Başkentliye suda tasarruf çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Başkentliye suda tasarruf çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2018 17:04

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Cumali Kınacı, Çubuk 2, Kavşakkaya, Kurtboğazı ve Çamlıdere barajlarında incelemelerde bulunarak, uzmanlardan barajlardaki doluluk oranı konusunda bilgi aldı.

Haberin Devamı

Kınacı, "Başkent’e su sağlayan 7 barajımız var. Toplam kapasite 1 milyar 586 milyon 513 bin metreküp. Şu anda 345 milyon 490 bin metreküp su bulunuyor. Doluluk oranı yüzde 22'ler seviyesinde" ifadelerini kullandı. Gerede Projesi tamamlandıktan sonra su sorununun ortadan kalkacağını belirten Kınacı, Ankara'da kısa ve uzun vadede su sıkıntısı beklemediklerini kaydetti.

‘YAĞMUR YAĞMAZSA BİR ŞEY YAPAMAYIZ’

Kınacı, vatandaşlara su kullanımında tasarrufa gitmeleri çağrısında bulunarak, "Vatandaşlarımız suyun değerini bilmeli. Ülke genelinde yaşanacak bir kuraklık sonucu tüm yatırımlar ve projeler devre dışı kalabilir. Bu olasılık göz ardı edilmemeli. Biz suyu en verimli ve sağlıklı biçimde Ankaralıların musluklarına taşıma gayreti içerisindeyiz. Eğer yağmur yağmazsa yapabilecek bir şeyimiz yok. Vatandaşlarımızdan su tasarrufu yapmayı asla ihmal etmemelerini istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Kınacı, ASKİ tarafından şehir şebekesine verilen içme suyunun kalitesinin dünya standartlarına uygun olduğunun sürekli tespit edildiğini belirterek, "Tüm abonelerimiz musluklarından akan suyu rahatlıkla içebilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!