Atlı hasat

Güncelleme Tarihi:

Atlı hasat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 15:22

Mamak Belediyesi’nin düzenlediği Geleneksel Hasat Festivali’nde önce lavantalar hasat edildi, sonra da atlı spor gösterileri sergilendi. ‘Savaş oyunu’ büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi Geleneksel Hasat Festivali, Gökçeyurt Ekolojik Vadi’de gerçekleştirildi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve beraberindeki heyet, festivalde birlikte temsili ‘lavanta hasadı’ yaptı. Makasla kesilen ve toplanan lavantalar, buket haline dönüştürüldü. Mamak Mehter Takımı’nın gösterisi ile başlayan etkinlikler, geleneksel atlı spor gösterisi ile devam etti. Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya geldikleri dönemden bu yana oynadıkları savaş oyunu büyük ilgi gördü. Gösteride at üstünde yapılan hızlı hareketler, yer değiştirmeler, ok-yay ve kılıç kullanımı sergilendi. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, festival konuşmasında özetle şunları söyledi:

Atlı hasat

Haberin Devamı

TARIM BELEDİYECİLİĞİ ÖRNEKLERİ

“Milli tarım ekonomisine destek vermek amacıyla üretici ve tüketiciyi desteklemek amacıyla EKOKÖY projesini başlattık. Projemiz kapsamında üretici kardeşlerimizi destekleyecek birçok çalışma yaptık. Nohut, meyve ve sebze fideleri dağıttık. Bugün bu ürünlerimizin bir kısmının hasadını yapıyoruz. Çiftçi kardeşlerimizin hasadı bereketli, hayırlı uğurlu olsun. Mamak’a daha da değer kazandırmak çok farklı alanlarda marka şehir yapmak için çalışıyoruz. Yeşil belediyeciliğin, tarım belediyeciliğinin en güzel örneklerini güzel Mamak’ta inşa ediyoruz. Değişen iklim koşulları ve kuraklık tehlikesine karşı tarım politikalarına destek veriyoruz.” Festivalin sonunda Arslanbek Sultanbekov konser verdi. Katılımcılar başta ‘Dombra’ olmak üzere Sultanbekov’un parçalarına hep bir ağızdan eşlik etti.

Atlı hasat

Atlı hasat

 

BAKMADAN GEÇME!