Başkent tek yürek oldu depremzedeleri unutmadı: TIR TIR yardım gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Başkent tek yürek oldu depremzedeleri unutmadı: TIR TIR yardım gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2023 16:48

Başkent Ankara deprem bölgesindeki vatandaşlar için tek yürek oldu. Kaymakamlıklar, belediyeler, sivil toplum kuruluşlarının seferberliğiyle onlarca TIR malzeme bölgeye gönderildi. Yardımlar toplanmaya devam ederken miniklerin harçlıklarıyla alıp getirdikleri de görenleri duygulandırdı.

Haberin Devamı

Ankara’da deprem bölgesine göndermek için belediyelerin, kaymakamlıkların ve sivil toplum kuruluşlarının başlattığı yardım kampanyalarına büyük destek geldi. Bölgede acil ihtiyaç duyulan battaniye, çadır, uyku tulumu, yorgan, eldiven, mont, bot, bere, kışlık giysi, polar, su, kuru gıda, süt, katalitik, tüp, yatak, powerbank, konserve gıdalar, çocuk bezi, çocuk maması, hijyenik ped, hijyen malzemesi gibi birçok eşya için listeler yayınlandı. Ardından 7’den 70’e herkes yardım merkezlerine eşyalarını getirdi. Belediyelerin yardım merkezlerinde vatandaşlar ve çalışanlar el ele verdi malzemeler kolilenerek deprem bölgesine TIR’larla gönderildi. Yardım merkezlerinden yüklenen yardım TIR’larının deprem bölgelerine gönderilmesi çalışmalarına devam ediliyor. Yardım çalışmalarından detaylar ise şöyle:

Haberin Devamı

YARDIMLAR EVLERDEN DE ALINIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) vatandaşlarla birlikte gelen yardımların ayrıştırılması ve tasnifi için Ankara Spor Salonu ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yerleşkesinde sabaha kadar mesai harcadı. Acil ihtiyaç duyulan eşyalar BELKO Soğuk Hava Deposu’na getirilirken, destek olmak isteyen başkentlilerin yardım malzemeleri Başkent 153 aracılığı ile evden de alınmaya devam ediyor. ABB’nin sosyal medya hesaplarından yapılan çağrıda deprem bölgesinde bolca konserve gıda ve suya ihtiyaç olduğu da duyuruldu. Başkentlilerin yardım malzemelerinin mobil araçlarla toplandığı meydan sayısı 6’dan 12’ye çıkarıldı. Yardımlar 23 ANFA Şefliği’nde de toplanıyor. ABB Mamak Araplar Mahallesi’nde bulunan 4 bin kişi kapasiteli öğrenci yurtlarının kapısını da depremzedelere açtı.

Başkent tek yürek oldu depremzedeleri unutmadı: TIR TIR yardım gidiyor

DUYGULANDIRAN DAYANIŞMA

Çankaya’daki yardımlar 24 saat açık olan Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda toplandı. Çankaya’nın dört bir yanında oturanlar spor salonuna akın etti. Spor salonu çok kısa bir sürede eşyalarla doldu. Yaşlı, genç demeden spor salonuna gelenler bir yandan yardım malzemelerini ayrıştırarak koliledi, diğer yandan deprem bölgelerine hareket edecek TIR’lara yükledi. Salonun tribünlerini dolduran koliler ve aşağıdaki insan yoğunluğu dayanışma ve birlikteliği gösterdi. Yardım çalışmaları sırasında duygusal anlar da yaşandı. Yaşlılar getirdikleri yardım malzemelerini ağlayarak görevlilere verdi. Çankaya’nın lojistik merkezinden şu ana kadar 4 TIR personellerle birlikte AFAD koordinasyonunda deprem bölgelerine gönderildi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen şöyle konuştu: “Çankaya her zaman olduğu gibi ihtiyaç sahibinin yanında. Çünkü acılarımızı paylaşacağız azalacak. Deprem yaralarını birlikte saracağız.”

Haberin Devamı

Başkent tek yürek oldu depremzedeleri unutmadı: TIR TIR yardım gidiyor

KEÇİÖRENLİLER BÜYÜK DESTEK VERİYORLAR

Keçiören Belediyesi tarafından depremzedeler için başlatılan yardım kampanyası kapsamında binlerce Keçiörenli tarafından bağışlanan yüz binlerce malzeme yola çıktı. İki TIR, üç kamyon, bir adet de yemek dağıtım aracının ihtiyaç noktalarına hareket ettiğini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “İlk etapta ivedilikle hazırlanan ve paketlenen yardım malzemelerini yola çıkardık. TIR’larımızı göndermeye devam edeceğiz. İlk etapta yola çıkardığımız iki TIR ve üç kamyonda ısıtıcı, battaniye, gıda malzemesi, mont, ayakkabı, çocuk bezi, yorgan, yatak, yastık gibi muhtelif yaşam malzemeleri bulunuyor. Bir günde TIR’lar dolusu yaşam malzemesi toplandı. Tek yürek olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkent tek yürek oldu depremzedeleri unutmadı: TIR TIR yardım gidiyor

ALLAH BİR DAHA GÖSTERMESİN

Yenimahalle Belediyesi ve yardımsever vatandaşların yardımları da ilk etapta 4 TIR ile gönderildi. Malzemeler, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’ya gönderildi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Allah bu acıları bir daha göstermesin. Gün dayanışma günü. El birliği ile yaraları sarmak gerekiyor. Belediye olarak elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Kadirşinas yardımsever Yenimahalleli hemşehrilerim de sabaha kadar yardım topladılar. Biz de topladıkça yardım TIR’larını yola çıkarmaya devam edeceğiz. Bu acı olayın tekrar yaşanmaması en büyük dileğimiz” dedi.

