesine gönderildi. Üniversitenin yarına kadar sürecek yardım kampanyası kapsamında ihtiyaçlar, kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordinasyon içinde bölgeye ulaştırılacak.

Başkentteki üniversiteler depremzedeler için seferber

Haberin Devamı

6 TIR YOLA ÇIKTI

Gazi Üniversitesi Merkez Yerleşkesi kapalı parkında oluşturulan yardım toplama alanına ulaştırılan bağışlar, dün sabah deprem bölgelerine doğru yola çıktı. Gazi Üniversitesi Rektörü Musa Yıldız, toplam 6 TIR’ın yola çıktığını söyleyerek, “Bunlardan 4’ünü yardım malzemesi 2’sini de su olarak göndereceğiz. Hiçbir engelle karşılaşmadık, vatandaşlarımızın çok duyarlı olduğunu gördük. Özellikle üniversite personelimiz birbiriyle yarıştı. Ben de zaman zaman toplama alanına gittiğimde üniversitemizin personeli olmayan vatandaşlarımızın da bizim yardım faaliyetinden haberleri olduğunu öğrendik. Burada gönüllü öğrencilerimiz ve hocalarımızla birlikte koordine şekilde çalışıyoruz. Herkese çok geçmiş olsun” dedi. İHA

Haberin Devamı

HACETTEPE’DEN 2 TIR DESTEK

Hacettepe Üniversitesi, depremden etkilenen bölgelere dün itibarıyla 2 TIR yardım malzemesini AFAD koordinasyonuyla gönderdi. Belirlenen ihtiyaç malzemeleri yine deprem bölgesine gönderilmek üzere; Sıhhiye Yerleşkesi’nde Açık Amfi’ye ve Beytepe’de Kongre Merkezi’ne ulaştırılabilir.

Başkentteki üniversiteler depremzedeler için seferber

AYBÜ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILDI

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) ise yardım faaliyetlerini koordine etmek üzere ‘Deprem Komisyonu’ oluşturdu. AYBÜ Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü hocaları ile öğrencileri, Kahramanmaraş’ta deprem bölgesinde AFAD koordinasyonunda arama kurtarma çalışmalarında görev almaya başladı.

Haberin Devamı

Başkentteki üniversiteler depremzedeler için seferber

OSTİM’DEN HATAY VE İSKENDERUN’A UZANAN YARDIM ELİ

OSTİM Teknik Üniversitesi kurduğu ‘Acil Durum Koordinasyon Merkezi’yle deprem bölgesi için harekete geçti. Deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere Ankara Valiliği koordinasyonunda OSTİM’de toplanan acil ihtiyaç maddelerinin organizasyonunda OSTİM Mütevelli Heyet Başkanı Orhan Aydın ve OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek’in öncülüğünde öğrenci ve personeller görev aldı. OSTİM ailesi tarafından toplanan yardımlar, Hatay ve İskenderun’a ulaştırmak üzere önceki gün yola çıktı.

Başkentteki üniversiteler depremzedeler için seferber

ODTÜ’LÜ ÖĞRENCİLER YURTLARINA ERKEN DÖNEBİLİR

*Orta Doğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ), AFAD koordinasyonu ile deprem bölgelerine göndermek üzere ayni destek kampanyası başlattı. Deprem bölgesine ulaştırılmak üzere belirlenen ihtiyaçlar, ODTÜ KKM Kümbet Salonu’nda toplanmaya başlandı. Ayrıca deprem bölgelerinde ikamet eden ve ODTÜ yurtlarında kalan öğrencilerden kampüse erken dönmek isteyenler için yurtlar hazırlandı. Yurtlara erken dönmek isteyen ODTÜ’lü öğrenciler, Yurtlar Müdürlüğü’yle bağlantıya geçerek yurtlarına dönebilir. ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ise deprem bölgelerinde inceleme yapıyor.

İHTİYAÇ MALZEMELERİ TOPLANMAYA DEVAM EDİYOR

*Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi de, kendileri ve yakınları depremden etkilenen öğrenci ve personellerine destek olmak amacıyla üniversite bünyesinde ‘Deprem Destek Masası’ oluşturdu. Üniversite ayrıca ‘ihtiyaç Listesi’ yayınlayarak yardım malzemeleri toplamaya başladı. Üniversitenin yardım malzemesi teslim yerlerine https://hacibayram.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

Başkentteki üniversiteler depremzedeler için seferber


*Başkent Üniversitesi, hijyen malzemelerine ağırlık vererek deprem bölgesine gönderilmek üzere belirlediği yardım malzemelerini 7 Şubat itibarıyla toplamaya başladı. Destek olmak isteyen öğrenci, personel ve mezunlar belirlenen ihtiyaç malzemelerini 12 Şubat’a kadar Bağlıca Kampüsü’ndeki Merkezi’ne teslim edilebilir.

Başkentteki üniversiteler depremzedeler için seferber


*Bilkent Üniversitesi de Bilkent Toplumsal Duyarlılık Projeleri ve RadyoBilkent’in ortaklaşa düzenlediği Yardım Kampanyası kapsamında yardım kolileri topluyor. Toplanan ilk part yardımları önceki gün yola çıktı. Belirlenen ihtiyaç listesindeki malzemeler, yarın akşama kadar Bilkent Üniversitesi Merkez Kampüs Öğrenci Konseyi Binası, Öğrenci Etkinlikleri Merkezi/Üniversiteliler Mahallesi Çankaya adresine ulaştırılabilir.

Başkentteki üniversiteler depremzedeler için seferber


* Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ), depremin ardından kurduğu Deprem Destek Masası aracılığıyla Ankara Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na teslim edilmek üzere ayni yardımları toplamaya başladı. Yardımlar önceki gün itibarıyla Hatay Valiliği’ne ulaştırılmak üzere yola çıktı. Kampanyaya destek olmak isteyenler yardımlarını yarına kadar ASBÜ L Blok’taki ASBÜ Deprem Destek Masası’na iletebilir.
*Atılım Üniversitesi’nin 6 Şubat’ta başlattığı yardım kampanyasında toplanan malzemeler de önceki gün deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Üniversitenin devam eden yardım kampanyasına destek vermek isteyenler yardımlarını üniversitenin spor salonuna ulaştırabilir.

Başkentteki üniversiteler depremzedeler için seferber


*TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, ‘TOBB ETÜ Sosyal Tesis’lerde su ve kışlık giyecek toplamaya devam ediyor.
*TED Üniversitesi deprem bölgelerine gönderilmek üzere TED Üniversitesi İncesu Blokları’nda ayni yardımları toplamaya devam ediyor.
*Ufuk Üniversitesi, Balgat ve İncek Kampüsü’nde yardım malzemeleri topluyor.
*Yüksek İhtisas Üniversitesi belirlediği ihtiyaç malzemelerini 100. Yıl Yerleşkesi Kütüphanesi’nde topluyor.

BAKMADAN GEÇME!