Ankara’yla ilgili hafızalar belgelenecek

Güncelleme Tarihi:

Ankara’yla ilgili hafızalar belgelenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2020 00:09

Başkent Ankara Meclisi, Ankara’nın geçmişten günümüze tarihine ışık tutacak ‘Bir Zamanlar Ankara Sözlü Tarih Çalışması Projesi’nin tanıtımını yaptı.

Haberin Devamı

Proje ile kentte yaşayan ileri yaşlardaki Ankara tarihine hakim kişiler Ankara'yı anlatacak. Gölbaşı’ndaki Ankara Barosu Avukat Özdemir Özok Sosyal Tesisi’nde düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Ankara Milletvekili ve Başkent Ankara Meclisi Başkanı Nevzat Ceylan, “Ankara’yı hayatıyla ve tecrübeleri ile yaşayan insanların Ankara ile ilgili hafızalarını belgelemek istiyoruz. Ankaralılar'a daha da önemlisi genç kuşaklara yaşadıkları kentin geçmişten günümüze kültürel, sanatsal, milli ve manevi değerlerini hatırlatarak, bir kenti, kentli olma kültürünü kuşaktan kuşağa aktararak zenginleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ankara’yla ilgili hafızalar belgelenecek


ANKARA’YI TANITMALIYIZ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, “Ankara'yı öncelikle Ankaralılar'a tanıtmamız gerekiyor. Ne yazık ki içerisinde bulunduğumuz pandemi koşulları nedeniyle etkinliklerimizi azalttık, ara verdik. Her şey normale döndüğünde çok daha fazla etkinlikle ve katılımla hep birlikte bu çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz. Bu güzel şehrin, başkentimizin keşfedilecek, tanıtılacak pek çok kültürel değerini, mekânını birlikte tanıtıyor olacağız” diye konuştu. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da, Ankara sözlü tarihinin gelecek kuşaklara aktarılmasının önemine değinerek Ankaralıların Ankara’yı tanıması için bu çalışmayı çok değerli bulduğunu söyledi.

Ankara’yla ilgili hafızalar belgelenecek

Proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, Ankara Meclisi öncülüğünde Ankara Kent Konseyi, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Ankara Kulübü destekleriyle yürütülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!