Ankara’nın nefes parkı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın nefes parkı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2021 00:49

Başkent Millet Bahçesi için Londra’daki Hyde Park benzetmesi yapan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Burası Ankara’ya nefes aldırıyor. Ankara’nın Hyde Park’ı gibi oldu” dedi.

Haberin Devamı

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, 28 Ekim’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı, işletmesini ve bakımını belediyenin üstlendiği Başkent Millet Bahçesi’ni Hürriyet Ankara’ya gezdirdi. 700 dönüm alana sahip millet bahçesinin yüzde 95’inin yeşil alan olduğuna dikkat çeken Başkan Balcı, “Ankara’ya kazandırılmış olan bu önemli mekânı en güzel şekilde bütün Ankaralıların kullanımına sunmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi. Başkent Millet Bahçesi için Londra’daki Hyde Park benzetmesi yapan Başkan Balcı, “Burası Ankara’ya nefes aldırıyor. Ankara’nın Hyde Park’ı gibi oldu” dedi. Balcı, Başkent Millet Bahçesi’yle ilgili şu bilgileri verdi:

Ankara’nın nefes parkı


700 DÖNÜM ÇOK ÖNEMLİ BİR ALAN

“İçinde bulunduğumuz mevsimde özellikle hafta sonu hava güzel olduğunda yoğun bir ilgi var. Geçen pazar hiçbir etkinlik yoktu, geldim, gezdim, ‘etkinlik olmamasına rağmen insanlar geliyor mu’ diye baktım. Çok büyük ilgi vardı. Genç-yaşlı 7’den 70’e herkes gelip keyifli vakit geçiriyor. Burası Ankara’ya nefes aldırıyor. Ankara’nın Hyde Park’ı gibi oldu. Yürüyüş yapabileceğiniz, bisiklete binebileceğiniz şehrin merkezinde farklı ve büyük bir alan. Kent merkezinde 700 dönüm çok önemli bir alan. Gençlik Parkı’nın özellikle eski dönemlerini hepimiz hatırlarız. Herkesin koşa koşa gitmek istediği bir yerdi, şehir dışından insanlar oraya gelirdi. Onun alternatifi olmasa bile yeni ve farklı bir alan olarak Ankara’ya kazandırılmış oldu.

Ankara’nın nefes parkı


KÜLTÜR HAVZASINA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Buradaki en büyük işlerden birisi de içinde bulunduğumuz Altın Mekan Millet Kıraathanesi. Burası Altındağ’da yaptığımız 11’inci kütüphane oldu. Ankaralı öğrencilerin ders çalışabilecekleri, nefes alabilecekleri büyük bir alan oluşturulmuş oldu. Şu anda gece hizmet vermiyoruz ama ilerleyen süreçte hazırlıklarımızı tamamlayıp 24 saat hizmet verebilir hale getirmeyi düşünüyoruz. Kütüphanede ders çalışanlara ücretsiz çay ve poğaça ikramımız var. 35 bin kitap aldık burası için daha da arttıracağız. Kültür havzasına dönüştüreceğimiz kütüphanemizde söyleşiler yapmaya başladık. Önemli isimleri ağırlayacağız. Kongre merkezi büyük söyleşiler için kullanılabilecek. Önümüzdeki hafta büyük konserler olacak, ünlü sanatçılar gelerek sahne alacak.

Ankara’nın nefes parkı


YÜZDE 95’İ YEŞİL ALAN ŞEKLİNDE

Birçoğu büyük olmak üzere 11 bin ağaç dikildi. Bütün alanın yüzde 95’i yeşil alan şeklinde. Şu anda 637 dönüm kullanılabilir alan var. Kazım Karabekir Caddesi tarafında metro şantiyesi var, çalışmalar bittiğinde orası da buraya eklendiğinde 700 dönümü bulacak. 30 dönüm sadece üzerinde yapı olmayan iki çim havuzu mevcut. İmalat olarak Altındağ Belediyesi yapmamış olsa da burayı yaşanılır kılan biz olacağız. Başta Sayın Cumhurbaşkanı’mız olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mıza ve TOKİ Başkanlığı’mıza çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir alanı bize kazandırdılar. Burayı işlevsel kılıp yönetmek de önemli. Temalar katarak, Ankaralıyı buraya çekmek istiyoruz. Ankara’ya kazandırılmış olan bu önemli mekânı en güzel şekilde bütün Ankaralıların kullanımına sunmak için var gücümüzle çalışacağız.
Baharda daha fazla ivme kazanacaktır.”

