ATO’dan ‘Ay Yıldızlı’ bağış çağrısı

Güncelleme Tarihi:

ATO’dan ‘Ay Yıldızlı’ bağış çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2023 13:58

Ankara Ticaret Odası, deprem bölgesinde ‘kalıcı konutlar’ inşa etmek amacıyla ‘Ayın Yıldızıyım Ya Sen’ temalı bağış çağrısında bulundu. Başlatılan kampanya kapsamında ATO’nun ve Cumhuriyet’in 100’üncü yılında 100+ kalıcı konutun deprem bölgesine kazandırılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Ankara Ticaret Odası’nın 100’üncü yılında deprem bölgesine 100+ kalıcı konut kazandırmak için ‘Ay Yıldızlı’ bağış çağrısı yaptı. ATO üyeleri, iş dünyası ve vatandaşlar, adını Türk Bayrağı’nın ay-yıldızından alan ‘Ayın Yıldızıyım Ya Sen’ temalı bağış çağrısına desteğe davet edildi.

ATO’dan ‘Ay Yıldızlı’ bağış çağrısı

‘SONSUZA DEK KARDEŞLİK’ VURGUSU

Ankara Ticaret Odası ve İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’yla (AFAD) gerçekleştirilen protokolle başlatılan bağış çağrısı hakkında bilgi veren ATO Başkanı Baran şunları söyledi: “Bağışlar, Ankara Ticaret Odası’nın 100’üncü yılında kaynaklarını ve enerjisini, üyelerinin, iş dünyasının ve vatandaşların destekleriyle birleştirerek, depremzede vatandaşların konut ihtiyacını karşılamak üzere kullanılacak. Depremin yıkıma yol açtığı 11 ilimiz Gayri Safi Yurt İçi Hasıla’mızın yaklaşık yüzde 10’unu oluşturuyor, 20 milyar doları bulan ihracatıyla da ekonomimize katkı sağlıyordu. Bölgenin milli hassasiyet gerektiren demografik yapısını korumak ve ekonomisinin bozulmasına izin vermemek için bu illerimizde öncelikli olarak hayatın normalleşmesini sağlamak durumundayız. ‘Ayın Yıldızıyım Ya Sen’ bağış çağrısına kulak verelim. Oda’mızın ve Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında bu anlamlı dönemi, daha da anlamlı hale getirerek afetzede kardeşlerimizin yuva sahibi olmasına katkı sağlayalım. Ay yıldızlı bayrağımızın altında kardeşliğimizi ve birliğimizi sonsuza dek sürdürelim.”

Haberin Devamı

‘YA SEN?’ PAYLAŞIMI

ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ise sosyal medya hesabından ‘Ben Ay Yıldızlıyım, Ya Sen?’ paylaşımı yaparak çağrıda bulundu. Yılmaz paylaşımında, “Milli mücadelenin karargâhı, 85 milyonun ikametgâhı başkentimizin asırlık yoldaşı Ankara Ticaret Odası’nın 160 bin üyesi, alın terini milletimizle paylaşıyor, kalıcı konutlar yaptırıyor. Biz ancak ay yıldızlı bayrağımızın altında hep birlikte güçlüyüz” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

ÇAĞRIYA KATILMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?

ATO’nun ‘Ayın Yıldızıyım Ya Sen’ temasıyla başlattığı çağrıya katılmak isteyenler www.atonet.org.tr web sitesinden, ATONET Mobil uygulamasından veya 0 (312) 201 83 86 87 numaraları telefon hatlarından bilgi alarak destek sağlayabiliyor.

VERGİ İNDİRİMİ SAĞLANACAK

Bağış çağrısına yapılan katkıların açıklama bölümüne ‘AFAD’a Devredilmek Üzere Prefabrik Konteyner ve Kalıcı Konutlar İçin Bağış’ ifadesinin yazılması durumunda gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince indirim söz konusu olacak.

BAKMADAN GEÇME!