Başkentte nevruz ateşi yanacak

Güncelleme Tarihi:

Başkentte nevruz ateşi yanacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2022 00:01

Baharın habercisi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı, bu yıl da Ankara’nın farklı noktalarında düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Nevruz ateşi, bir kez daha etkinliklere renk katacak.

Haberin Devamı

Etimesgut ve Keçiören belediyeleri baharın müjdecisi olan Nevruz Bayramı’nı birbirinden renkli etkinliklerle kutlayacak. Etimesgut’taki kutlamaların adresi Türk tarihinin heykel, resim ve rölyeflerle anlatıldığı Türk Tarih Müzesi olacak. Bugün saat 14.00’teki program kapsamında; Türk dünyasının dans ve gösterileri sunulacak, geleneksel lezzetleri tadılacak. 16 Türk Devleti kurucularının at üzerinde heykellerinin yer aldığı meydanda Nevruz Ateşi yakılacak. Ergenekon Destanı panoramik resmi önünde demir dövülecek.

Başkentte nevruz ateşi yanacak


Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel vatandaşları kutlama programına davet ederek, “Şanlı tarihimizi anlattığımız bir mekânda baharın müjdecisi, barışın ve kardeşliğin sembolü nevruz bayramımızda kardeşlerimizle bir araya geleceğiz. Nevruz ateşini birlikte yakıp, demir döveceğiz, gelenek ve göreneklerimizi bir kez daha yaşatacağız” dedi.

Başkentte nevruz ateşi yanacak


YARIN KEÇİÖREN’DE

Keçiören Belediyesi ise Nevruz Bayramı’nı yarın Kalaba Türk Dünyası Meydanı’nda düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlayacak. 12 ülke büyükelçisi ve elçilik temsilcilerinin katılacağı kutlamalarda, devletlere özgü yöresel halk dansları da sergilenecek. Katılımcı devletler için yöresel çadırların kurulacağı programda, nevruz geleneği olan ateş yakma ve üzerinden atlama, yumurta tokuşturma, örs üzerinde çekiç ile demir dövme etkinliği de yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!