Bakan Varank: Sanayici hızlıca ilerlesin istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bakan Varank: Sanayici hızlıca ilerlesin istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2018 10:37

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Temelli'deki Başkent Organize Sanayi Bölgesi’ni (Başkent OSB) ziyaret etti. Varank, OSB Başkanı Şadi Türk'ten sanayicilerin taleplerine ilişkin bilgi aldı.

Haberin Devamı

Daha sonra asansör alanında yerli üretim yapan bir firmayı gezen Varank, burada çalışanlarla sohbet etti. Başkent OSB'nin, Ankara'nın ve Türkiye'nin önemli sanayi bölgeleri arasında yer aldığını dile getiren Varank, bölgede faal olan 250 firma bünyesinde 10 binden fazla kişinin çalıştığını ifade etti. Ziyaret ettikleri asansör firmasının 60 ülkeye ihracat yaptığını anlatan Varank, söz konusu üretim tesisinin ithalatı önleyici ürün üretmesi açısından önemine dikkat çekti. Varank, sanayiciye destek verilmesi amacıyla hazırlanan 16 maddelik paketteki son durum hakkındaki bir soru üzerine şu değerlendirmede bulundu:
"OSB'lerdeki arazilerin bedelsiz tahsisi ile ilgili bir çalışmamız var. Sanayicilerimiz yatırımlarına devam etsin, en azından arsa konusunda sıkıntı çekmesin ki hızlıca ilerleyebilsin istiyoruz. Diğer maddelerle ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor. İnşallah ilan ettiğimiz 16 maddeyi hızla tamamlayacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!