Atakule 29 Ekim'de yeniden açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Atakule 29 Ekimde yeniden açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2018 09:32

Ankara’nın ilk, Türkiye'nin ikinci alışveriş merkezi olan Atakule, 29 Ekim’de yeniden hizmete açılacak.

Haberin Devamı

Toplamda 50 bin metrekareden oluşan ve Başkent’in sembolü haline gelen Atakule’nin 500 kişiye doğrudan istihdam, 6 binden fazla kişiye ise dolaylı fayda sağlaması bekleniyor. Yeniden inşa edilen Atakule'nin tanıtım toplantısında konuşan Atakule GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mehmet Arpacı, Atakule'nin yalnızca bir alışveriş merkezi olmadığını, Ankara'nın sembol yapıları ve önemli turizm merkezleri arasında yer aldığını belirterek, çevresinde bulunan 104 büyükelçilikle önemli ölçüde yabancı turiste de hitap ettiğini vurguladı. Projeye 300 milyon lira yatırım yaptıklarını aktaran Arpacı, "Atakule'de Kule kısmı dahil yıllık 8 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. Bunun yüzde 25'i kadar, yani 2 milyon civarında yabancı turist beklentimiz var" diye konuştu. Arpacı, 8 milyon ziyaretçinin Ankara'ya ve bölgeye katacağı katma değerin önemine dikkat çekerek şunları kaydetti:

KULE NİSANDA HİZMETE GİRECEK

Haberin Devamı

"Atakule 1987'de dönemin başbakanı Turgut Özal tarafından temelleri atılarak 1989'da açıldı. Bir dönemin simgesi haline geldi. Çoğu insanın hatıralarını biriktirdiği önemli bir mekandı. Atakule'de evlenmiş, çocukluk dönemini Atakule'de geçirmiş insanların önemli hatıraları var. Atakule 29 Ekim'de Cumhuriyetimizin 95. yıl dönümünde tekrar sevenleriyle, tüm Ankaralılarla buluşmaya hazır. Alışveriş merkezinin Başkent’in simgesi olan kule kısmını ise Nisan 2019'da hizmete sunmayı hedefliyoruz."

YÜZDE 90’I KİRALANDI

Arpacı, Atakule'nin Ankara'nın cazibe merkezleri arasında yer almaya devam edeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"29 Ekim'de gerçekleştirilecek ışık gösterileri ve ziyaretçilere yönelik etkinlikler ile Atakule'nin adına yakışır bir geri dönüş hazırlıyoruz. Mevcut alan kullanılarak, dört alışveriş katına ek bir sinema ve eğlence katı planlandı. Atakule Alışveriş Merkezi'nde mağaza, restoran, sinema salonları ve spor salonundan oluşan 120 ünite bulunuyor. Kiralanmış mağaza oranında yüzde 90'a ulaştığımız alışveriş merkezimizde, Kule'nin faaliyete geçmesini planladığımız nisan 2019 itibarıyla tam kapasiteyle hizmet vermeyi hedefliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!