ANKARAY’daki güvenlik zafiyeti Meclis’in gündemindeydi

Güncelleme Tarihi:

ANKARAY’daki güvenlik zafiyeti Meclis’in gündemindeydi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2022 16:14

ANKARAY’ın vatman kabinine giren sarhoş bir yolcu, tren AŞTİ’ye doğru giderken ters istikamette yolculuk yapıp o anları videoya çekti. Yaşanan güvenlik zafiyeti, ABB Meclisi’nin de gündemindeydi. Meclis Başkanvekili Fatih Ünal, “Büyük bir facia olabilirdi” derken CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, inceleme başlatıldığını, suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Dikimevi-AŞTİ arasında hizmet veren ANKARAY’da ilginç bir olay yaşandı. Alkollü bir vatandaş, AŞTİ yönüne giden trenin tersi istikametindeki vatman kabinine kaçak girdi. ANKARAY, AŞTİ’ye doğru giderken diğer kabinde yolculuk yapan şahıs burada alkol alıp, seyir halindeki anları cep telefonuyla kaydetti.

ANKARAY’daki güvenlik zafiyeti Meclis’in gündemindeydi


Sarhoş vatandaşın kabinde elinde içki şişesiyle oturduğu görünüyor. Tren hareket ederken videodaki vatandaşın bir yandan da kendi sözleri duyuluyor. Görüntü, sosyal medyada yayılırken yaşanan güvenlik zafiyeti büyük tepki çekti. Olay, önceki akşam Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nde de gündeme geldi.

ANKARAY’daki güvenlik zafiyeti Meclis’in gündemindeydi


BÜYÜK BİR FACİA OLABİLİRDİ

Oturumu yöneten Meclis Birinci Başkanvekili ve AK Parti Meclis Üyesi Fatih Ünal, “Ciddi bir güvenlik zafiyeti” tanımlaması yaparak şunları söyledi: “Maalesef kötü bir görüntüyle karşılaştık. Ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu düşünüyorum. Bu konuda hem EGO Genel Müdürlüğü’nün hem Büyükşehir yetkililerinin daha dikkatli olmaları gerekir. Allah korusun o odada herhangi kötü bir şey olsaydı, giderken ANKARAY’ı durdurma anlamında sıkıntılı bir iş olsaydı büyük bir facia olabilirdi. Tuşların orada aktif olduğu da görülüyor. Kısa devre olabilirdi, bir anons yapabilirdi. Bununla ilgili gerekli tedbirlerin alınmasını istirham ediyoruz. Bir daha olmaması gerektiğini düşünüyorum.”

ANKARAY’daki güvenlik zafiyeti Meclis’in gündemindeydi


VATMAN KAPIYI KİLİTLEMEMİŞ

Olayın vatmanın kapıyı kilitlememesinden dolayı yaşandığını belirten CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Meclis’e şu bilgileri verdi: “ANKARAY’da güvenlik anlamında sıkıntı olabilecek nahoş bir olayla karşılaştık. Vatmanımız son durağa vardığında kabin kısmından çıkıp treni diğer yöne götürmek için arka taraftaki öbür kabine geçiyor. Normalde geçerken o kapıyı kilitlemesi gerekir. Vatman diğer tarafa geçip treni hareket ettirirken oraya EGO’yla hiçbir ilgisi olmayan bir vatandaş girip orada sanki kumanda ediyormuş görüntüsü veriyor. Tren diğer taraftan kumanda edilince karşı tarafın, yani gidilmeyen yön tarafındaki kumanda panosunun hiçbir geçerliliği yok. Hareket ettirme imkânı olmuyor. İstenmeyen nahoş bir olay. Bunu kabul edemeyiz. Vatmanla ilgili Teftiş Kurulu inceleme başlattı. Diğer vatandaşla ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!