Ay yıldızlı nöbet

Güncelleme Tarihi:

Ay yıldızlı nöbet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2021 00:04

Ankara, 15 Temmuz hain darbe girişiminin beşinci yıldönümünde yine tek yürek oldu, kentin dört bir yanında sabaha kadar demokrasi nöbeti tuttu. 7’den 70’e binlerce kişi, ellerindeki ay yıldızlı Türk bayraklarıyla 15 Temmuz 2016’da darbecilere karşı durulan Kızılay Milli İrade Meydanı’ndaydı.

Haberin Devamı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin beşinci yıl dönümünde, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı’nda ve ilçelerdeki çeşitli noktalarda demokrasi nöbeti tutuldu. Kızılay’da AK Parti Ankara Gençlik Kolları üyelerince düzenlenen etkinliğe, partililer ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Kur-an’ı Kerim tilaveti ve dua okundu. Ellerindeki Türk bayraklarıyla her yaştan nöbete katılan vatandaşların yanı sıra nöbette Türkiye’de yaşayan yabancılar da vardı. 15 Temmuz’da Ankara’nın 25 ilçesinin her birinde ayrı bir kahramanlık öyküsü yazıldığını belirten AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, “Üzerinden beş yıl değil, beş asır geçse de asla 15 Temmuz’u unutturmayacağız” dedi. Kızılay Meydanı’nın hem bir yas hem de bir zafer yeri olduğunu söyleyen AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, “Yine bu meydandayız, yine nöbetteyiz, sabaha kadar, gerekirse de günlerce buradan ayrılmayız” diye konuştu. 

Ay yıldızlı nöbet


MEHTERANLA YÜRÜDÜLER

Haberin Devamı

Darbe girişiminde 9 şehidin verildiği, 92 kişinin gazi olduğu Kahramankazan’da vatandaşlar, mehter takımı eşliğinde Sancak Caddesi’nden Kent Meydanı’na yürüdü. Kent Meydanı’nda mehteran konserinin ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Belediye Başkanı Serhat Oğuz, “Kahramankazan bu halkın şanlı mücadelesini ve direnişini en güzel şekilde o gece şehitlerini vererek, gazilerini vererek göstermiş oldu” dedi. 

Ay yıldızlı nöbet


ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN

Altındağ Belediyesi ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı (TÜGŞAV) ortak program düzenledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da video konferansla programa katıldı. Belediye Başkanı Asım Balcı, “Allah bu millete bir daha böyle karanlık geceler yaşatmasın inşallah” diye konuştu.

Ay yıldızlı nöbet


KAHRAMANLIK DESTANIDIR

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi, ilçedeki 15 Temmuz Şehitleri Anıtı önünde program düzenledi. Belediye Başkanı Turgut Altınok, “15 Temmuz bir destandır. Bir kahramanlık destanıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!