Ankara’nın nefes parkı


OLİMPİK STANDARTDA KAYKAY ALANI VAR

Başkan Balcı, millet bahçesindeki kaykay parkuru ve Sıfır Atık Eğitim Merkezi’yle ilgili şunları söyledi: “Olimpik standartlarda kaykay alanı var. Meğer Ankara’da ne çok kaykay ve paten meraklısı gençler varmış bunu gördük. Gençler Ankara’nın tüm ilçelerinden geliyorlar. Burası için çok teşekkür ediyorlar. Ankara’da müsabaka yapacakları yer yoktu, federasyonla da konuşup burada organizasyonların yapılmasını sağlayacağız. Sıfır Atık Eğitim Merkezi’mizde daha önce ödül aldığımız Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezi çalışmamız yer alıyor, çocuklar sanal gerçeklik gözlüğü ile oyun oynayarak sıfır atık bilincine sahip oluyorlar. Geri dönüşümden yapılan malzemeler sergileniyor, buraya okullar da gelecek eğitimler düzenlenecek. Tarım Okulu’nda bahçıvanlık, budama, fide dikimi gibi dersler vereceğiz. Çocuklara yönelik eğitimler olacak. Bahçede uygulama yapılacak. Çocuk Kulübü’nde eğitimlere başladık. Eskiden il tanıtım günleri olurdu ona benzer etkinliklerin yapılabileceği alanlarımız var. Büyük toplantıların yapılabileceği 700-800 kişilik kongre merkezi mevcut.”

Ankara’nın nefes parkı


ÜÇ KİLOMETRE BİSİKLET YOLU

Haberin Devamı

Başkan Balcı, diğer bölümlerle ilgili de şöyle devam etti: “At binicilik alanı var, çocuklar burada keyifli vakit geçirebiliyor, eğitimler de düzenleyeceğiz. Üstü açık buz pisti var, kış aylarında hizmet verecek. Bin 300 araçlık yer altında kapalı otoparkımız var. İnsanlar buraya arabalarıyla geldiklerinde arabasını aşağı park edip yukarı çıkıp kolay şekilde içerideki birçok alternatifi değerlendirme imkânına sahip. Çocukların oyun oynayabilecekleri alanlar var. Nostaljik tramvay altı durağıyla hizmet veriyor. Adrenalin sevenler için Zip Coaster mevcut. Yürüyüş yoluna entegre üç kilometre kesintisiz bisiklet yolu var. Dileyenler burada bisiklet kiralayarak sürebiliyorlar. Su havuzları var, gösteriler yapılabiliyor. Ayrıca kendi kendini temizleyebilen bir biyolojik gölet mevcut. Kitap fuarı, kutlamalar, konserler, söyleşiler gibi birçok etkinliğimiz olacak.”

Ankara’nın nefes parkı


NELER ÜCRETLİ?

Haberin Devamı

Başkent Millet Bahçesi’ndeki otoparkın şu anda ücretsiz olduğunu kaydeden Başkan Asım Balcı, “Şu anda otopark ücretsiz ama onu ücretli yapacağız. Çünkü alışveriş merkezine gelenler de kullanmak istiyor. Biz millet bahçesine gelenlerin faydalanmasını istiyoruz” dedi. Balcı, nostaljik tramvay, bisiklet kiralama, içerideki yeme-içme yerlerinin ve Zip Coaster’ın ise ücretli hizmet verdiğini söyledi.

Ankara’nın nefes parkı

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı Başkent Millet Bahçesi’ni, Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel, Hürriyet Ankara Yazıişleri Müdürü Fatih Tekeci ve Hürriyet Ankara Muhabiri Murat Yılmaz’a gezdirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!