Haberin Devamı

Başkent tek yürek oldu depremzedeleri unutmadı: TIR TIR yardım gidiyor

DEPREMİN YARALARINI HEP BİRLİKTE SARACAĞIZ

Etimesgut Belediyesi ve Etimesgut Kaymakamlığı’nın yardım kampanyasına da vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere, 2 bin gıda kolisi, 500 ısıtıcı, bin battaniye, bin yatak, 3 bin çocuk bezi, 5 bin bot ve monttan oluşan yardım TIR’ları hazırlandı. Yaşam malzemelerinin yer aldığı yardım TIR’ları gönderildi. Yardımlar AFAD kontrolünde deprem bölgesine dağıtılacak. TIR’a yükleme çalışmalarına katılan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, “Depremin yaralarını hep birlikte saracağız” dedi.

Başkent tek yürek oldu depremzedeleri unutmadı: TIR TIR yardım gidiyor

Haberin Devamı

BİRLİKTEN GÜÇ ALDIĞIMIZ HER AN ÇOK GÜÇLÜYÜZ

Sincan Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında önceki gece itibarıyla 21 yardım TIR’ı deprem bölgesine gitti. 21’inci yardım TIR’ı önceki gece saat 03.00’te Fatih Fuar ve Kongre Merkezi’nden Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan tarafından deprem bölgesine uğurlandı. Başkan Ercan, “Gerek giyim gerek gıda gerek ısıtıcılar olmak üzere vatandaşlarımızın getirdiği yardımları buradan TIR’larla deprem bölgesine gönderiyoruz. Bunun dışında kan bağışı için Lale Meydanı’ndaki Kızılay Kan Merkezi’ne de vatandaşlarımızı yönlendirmekteyiz. Kampanyamıza katılmak için yardım malzemelerinizi 24 saat açık olan Fatih Fuar ve Kongre Merkezi’ne ulaştırmaya devam edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Başkent tek yürek oldu depremzedeleri unutmadı: TIR TIR yardım gidiyor

EL BİRLİĞİYLE GAYRET EDİYORUZ

Pursaklar’da on binlerce hayırsever vatandaş, Pursaklar Belediyesi ve Pursaklar Kaymakamlığı’nca depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasına destek verdi. Pursaklar Belediyesi, vatandaşlar tarafından getirilen ve deprem bölgelerinde ihtiyaç duyulan yaşam malzemelerini 7 TIR’a yükleyerek deprem bölgelerine gönderdi. Yardım çağrısının ardından vatandaşların koşa koşa belediyeye gelerek yardımlarını kendilerine ilettiklerini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Hemşehrilerimizin yardım çağrımızın ardından belediyemize akın etmesi bizleri çok duygulandırdı. İlçe Kaymakamı’mız Mehmet Yıldız ve vatandaşlarımızla el birliğiyle, gönül birliği içerisinde yaralarımızı sarmaya gayret ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Başkent tek yürek oldu depremzedeleri unutmadı: TIR TIR yardım gidiyor

FİRMALARDAN DA BAĞIŞLAR GELDİ

Kahramankazan Belediyesi ile Kahramankazan Kaymakamlığı iş birliğinde başlatılan yardım kampanyasına da yardımlar çığ gibi yağdı. Kahramankazan Efes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yardımların toplama alanı olarak belirlendi. Belirlenen ihtiyaç listelerine göre hazırlanan 7 yardım TIR’ı afet bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Gönderdiğimiz yardımların orada bir karışıklığa sebebiyet vermesini istemeyiz. Nakdi olarak, yardım toplanması söz konusu değildir, vatandaşları uyarmak isteriz bu vesileyle. Kahramankazan’da yardımlaşma en güzel şekilde yaşanıyor, insanlarımızdan ciddi miktarda malzemeler belediyemize ulaştırıldı. Biz de bunları toplama merkezimizde burada toplayarak bölgeye gönderiyoruz” diye konuştu.

Başkent tek yürek oldu depremzedeleri unutmadı: TIR TIR yardım gidiyor

Altındağ Belediyesi de yardım kampanyası kapsamında Hatay, Osmaniye ve Adıyaman için 4 TIR insani yardım malzemesini gönderdi.

Başkent tek yürek oldu depremzedeleri unutmadı: TIR TIR yardım gidiyor

 YARALAR BİRLİK BERABERLİKLE SARILABİLİR

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ankara Valiliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile koordinasyon içinde oluşturduğu ‘ATO Deprem Yardım Masası’na ATO üyeleri tarafından ulaştırılan yardımlar, TIR’lara yüklenerek dualarla deprem bölgesine gönderildi. ATO’nun 3 bin battaniyeden oluşan bir diğer yardımı da AFAD’ın ‘Deprem Koordinasyon Merkezi’ne teslim edilmek üzere bölgeye gönderildi. ATO Başkanı Gürsel Baran, “Üyelerimiz büyük bir dayanışma içinde bölgenin ihtiyaç duyacağı malzemeleri temin etmek üzere teyakkuza geçti” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!