Ankara’yla tanışma turu

Güncelleme Tarihi:

Ankara’yla tanışma turu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2020 23:41

Avrupa Birliği(AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı olarak bu ay başında göreve gelen Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, eşi Brigitte Landrut ile birlikte Ulus ve Ankara Kalesi’ni gezdi. Büyükelçi Landrut, kenti tanımanın en iyi yolunun yürümek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut ve eşi Brigitte Landrut, kent turuna ilk olarak Hacıbayram Veli Camisi’nden başladı. Augustus Tapınağı’nı da ziyaret eden çift, ardından Ankara Kalesi’ne çıkarak esnafla sohbet etti, alışveriş yaptı. Ankara’nın önemli bir tarihi geçmişi olduğunu belirten Büyükelçi Landrut, özellikle Ulus ve Ankara Kalesi’ni çok beğendiğini, eşi ile birlikte her fırsatta kentin tarihi sokaklarında yürümek istediğini söyledi. Kent turuyla ilgili Hürriyet Ankara’ya konuşan Landrut, şunları söyledi:

Ankara’yla tanışma turu


BAMBAŞKA BİR KEYİF BAŞLIYOR

“Bir şehri oralı gibi yaşamaya başladığını fark ettiğin an bambaşka bir keyif başlıyor. Ait hissettiğin mekânlar arttıkça, hayata daha da köklenmiş gibi oluyor insan. Bir şehri tanımanın, kendini oralı gibi hissetmenin birçok yolu var. Şehrin sokaklarını adımlamak, bir yerlere yetişme telaşı olmadan dolaşmak, şehirde zaman geçirmek değil, şehirle ve şehrin insanıyla birlikte zaman geçirmek. Şehri pedallamak ya da adımlamak sadece karbon salınımını azaltmaya değil, insanları tanımaya ve oralı gibi hissetmeye de yarar. Bir şehre iyi davranırsan o da sana öyle davranır. Ulaşımını sıfır karbon emisyonlu hareketlilikle halledersen mesela, şehrinin daha fazla solunacak havası olur.”

Ankara’yla tanışma turu


MÜCADELEMİZDE ÖNEMLİ BİR ADIM

Haberin Devamı

Bu yıl Türkiye dahil 40 ülkede kutlanan Avrupa Spor Haftası ve Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınlayan AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, “Sağlıklı ve aktif bir yaşamı benimseyerek bağışıklık sistemimizi güçlendirmek, COVID-19 ile olan mücadelemizde önemli bir adım” ifasini kullandı. Landrut, herkesi yalnızca bir haftalığına değil tüm yıl aktif olmaya davet etti.

Ankara’yla tanışma turu

Landrut çifti, Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni de gezdi.

Ankara’yla tanışma turu

Büyükelçi ve eşi, Atatürk Anıtı’nda güvercinlere simit attı.

Haberin Devamı

Ankara’yla tanışma turu

Büyükelçi Landrut, Avrupa Spor Haftası kapsamında Anıtkabir’in etrafında scooter’a bindi.

Ankara’yla tanışma turu

Büyükelçi Landrut, Samanpazarı’ndaki Kafkas Antika’ya girerek Osmanlı tespihlerini inceledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!