Ankara’yı tanıtıcı etkinliklere ihtiyacımız var

Güncelleme Tarihi:

Ankara’yı tanıtıcı etkinliklere ihtiyacımız var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2022 15:50

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Ankara’nın turizm konusunda pazarlama eksiği olduğunu belirterek, “Ankara’yı tanıtıcı etkinliklere ihtiyacımız var. Ankara’da kaderine razı olma, iş için gelinip hemen geri dönülen bir şehir durumundan kurtulmamız lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

 

Ankara Turistik Otelciler Derneği (ANTOD), Holiday Inn Çukurambar Otel’de iftar yemeği düzenledi. Dernek Başkanı Atilla Aytun’un ev sahipliği yaptığı iftara Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Ankara İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, otel yöneticileri ve sektör temsilcileri katıldı. Bakan Yardımcısı Yavuz, konuşmasında bakanlık olarak Ankara’da kültür ve sanat hayatına yaptıkları desteklere değindi ve “Kültür ve sanata yapılan yatırımların mutlaka turizme katkısının olduğunu düşünüyoruz. Ankara’yı tanıtıcı etkinliklere ihtiyacımız var. Ankara’da kaderine razı olma, iş için gelinip hemen geri dönülen bir şehir durumundan kurtulmamız lazım” dedi. Ankara’nın turizm konusunda pazarlama eksiği olduğuna dikkat çeken Yavuz’un değerlendirmeleri şöyle oldu:

PAZARLAMAYA KAFA YORMALIYIZ

“Pazarlama konusunda eksik olduğumuzu düşünüyorum. Sektör olarak satış biliyoruz ama bence pazarlamayı çok bilmiyoruz. Ankara olarak pazarlamaya kafa yormamız lazım. Savunma sanayinin, sağlık turizminin önemli bir kenti, üniversite şehri. Turizmde de aynı başarıyı yakalamalıyız. Sektörle birlikte el ele verip Ankara’nın turizmini yukarı taşımak istiyoruz. Bu konuda sektör temsilcilerine önemli işler düşüyor. Bir saatte Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni gezdirmenin Ankara turizmine hiçbir katkısı yok. Bu işleri daha içerikli yapmamız lazım. Yurt dışında nasıl küçük bir müzeye yarım gün ayrılıyorsa burada da bunu uygulamak lazım. Ankara’nın en büyük fırsatı bu. Başkent olduğu için gri bir imajı var. Biz bunu renklendirmeye çalışıyoruz. Ankara renkli ve güzel bir yer.”

KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNİN ROTASI BELLİ OLDU

Yavuz, Ankara’da bu yıl 28 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Başkent Kültür Yolu Festivali’nin detaylarını açıkladı ve şu bilgileri paylaştı: “Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nden başlayıp, Hamamönü, Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ulus, Roma Hamamı, Cumhuriyet Ankara’sı dediğimiz Ulus ve Opera arasındaki bölge ve CSO Ada Ankara’da sonlanacak bir rota oluşturduk. 4.7 kilometrelik yürünebilir bir kültür rotası. Bu kültür yolu üzerinde 70’den fazla noktada bin 500’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının yer alacağı 300’den fazla etkinlik olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!