AŞTİ’de mahsur kalan yolculara ABB’den destek

Güncelleme Tarihi:

AŞTİ’de mahsur kalan yolculara ABB’den destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2022 10:15

İstanbul’daki kar yağışı nedeniyle otobüs seferlerinde kısıtlama kararı Ankara’dan İstanbul’a gidecek yolcuları da mağdur etti. Ankara’da mahsur kalan yolcuların yardımına Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) koştu.

Haberin Devamı

Ankara’dan İstanbul’a otobüsle gidecek olan yolcular dün İstanbul yönü için alınan kısıtlama kararı nedeniyle Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nde(AŞTİ) mahsur kaldı. AŞTİ’de kalıp gidemeyen yolculara destek Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden(ABB) geldi. AŞTİ’nin işletmesini yapan ABB iştiraki BUGSAŞ AŞ. mahsur kalan yolculara yardım eli uzattı. Kısıtlama nedeniyle Ankara’dan İstanbul yönüne 63 sefer bir anda iptal oldu.

AŞTİ’de mahsur kalan yolculara ABB’den destek

EKİPLER YOLCULARA TEK TEK SORDU

Bunun üzerine AŞTİ’de görevli belediye ekipleri, ABB Zabıta Dairesi Başkanı ve BUGSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, BUGSAŞ Genel Müdürü Metin Alkaya, BUGSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mete Bilici koordinesinde yarım saatte bir yolcu bekleme alanlarını gezerek yolculara gidecekleri yönleri sordu. İstanbul için beklediğini söyleyen yolcuları tespit eden ekipler ilk etapta bekleyen yolculara yemek ve çorba ikramında bulundu. Sonrasında ise isteyen yolculara da barınma imkânı sağlandı. BUGSAŞ yetkilileri otobüs firmalarıyla da irtibat halinde olarak süreci yönettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

AŞTİ’de mahsur kalan yolculara ABB’den destek

KALACAK YERİ OLMAYANLARA BARINMA İMKÂNI

İstanbul’daki gelişmeleri takip ederek yaşanabilecek olağanüstü duruma karşı önlem aldıklarını belirten BUGSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç şu bilgileri verdi: “Biz bu sürece hazırlanmıştık. Kısıtlama olunca otobüsler çıkamadı. Taşradan gelip İstanbul’a gidemeyen pek çok kişinin büyük kısmı şehire çıktı. Dün AŞTİ’de 17 muhtaç kişiyi misafir ettik, 150’ye yakın kişi de esnafın iş yerlerinde vakit geçirdi. Ücretsiz çorba aracımız hizmet verdi. Önceki gün kalacak yeri olmayan 7 kişiyi barınma evine götürdük. Dün de bu şekilde talebi olan iki kişiye bu imkânı sağladık. Bu şekilde mağdur olan ve imkânı olmadığı için gece kalma sorunu olanları tespit edip barınma evine yönlendirmeye devam ediyoruz.”

Haberin Devamı

AŞTİ’de mahsur kalan yolculara ABB’den destek

Ankara’da yoğun kar yağışının yaşandığı günlerde de kente gece gelip ulaşım problemi yaşayan vatandaşlara da ücretsiz ulaşım hizmeti sağladıklarını kaydeden Koç, “AŞTİ’de normalde 155 taksi 17 tane de semtlere ücretsiz servis çalışıyor. Biz barınma ve yemek gibi yardımların yanı sıra şirketin 4 aracı ile cuma akşamı 67, cumartesi akşamı 32, pazar 41, pazartesi akşamı da 13 kişinin de ücretsiz servis olmayan bölgelere ulaşmalarını sağladık” dedi.

Normal günlerde bin 500’e kadar otobüsün giriş-çıkış yaptığı AŞTİ’de kış döneminin yaşandığı bugünlerde bu sayı 700 civarında oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!