Ankara’ya sevdam var, Ankaralı bunu biliyor

Güncelleme Tarihi:

Ankara’ya sevdam var, Ankaralı bunu biliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 16:38

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan Adayı Turgut Altınok, seçime sayılı günler kala Hürriyet Ankara’nın sorularını yanıtladı. Kent sorunlarından projelere, anket sonuçlarından seçim temposuna kadar birçok konuyu değerlendiren Altınok, “Benim Ankara’ya sevdam var, hizmet aşkım var. Ankaralı bunu biliyor ve bir araya geldiğimizde bunu haykırıyor” dedi.

Haberin Devamı

*Yıllardır bu kentin en büyük ilçesinden birinde yerel yönetici olarak görev yapıyorsunuz. Gelinen süreçte baktığınızda sizce Ankara’nın ilk üç sorunu nedir? Ve bunlara yönelik çözüm önerileriniz neler?

Ankara’daki sorunların başında trafik çilesi ve ulaşımdaki aksaklıklar geliyor. Ankara’da trafik bir çile haline geldi. Vatandaş bir yerden bir yere giderken ciddi sıkıntılar çekiyor. Otobüsler tıklım tıklım. Otobüs duraklarında insan kuyrukları uzayıp gidiyor. Ankaralı ulaşımda çok fazla zaman kaybediyor. Bu, başkentimize yakışmıyor. Ankara’mız havaalanından merkeze metrosu olmayan bir başkent. Ankara’mızı metro ağlarıyla öreceğiz. Kentsel dönüşümün hızlandırılması ve neticelendirilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz yıl büyük deprem felaketleri yaşadık. Deprem ülkemizin bir gerçeği. Haliyle Ankara’mızda kentsel dönüşümü hızlandıracağız. Sosyal konut projelerimiz var, bunları hayata geçireceğiz. Ankara’mızın altyapı eksiklerini hızla gidereceğiz. Başkentimizin 1/100.000 ve 1/25.000 master planı yok. Öncelikle bu planları hazırlayacağız. Deprem yönetmeliğine aykırı yapıları tespit ederek kentsel dönüşüm sürecini hızla başlatacağız. Üretim ve yatırım alanı mühim gördüğümüz diğer bir konu. Biz Ankara’yı refah seviyesi yüksek, yüzü gülen insanların şehri yapacağız. Bunun için üretime, yatırıma, istihdama önem vereceğiz. İlk yılımızda uluslararası standartlarda fuar alanı yapacağız. Ankara’mıza ve ülkemize milyarlarca dolar döviz getirecek, binlerce kişiye iş imkânı sağlayacak fuar alanımızı bir yıl içinde bitireceğiz. Tarımda kendine yeten bir Ankara için kolları sıvayacağız. Köylerimizi kalkındıracağız. Suyun metreküpünü 50 kuruşa indireceğiz. Köylülerimizden su abonelik ücreti alınmayacak. Ücretsiz fide, tohum, yem ve gübre vereceğiz. Üniversitelerimizin iş birliğiyle Tarım Teknopark’ı yapacağız. Tarım teknolojileri ve ürünleri üzerine büyük bir organize sanayi bölgesi inşa edeceğiz. Başkent üretme çiftlikleri kuracağız. Ankara termal kaynaklar açısından da zengin. Bu potansiyeli kullanarak termal bölgelerde sera tarımcılığını teşvik edeceğiz. Ankara’mızı endüstride de desteklemek ve istihdamı artırmak için 10 organize sanayi bölgesi açacağız. Mevcut OSB’lere altyapı ve üst yapı desteği vereceğiz. Ülkemiz savunma sanayiinde küresel bir yıldıza dönüşüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak biz de savunma sanayiini destekleyeceğiz. Bu alandaki sanayici ve girişimcileri Ankara’ya taşıyacağız. Bu yatırımlarla yaklaşık 500 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Milli teknoloji hamlesine destek amacıyla ara eleman yetiştirilmesi için kurslar ve eğitim atölyeleri açacağız.

Haberin Devamı

Ankara’ya sevdam var, Ankaralı bunu biliyor

Haberin Devamı

Turgut Altınok, Keçiören Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nde Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Murat Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

*Seçilmeniz durumunda ilk yapacağınız iş ne olacak? ‘İlk şunu yapmam gerekiyor’ dediğiniz çalışma ya da proje nedir?

