ASKİ’ye ÜFE veya TÜFE’li tarife

Güncelleme Tarihi:

ASKİ’ye ÜFE veya TÜFE’li tarife
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2018 09:30

Ankara’daki su ücretlerine aylık ÜFE oranına göre artış uygulayan ASKİ artık ÜFE veya TÜFE’den hangisi daha düşükse o orana göre artış yapacak.

Haberin Devamı

Yeni karar Meclis’te oy birliğiyle kabul edildi. ÜFE artışı, eski Başkan Melih Gökçek ile ASKİ Genel Müdürü Kınacı arasında tartışmaya neden olmuştu. Su ve atık su tarife bedellerini bugüne kadar aylık olarak Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi’ne (Yİ-ÜFE) göre belirleyen ASKİ artık ÜFE oranı yerine ÜFE veya Tüketici Fiyat Endeksi’nden (TÜFE) hangisi düşükse ona göre artış yapacak. 4 Ekim’de ASKİ Yönetim Kurulu’nda alınan karara ilişkin Başkanlık Yazısı önceki gün Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Başkanlık Yazısı’nda 14 Aralık 2012 yılındaki Meclis kararı nedeniyle bugüne kadar su ve atık su tarifelerinin hesaplanmasında Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınladığı aylık ÜFE oranlarının esas alındığı belirtildi. Yazıda sadece ÜFE yerine ÜFE veya TÜFE’den düşük olanının uygulanması talep edilirken, her ikisinin eksi değer olması durumunda ise bir önceki ayda uygulanan su ve atık su tarifesine devam edilmesi istendi. Başkanlık Yazısı tüm grupların oy birliğiyle kabul edildi.

KINACI MECLİS KARARINI HATIRLATMIŞTI

Haberin Devamı

ASKİ Genel Müdürü Cumali Kınacı da geçtiğimiz günlerde ‘su da gizli zam’ iddialarına ilişkin, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Meclisi’nin 14.12.2012 tarihli ve 2179 sayılı kararı gereğince su ve atıksu bedelleri, aylık olarak Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranında artırılmakta olup suya gizli bir zam söz konusu değildir” açıklamasını yapmıştı. Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Kınacı’ya sert tepki göstermişti.

GÖKÇEK SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

O dönem ÜFE’nin TÜFE’den düşük olduğunu rakamlarla paylaşan Gökçek, Genel Müdür Kınacı’ya “Zammı gene benim dönemimin üzerine yıkmış. Yani suç, kibarca ve kurnazca Melih Gökçek’in. Gerçekten bu tavır yakışık kalmıyor. Sayın Kınacı, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nden su fiyatlarında yüzde 17 indirim yapıyoruz diyerek karar alıp, kamuoyu oluşturmaya çalışacağınıza, bu ay ÜFE yerine TÜFE uygulayacağız diyerek aynı indirimi yapabilirdiniz. Lütfen suçu Melih Gökçek’in üstüne atarak insanları yanıltmayın” yanıtını vermişti.

Haberin Devamı

İNŞAAT RUHSAT ÜCRETLERİNDE YÜZDE 50 İNDİRİM

Öte yandan Meclis’te oy birliğiyle alınan diğer kararlardan bazıları ise şöyle:
m Büyükşehir tarafından imar uygulamalarında alınan çeşitli ruhsat ücretlerinde 6 ay boyunca yüzde 50 indirim uygulanacak.
m Halk Ekmek büfelerinde belediyeye ait Seğmen ve İnci markalı pet şişe sular satılacak.
m Büyükşehir tarafından yapımına başlanan Kırıkkale Yeşil Vadi Projesi de mevcut haliyle Kırıkkale İl Özel İdaresi’ne devredildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!