Başkent cıvıl cıvıl

Güncelleme Tarihi:

Başkent cıvıl cıvıl
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2022 00:54

Pandemi ve sokağa çıkma kısıtlamalarının etkisiyle geçen yıl evlerde yaşanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, bu yıl yeniden sokaklara taşındı. Ellerinde bayraklarla sokağa çıkan çocukların ilk adresi Anıtkabir oldu.

Haberin Devamı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, başkent Ankara’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Geçen sene pandemi ve sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle evlerde yaşanan 23 Nisan coşkusu, bu sene sokaklara taşındı.

Başkent cıvıl cıvıl


Bu seneki kutlamalar özlediğimiz görüntülere sahne oldu ve çocuklar ellerinde Türk bayrakları marşlar ile şarkılar eşliğinde doyasıya eğlendi. Ellerinde bayraklarla sokağa çıkan çocukların ilk adresi her zamanki gibi Anıtkabir oldu. Ankara’dan ve diğer illerden başkente gelen çocuklar aileleriyle birlikte Ata’nın huzuruna koştu. Belediyeler de düzenledikleri kutlama etkinlikleriyle coşkunun kent geneline yayılmasını sağladı. İşte Ankara’nın dört bir yanından coşkulu bayram manzaraları.

Başkent cıvıl cıvıl


ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü grafiti sanatçıları tarafından süslenen 25 yıllık Bombardier metro trenini Kızılay-Koru hattında canlı müzik eşliğinde sefere çıkardı. Başkentliler Macunköy Metro İşletmesinden sabah saatlerinde hareket eden 6 vagonlu, balon ve bayraklarla süslenmiş nostaljik tren sürpriziyle karşılaştı. Ankara Kent Orkestrası’nın şarkılarla eşlik ettiği trene binen kentliler nostaljik bir yolculuk yaptı.

Başkent cıvıl cıvıl


ALTINDAĞ

Haberin Devamı

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Ali Ersoy Kreşi’ni ziyaret etti ve kreş öğrencilerinin hazırladığı renkli 23 Nisan programını takip etti.

Başkent cıvıl cıvıl


Başkan Balcı, daha sonra 23 Nisan geleneğini yerine getirdi ve makamını çocuklara devretti.

Başkent cıvıl cıvıl


ÇANKAYA

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çayyolu Atapark’ta gerçekleşen resmi törende Atatürk Anıtına çelenk koydu. 23 Nisan Otobüsünden yükselen marşlar, bando ve Hoytur Halk Dansları Topluluğu’nun gösterileri ile bayram coşkusu yaşandı. Ayrıca 23 Nisan Çocuk Evi’nde çocuk şenliği düzenlendi ve belediyenin kreşlerin eğitim gören miniklerin sergisi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde görücüye çıktı.

Başkent cıvıl cıvıl


KEÇİÖREN

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi’nin Fatih Caddesi üzerine inşa ettiği lunapark, minik çocukların katılımıyla düzenlenen açılışla hizmete başladı. Açılışın ardından çocuklarla birlikte lunaparkı gezen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, çocukların keyfine ortak oldu.

Başkent cıvıl cıvıl


YENİMAHALLE

Yenimahalle Belediyesi kreş ve gündüz bakım evlerinde eğitim gören 23 minik öğrenci Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı makamında ziyaret etti. 11 farklı ülkenin yöresel kıyafetlerini giyerek kendisini ziyarete gelen öğrencilerle sohbet eden Başkan Yaşar, miniklerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Başkent cıvıl cıvıl


ELMADAĞ

Haberin Devamı

Elmadağ Belediyesi Yeşildere Kültür Merkezi’nde çocuk şenliği düzenledi. Şenliğe katılan çocuklar, yarışmalar, spor etkinlikleri müzik, tiyatro gösterileri ve şişme oyun grupları ile gönüllerince eğlendi.

Başkent cıvıl cıvıl


KAHRAMANKAZAN

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, koltuğunu ilkokul öğrencileri Muhammed, Ayla ve Irmak’a bıraktı. Öğretmenleriyle birlikte belediyeye gelen minik öğrencileri makam odasının kapısında karşılayan Oğuz, öğrencilerin taleplerini dinleyerek not aldı.

Başkent cıvıl cıvıl


PURSAKLAR

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makam koltuğunu Berat Bulut’a devretti. Bilim Pursaklar’daki oyun alanlarında ise çocukların gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Başkent cıvıl cıvıl

Birinci Meclis’te düzenlenen anma töreninde 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışında en yaşlı üye sıfatıyla Sinop milletvekili Şerif Bey’in yaptığı konuşma seslendirildi ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop bir konuşma yaptı. DHA

Başkent cıvıl cıvıl

Sihirli Bahçe Montessori okullarında eğitim gören 6 yaşındaki minik öğrenciler Birinci (eski) Meclis’te renkli bir gösteri yaptı. 23 Nisan 1923’ü gösterileriyle yaşatan öğrenciler, Meclis açılışının ardından Zeybek oynadı.

Başkent cıvıl cıvıl

Ankara Üniversitesi Beşevler Yerleşkesi’ndeki Güneş Meydanı’nda kortej yürüyüşü gerçekleştirildi ve göğe barış güvercini uçuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!