Allah nasip ederse Ankaralı bize yetkiyi verdiğinde ilk yapacağımız şey Ankara’nın trafik problemini çözmek olacak. Bunun için Ankara’da şu an 75 yeni kavşağa ihtiyaç var. Bu kavşakları yapacağız. Ayrıca yol genişletme çalışmaları ve sinyalizasyon projelerimizi de hayata geçireceğiz. Tüm şehri metro ağlarıyla örmek için gerekli çalışmaları hızlandırıp tamamlayacağız. Havaalanından merkeze metro hattı projemiz, 2024 yılı yatırım programına alındı. Projesi hazır. 31 Mart’tan sonra Çubuk, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Pursaklar, Altındağ, Keçiören, Etlik Şehir Hastanesi ve Ovacık’a kadar uzanan havalimanı metrosunun ihalesini yapacağız. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi - Esenboğa üzerinden Kızılay’a yeni bir metro hattı yapacağız. Ankara’nın iki yakasını birbirine bağlamak için Koru-Eryaman Devlet mahallesi metro hattını yapacağız. Ulubey-Önder-Solfasol metrosunu da Siteler istasyonu ile birleştireceğiz. Şehrin nüfus yoğunluğu fazla olan Ümitköy ve Batıkent’i birbirine bağlamak için Batıkent-Ümitköy metro hattını yapacağız. Ankara’mızın yeni gelişme bölgesi Ovacık’tan, Etlik, İncirli, Ayvalı, Esertepe’nin Ankara merkezle bağlantısını sağlamak için Ovacık metro hattını yapacağız. Törekent - OSB metro hattı Yenikent’e kadar uzatılacak. 2 bin elektrikli otobüs alacak ve Ankara’da her tarafa ulaşımı kolaylaştıracağız. Konforlu otobüslerle yolculuk yapacak Ankaralı. Toplu taşımada monoray-havaray projelerini hayata geçireceğiz. Şehir içi ulaşım kolaylığı açısından da Ankara’mızı bir dünya başkentine yakışır hale getireceğiz.

Haberin Devamı

*Seçime sayılı günler kala son durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biliyorsunuz, adaylığımızın açıklanmasının hemen ardından vatandaşlarımızla kucaklaşmak için sokaklara çıktık. Aslında Altınok hep sokaklardaydı. Belediye başkanlığım süresince gece gündüz, yağmur çamur demeden hep sokaklarda, vatandaşlarımızlaydık. Onlara kulak verdik. Onlarla oturduk, dertleştik. Gönüllerine girdik. Bir sosyal medya algısı var bir de sokaklar, caddeler, vatandaşlarımızın gerçek duyguları var. Ankara’nın tüm ilçeleri, caddeleri, sokakları seçimi kazandığımızı gösteriyor. Vatandaş artık hizmet bekliyor, hizmet için de Turgut Altınok’u bekliyor.

*Çalışma temponuz nasıl? Günde kaç saat uyuyabiliyorsunuz. Ramazan’ın etkisiyle seçim çalışması yorucu oluyor mu?

Haberin Devamı

Tabii gece gündüz sokaklarda, vatandaşımızla iç içeyiz. Ankara’mıza hizmet edebilmek, Ankaralının hizmetkârı olabilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Pek uyuduğum söylenemez. Gün erken saatlerde başlıyor ve sahur vaktine kadar devam ediyor. Mümkün olduğu kadar çok vatandaşımıza dokunmaya çalışıyoruz. Ramazan ayı kutlu bir ay. Maneviyatımızı yenilediğimiz, manevi duyguların en yoğun yaşandığı bir ay. Dolayısıyla yardımseverlik, huzur, dayanışma ve kardeşlik gibi yoğun duyguları yüreğimizde, içimizde hissediyoruz. Ankaralı’mıza yakında hizmet edeceğimizin heyecanını da duyuyor, tüm bu duygular birleştiğinde azmimiz ve heyecanımız artıyor. Haliyle yorgunluk da duymuyoruz.

