Bahçede düşsel yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Bahçede düşsel yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2020 00:30

Ankaralı beş sanatçının eserlerinden oluşan ‘Küçük Bir Bahçe Düşü’ isimli sergi, Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği bahçesinde ziyarete açıldı.

Haberin Devamı

Heykel sanatçıları Seval Şener, Ramazan Can, Erdal Duman, Serkan Demir ve Tan Buğra Özer’in eserlerinden oluşan ‘Küçük Bir Bahçe Düşü’ isimli sergi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılışına Almanya’nın yeni Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz ve eşi Sheila Stanton da katıldı. Sanatçıların koronavirüs salgınından olumsuz etkilendiğini belirten Büyükelçi Schulz, “Halka açık birçok etkinlik gerçekleşemedi. Sanatçılar tanıtım eksikliği ve takdir görememekten şikâyetçi” dedi. Bu sebeple küratör Atilla Güllü ile birlikte bu sergiyi açtıklarını kaydeden Schulz, “Sanatçılara tanıtım fırsatı oluşturduk. Pandemi sebebiyle sanata aç kaldığımız bu dönemde, emeği geçenlere teşekkürler” dedi.

Bahçede düşsel yolculuk


DOĞANIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜ

İnsan ve doğa ilişkisine odaklanan serginin, doğanın iyileştirici gücüne vurgu yaptığını kaydeden Güllü de, “Bu sergiyle bir zorunluluk nedeniyle düşlediğimiz açık havada doğa içinde üç boyutlu sanatı sergileme ve deneyimlemeyi gerçekleştiriyoruz. Bu mütevazı girişim acaba ileride insan yaratıcılığının ve gelişmesinin doğayla yapıcı ve saygılı bir ilişki kurması ve doğanın iyileşmesi ve insanları da iyileştirmesi konusunda yeni düş tohumları ekebilir mi?” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bahçede düşsel yolculuk

Sergi, 26-27 Ekim, 3-5 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan turla gezilebilecek. Sergiyi ziyaret etmek isteyenlerin katılım tarihinden bir gün önce attilagullu@gmail.com adresine maille başvurması gerekecek.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!