Artışlı desteğe Yavaş’tan veto

Güncelleme Tarihi:

Artışlı desteğe Yavaş’tan veto
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2022 15:54

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ABB Meclisi’nde bu ay AK Parti ve MHP gruplarının oylarıyla kabul edilen otobüsçü esnafına gelir desteği verilmesine ilişkin kararı veto etti.

Haberin Devamı

Karar, önümüzdeki ay yeniden ABB Meclisi’ne gelecek. Bu ayki görüşmelerde AK Parti grubu Meclis’e gelen teklifteki rakamlara ilave yaparak, araç başına daha fazla ücret ödenmesini önermişti. Belediye yönetimi ile esnafın uzlaştığını belirten CHP ve İYİ Parti, artışın ek maliyet getireceğini belirterek öneriye karşı çıkmıştı. AK Parti ve MHP uzlaşıdan kendilerinin haberi olmadığını belirterek ABB’yi eleştirmişti. AK Parti’nin rakamlardaki artışlı önerisi AK Parti ve MHP’nin ‘evet’ CHP ve İYİ Parti’nin ‘ret’ yönündeki oyunun ardından oy çokluğuyla kabul edilmişti. Karara göre, Ankara’da merkez ve çevre ilçelere hizmet veren özel halk otobüslerine hat, kilometre, yolcu sayıları ve toplam gelirlerine göre her takvim günü için 400 ila 900 TL arasında değişen rakamlarla gelir desteği verilecekti.

Artışlı desteğe Yavaş’tan veto


ESNAF DAVUL ZURNAYLA BELEDİYEYE GİTMİŞTİ

Haberin Devamı

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği(TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara ve Ankara Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, esnafla birlikte davul zurna eşliğinde gelir desteğinin görüşüldüğü gün olan 15 Ocak’ta ABB’ye gitmişti. Esnaf, destek için ABB Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür etmişti. Esnafla görüşen Başkan Yavaş da “Hem esnafımız ayakta kalacak hem de vatandaşımız ucuz binmeye devam edecek. İmkânlarımız elverdiği ölçüde de hem esnafa destek olmaya hem de rakamları aşağıda tutmaya gayret edeceğiz” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!