Haberin Devamı

*Ortalıkta çok sayıda anket dolaşıyor. Öyle ki bazılarındaki oranlar uçuk kaçık durumda. Siz bu anketleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bir sürü anket servis ediliyor bu günlerde. Ankara’da bir algı operasyonu yapılıyor. Oysa bunun sonuçsuz kalacağını yakın geçmişten de biliyoruz. Geçen yıl mayıs seçimlerinde de hep beraber yaşadık. O zamanlarda da muhalefet uçuk rakamlar telaffuz ediyordu. Sonucu hep beraber gördük. Sokaklar, Altınok diyor. Sokak anketleri bizim kazandığımızı gösteriyor. Hiç kimse seçmeni yanlış yönlendirerek seçmenin tercihine ve dolayısıyla milli iradeye ipotek koymaya kalkmasın. Az önce de söylediğim gibi, bu çabaların nafile çabalar olduğunu geçmişte defalarca gördük. Ayrıca gerçek anketlerde de Altınok önde. Zaten rakiplerimizin telaşı da o yüzden. Anketlerde önde olduğumuzu anlayınca bir sürü uçuk kaçık, gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan sanal ve yalan anketler yayıyorlar. Ama gerçek ortada. Gerçek vatandaşın ta kendisi, gerçek sokaklar ve sokaklarda da Altınok önde.

* Ankara’da adayların kendilerini gösterme açısından adil bir seçim kampanyası ortamı var mı? Mesela giremediğiniz mecra ya da alan oldu mu? Ya da bir engellemeyle karşılaştınız mı?

Ankara’da adil bir seçim kampanyası ortamı ne yazık ki yok. Eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak uygulamaya gelince buna riayet etmeyenlerin çabalarını görüyoruz. Sadece biz değil tüm Ankara görüyor. Afişlerimiz yerinden çıkarılıyor, sökülüyor ya da yırtılıyor, hatta afişlerimizin bulunduğu reklam panolarının önüne yeni reklam panoları asılarak afişlerimiz arka plana atılıyor. Bizi Ankaralıya göstermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Tabii Ankara’da yaşayan vatandaşlarımız bunu görüyor ve gereken cevabı 31 Mart günü sandıkta verecektir. Malumunuz, Altınok Ankara’nın her yerinde, her sokağında, her mahallesinde. Vatandaşlarımızla buluşmaya, kucaklaşmaya devam ediyoruz. Vatandaşla aramıza kimse engel koyamaz. Benim Ankara’ya sevdam var, hizmet aşkım var. Ankaralı bunu biliyor ve bir araya geldiğimizde bunu haykırıyor. Biz Ankara ile el ele gönül gönüle olacağız. Bu sadece şimdi değil seçimlerden sonra da böyle olacak. Altınok yine Ankaralı ile el ele gönül gönüle olmaya devam edecek. Hemşehrilerim Ankara’nın sokaklarında Altınok’u görmeye seçimden sonra da devam edecek.

AYIRMADAN KAYIRMADAN HİZMET GÖTÜRECEĞİZ

*İlçelerdeki durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tüm ilçeleri karış karış geziyoruz ilçe adaylarımızla beraber. Tabii çok yoğun bir ilgi var, sevgi seli var. Sadece şahsımıza yönelik değil, adaylarımızı da bağırlarına basıyorlar. Adaylarımızın çoğu biliyorsunuz belediyecilikte tecrübeli. Geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkardıkları eser ve hizmetlerle kendilerini zaten ispatlamış durumdalar. Yeni adaylarımız ise oldukça heyecanlı. Onların heyecanı vatandaşımıza da sirayet ediyor. Onlar da aday oldukları ilçelere hizmet götürmek için çalışıyor. Biz Cumhur İttifakı adayları olarak başkentimize hizmet etmek için 31 Mart’tan sonra hemen kolları sıvayacağız. Bugüne kadar Ankara’da yapılmayan o kadar çok şey var ki. Hemen işe koyulmak gerekiyor. CHP’den olmayan belediyelere de hizmet götürmediği için o ilçelerde de yapılacak çok iş var. 31 Mart’tan sonra inşallah Ankaralı vekâleti verdiğinde Ankara’mızın her köşesine ayırmadan kayırmadan hizmet götüreceğiz. Ankaralı artık hizmet istiyor. Biz hazırız.

BAKMADAN GEÇME!