Başkan Fethi Yaşar: ‘Gel git’i bitiriyoruz

Güncelleme Tarihi:

Başkan Fethi Yaşar: ‘Gel git’i bitiriyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2021 00:43

Web uygulamalarını tapu müdürlüğünün kullanımına da açtıklarını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Tapu için belediyeye gel giti bitiriyoruz. Vatandaşın artık rayiç bedel belgesi için belediyeye gitmesine gerek olmayacak, tapudan alabilecek. Borcu da varsa online ödeyebilecek” dedi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi, ilçe sakinlerinin tapu işlemlerini daha hızlı çözmeleri amacıyla Tapu Müdürlüğü ile iş birliğine imza atıyor. Bu kapsamda protokol imzalayacaklarını belirten Belediye Başkanı Fethi Yaşar, uygulamayla vatandaşın rayiç bedel ve ‘borcu yoktur’ belgesi için artık belediyeye gitmesine gerek kalmayacağını, tapuda işlemlerini çözebileceğini belirtti. Başkan Yaşar, uygulamayı şöyle anlattı:

Başkan Fethi Yaşar: ‘Gel git’i bitiriyoruz


GÜNDE 100 ALIM SATIM İŞLEMİ VAR

“Yenimahalle, 2020’de nüfus artışının yüksek olduğu ikinci ilçe. Ankara’da ticaretin yüzde 42’si Yenimahalle’de. Herkes oturmak için Yenimahalle’yi tercih ediyor. Yenimahalle’de günde ortalama 100’e yakın ev, arsa, ticarethane gibi alım satım işlemi gerçekleştiriliyor. Yaz aylarında bu rakam 250’yi buluyor. Uzun süre önce birçok belediyecilik hizmetimizi mobil uygulamamıza taşımıştık. Bu alım satım hareketliliğinden dolayı yeni hizmetimizle vatandaşlarımıza tapu işlemleri için de büyük kolaylık sağlamaya başladık. Tapuda alım satım yaparken belediyeden ‘borcu yoktur’ belgesi ile rayiç değer belgesi isteniyor.

ZAMANDAN TASARRUF EDİLİYOR

Bu uygulamayla tapu için ‘belediyeye gel git’i bitiriyoruz. Vatandaşın artık rayiç bedel belgesi için belediyeye gitmesine gerek olmayacak, tapudan alabilecek. Borcu da varsa online ödeyebilecek. Belediyemizin uygulamasını tapu ile paylaştık. Tapudaki görevli sisteme giriyor, rayiç bedel belgesini uygulama üzerinden alabiliyor. Satışı yapılacak yerle ilgili borç olup olmadığını sorgulayabiliyor. Uyarı verirse mükellefin belediyeye yönlendirilmesini istiyoruz. Vatandaş borcu varsa eğer belediyeye gelmeden online olarak anında uygulamamızdan da ödeyebiliyor. Ödeme yapıp borcu yoktur belgesini orada alabiliyor. Hem zamandan tasarruf ediliyor hem de işlemler hızla çözülebiliyor.”

Başkan Fethi Yaşar: ‘Gel git’i bitiriyoruz


TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Haberin Devamı

Uygulamalarının Türkiye’ye örnek olduğunu kaydeden Başkan Yaşar, “Biz bunu pilot olarak Yenimahalle’de çalıştık, tapu da yapılabilirliğini gördü. Ardından Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi bütün belediyelere, ‘Bunu uygulayın’ demiş. Biz uyguladık, Türkiye’ye örnek oldu. Şimdi birçok belediye başladı” dedi.

Başkan Fethi Yaşar: ‘Gel git’i bitiriyoruz


SULAK ALANLARDA LARVA MÜCADELESİ

Haberin Devamı

Öte yandan Yenimahalle Belediyesi, havaların ısınması ile birlikte ortaya çıkan sinek, böcek ve haşerelerin yok edilmesi için sulak ve sazlık alanlarda larva mücadelesi başlattı. İlaçlama işlemlerine Susuz, Ata, Memlik, Turgut Özal ve Yeni Batı mahalleleri gibi sulak alanların bulunduğu bölgelerden başlayan ekipler, Yakacık bölgesinde yoğun olarak görülen sazlık ve sulak alanlarda temizlik ve ilaçlama işlemlerine devam ediyor. İlçe genelinde koronavirüs salgınına karşı dezenfekte çalışması da yürütülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!