Avdan kilimleri yeniden dokunuyor

Güncelleme Tarihi:

Avdan kilimleri yeniden dokunuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2021 03:03

Çamlıdere’nin unutulan değerleri arasında yer alan Avdan kilimleri, yeniden gün yüzüne çıkarılıyor. İlçede kurulan tezgâhlarda, kadınlara kilim dokuma kursu verilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Ankara’nın Çamlıdere ilçesinin unutulmuş kültürel zenginliklerinden olan Avdan kilimleri yeniden hayat buluyor. Çamlıdere Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle kilimler yeniden dokunmaya başladı. Yüksek lisans öğrencisi ve el sanatları öğretmeni Ayşe Sarıcan’ın araştırmaları sonucunda unutulmuş Çamlıdere Avdan kilimlerinin önce detayları ortaya çıkarıldı. Ardından Sarıcan’ın eğitmenliğinde kilim dokuma kursu açılarak tezgâhlar kuruldu. Burada kilim dokuma tekniklerini öğrenerek eğitim almaya başlayan Çamlıdereli kursiyerler sayesinde ilçenin unutulan değeri Avdan kilimleri yeniden hayat bulacak. Kilim üretimiyle özellikle ilçedeki kadınlar için yeni bir istihdam alanı da oluşturulması amaçlanıyor.

Avdan kilimleri yeniden dokunuyor


EL BİRLİĞİYLE YAŞATACAĞIZ

Üretilen kilimlerin satışı konusunda da destek olacaklarını belirten Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, şöyle konuştu: “Bu çalışma sayesinde tezgâhlardan çıkacak ürünler geçmişten günümüze köprü oluşturacak. İlçemizin unutulmuş bir kültürünü daha el birliğiyle yaşatmış olacağız. Avdan kiliminin yeniden hayat bulmasından dolayı mutluyuz. Kadınlarımız tarafından tezgahlarda üretilen kilimlerin satışı noktasında belediye olarak biz de yardımcı olmaya çalışacağız. İlçemize gelen konuklara da kilimleri sergileme imkânımız olacak. Kadınlar için istihdam sağlayarak gelir kaynağı da oluşturacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!