Asfaltta beton tehlike

Güncelleme Tarihi:

Asfaltta beton tehlike
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2016 15:53

Kentte, yokuş çıkarken depolarından harç dökülen beton mikserlerinin yolda oluşturduğu tümsekler asfalta zarar verirken, kazalara da neden oluyor.

Haberin Devamı

Ankara'da inşaatların yoğun olduğu bölgelere hazır beton sevkiyatı yapan beton mikserleri, özellikle dik yokuşlardan çıkarken depolarındaki harcı yola dökünce asfaltta betondan tümsekler oluşturuyor. Asfalt yol, tümsekler nedeniyle kullanılamaz hale gelirken bu durum sürücüler için de kazalara davetiye çıkarıyor. Son zamanlarda artış gösteren bu durum hem sürücülerin hem de vatandaşların tepkisini çekiyor. Yollara saçılan beton harçları nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirten sürücüler gerekli önlemlerin alınmasını istiyor. 

RAMPALARDA DAHA FAZLA

Yolların özellikle sağ şeritlerinin beton mikserleri nedeniyle kullanılamaz hale geldiğine dikkat çeken bir araç sürücüsü şöyle konuştu: “Hazır beton firmalarına ait olan bu mikserler, özellikle sulu beton taşıdığı zamanlarda sıkıntı yaratıyor. Mikser dönerken arkadaki üst tarafta açık olan kısımdan taşan beton harcı yollara dökülüyor. Özellikle rampalarda bu durum daha fazla.

Haberin Devamı

DONAN HARÇTAN TÜMSEKLER

Araçlarla arkasından gitmek de büyük tehlike. Dökülen harç donduktan sonra yolda büyük ve küçük tümsekler oluşturuyor. Yolu daha önce bilmeyen sürücüler gece buralardan geçerken iki şeritli yoldan karşı şeridi kullanınca kaza tehlikesi yaşayabiliyor. Ayrıca bu beton harçlarının oluşturduğu tümsekler araçların geçişi sırasında alt takımlara da zarar verebiliyor.”

DENETLENMESİ GEREKİYOR

İnşaatlara ait şantiyelere giden mikser kamyonlarının trafiğe çıkışları sırasında denetlenmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar ise, “Bu kamyonlar izlenerek kayıt altına alınmalı. Belediyeler sıfır asfalt döküp yol yapıyor bunlar ise beton dökerek zarar veriyor. Asfalta verdikleri zarar ölçüsünde firmalardan bedeli alınırsa dana dikkatli olurlar. Sonuçta yollar için vergiyi de biz ödüyoruz. Yetkililere çağrıda bulunarak ve bu araçları kullananlar ile firma yetkililerinden de daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!