Ayaş Yolu Başer Kavşağı’nda lambalar kalkmalı üst geçit gelmeli

Güncelleme Tarihi:

Ayaş Yolu Başer Kavşağı’nda lambalar kalkmalı üst geçit gelmeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2021 00:49

ABB’nin Ayaş Yolu üzerine inşa ettiği köprülü kavşağın (Başer Kavşağı) iniş ve çıkış yönünde yer alan yaya trafik lambaları hem yayalar hem de sürücüler için büyük tehlike oluşturuyor.

Haberin Devamı

Özellikle köprünün hemen inişinde yaya lambası yanınca trafik aniden duruyor. Bu durum, bazen araçların kaza yapmasına neden oluyor. Işık aniden yandığında duramayan bazı araçlar da kırmızıda hızla geçerek yayalar için tehlike oluşturuyor. Bölge sakinleri ise daha önce aynı noktada yer alan yaya üst geçidinin yeniden yapılmasını istiyor. Trafik lambalarının akan trafiği durdurduğuna dikkat çeken bir vatandaş şunları söyledi:

KALICI ÇÖZÜM SAĞLANSIN

“Kavşakta trafik sıkıştığı için ilk çalışmalar Mustafa Tuna döneminde başlamıştı. O zaman buradaki üst geçit söküldü yerine butonlu trafik lambaları geldi. Köprülü kavşak tamamlandı, trafik daha akıcı hale geldi. Yayaların geçişini kolaylaştırmak için konulan lambalar artık tehlike oluşturmaya başladı. Bize göre çözüm daha önce olduğu gibi üst geçit yapılması. Büyükşehir Belediyesi’nden acilen üst geçidin buraya tekrar yapılmasını istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!