Arslanhane Camii aydınlanmayı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Arslanhane Camii aydınlanmayı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2024 14:45

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Ankara Kalesi’ndeki Arslanhane Camii’nin akşam saatlerinde aydınlatmasının olmaması tepki çekiyor. Konuyu daha önce de gündeme getiren ABB Meclisi MHP Gölbaşı Meclis Üyesi Murat Ilıkan, “Bu mübarek Ramazan gecesi kandilleri yanmaz ise hangi ara geleceğe ışık tutacak bu tarihi miras” diye sordu.

Haberin Devamı

Ankara’da Polatlı Gordion Antik Kenti’nden sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren ikinci değer olan Arslanhane Camii’nin aydınlatmasının akşam saatlerinde yanmaması tepki çekiyor. Daha önce de konuyu Hürriyet Ankara aracılığıyla gündeme getiren Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Gölbaşı Meclis Üyesi Murat Ilıkan, “Bu mübarek Ramazan gecesi kandilleri yanmaz ise hangi ara geleceğe ışık tutacak bu tarihi miras” dedi. Ilıkan, çektiği fotoğrafı sosyal medyadan özetle şu ifadelerle paylaştı:

Arslanhane Camii aydınlanmayı bekliyor

RAMAZAN AYI HATIRLATMASI

“Eyy Arslanhane Camii. Ahi mirası, kültür hazinesi. Eyy şatafattan uzak, ağır, dingin ve huzur dolu mabed. 800 yılı aşkın süredir dimdik ayaktasın. Daha dün gibi aklımızda ‘Arslanhane Camii (Ahi Şerafettin) UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yerini aldı’ haberleri. Peki bu şehirde her şeyin ışığı yanıyorken neden sen sönük kalırsın hep? Bu mübarek Ramazan gecesi kandilleri yanmaz ise hangi ara geleceğe ışık tutacak bu tarihi miras.”

Haberin Devamı

Arslanhane Camii aydınlanmayı bekliyor

İKİ YIL ÖNCE DE GÜNDEME GELDİ

MHP’li Ilıkan iki yıl önce de konuyu gündeme getirmişti. O dönem ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili olan Murat Ilıkan, Burada Okur Yazar köşesine gönderdiği iletisinde Mevlid Kandili gecesi caminin kapalı olduğuna dikkat çekmişti ve “Bu kıymetli eserin, kandil geceleri gibi özel gecelerde 24 saat açık olması, çevresinin aydınlatması gerekir. İstanbul’un Eyüp semtinde bulunan çay ocaklarından kafelere, restoranlardan kitapçılara kadar her kesim Eyüp Sultan Camii’nin ziyaretçileri sayesinde iş yapıyor. Yine Süleymaniye Camii çevresindeki iş yerleri, caminin ziyaretçileri ile yaşıyor. Arslanhane Camii de bu bölgeye aynı hareketi katacaktır” demişti.

10 EKİM 2022

Arslanhane Camii aydınlanmayı bekliyor

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara, Arslanhane Camii’nin iki yıl önce Mevlid Kandili gecesi hem kapalı olması hem de aydınlatmalarının yanmamasını gündeme getirmişti. Arslanhane Camii 19 Eylül 2023’te de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmişti.

BAKMADAN GEÇME!