Ankaralılar dikkat! Hırsızların gözü su sayaçlarında

Güncelleme Tarihi:

Ankaralılar dikkat Hırsızların gözü su sayaçlarında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2022 17:08

Ankara'da geçen ay 268 su sayacı hırsızlığı yaşandı. Son mağdurlardan biri de Mamak Ekin Mahallesi’ndeki Yüksel Apartmanı sakinleri oldu. Sabah sularının akmadığını gören vatandaşlar sayaçlarını kontrole gittiklerinde şok yaşadı. ASKİ vatandaşları hırsızlıklara karşı bir kez daha uyardı: “Sayaç kolektör yerlerinizi özenle muhafaza edin.”

Haberin Devamı

Mamak Ekin Mahallesi Yüksel Apartmanı sakinleri, önceki sabah uyandıklarında sularının akmadığını gördü. Vatandaşlar, apartmanın en alt katında bulunan su sayaçlarını kontrole gittiklerinde ise 10 sayacın da çalındığını gördü. Sayaç hırsızlığı nedeniyle büyük şok yaşayan vatandaşlar karakola şikâyetçi oldu. Yeni su sayaçlarını da kendileri taktırdı. Apartman sakinlerinden Salih Şahin yaşanan olayı şöyle anlattı:

SULAR AKMADI, ÇALINDIĞI ANLAŞILDI

“Gece 12’de sonra girmişler. Sabah uyandığımızda suların kesik olduğunu gördük saatlerin çalındığını anladık. Bize de sürpriz oldu. Tüm apartmandaki 10 saati çalmışlar. Mağduriyet yaşattılar. Gidip kendimiz sayaç aldık taktırdık. 225 TL’ye saatleri aldık taktırma ücretiyle daire başına 250 TL’ye mal oldu. Su saatlerinin olduğu yere de demir kapı taktırarak önlem aldık. 3-4 yıl önce de yine böyle bir hırsızlık olayı olmuştu.”

Haberin Devamı

Ankaralılar dikkat Hırsızların gözü su sayaçlarında

UYUŞTURUCU BAĞIMLILARI ÇALIYOR

Mahallede benzer hırsızlık olaylarının yaşandığını anlatan Mamak Ekin Mahallesi Muhtarı Muhsin Şahinkaya ise hırsızlığı gerçekleştirenlerin uyuşturucu bağımlıları olduğunu iddia etti. Vatandaşın da bir yere kadar önlem alabildiğini ifade eden Muhtar Şahinkaya şunları söyledi: “Bu sorunun kaynağı uyuşturucu bağımlıları ve mahalle içindeki hurdacılar. Hurdacılar metruk binaları kiralıyorlar. Uyuşturucu bağımlıları da malzemeyi çalıp mahalledeki hurdacıya götürüyor satıyor parayla uyuşturucu temin ediyor. Hurdacıların yakın olması da bu hırsızlar için avantaj. Bu nedenle metruk binaların yıkılması lazım.

PARA EDEN HER ŞEY ÇALINIYOR

Su saatlerini çalıyorlar insanlar mağdur oluyor. Yazık, şimdi sayaçları çalındığı için bir apartman 2 bin 500 lira su sayacı parası vermek zorunda kaldı. Hırsızın satacağı para belki de 300 -400 liradır. Sadece su sayacı hırsızlığı da yok. Kapının önündeki çöp kovasını, internet kablosunu, kanal kapağı, yağmur ızgara hatlarının demirleri de çalınıyor. Kablolar çalındığı için 3 aydır mahallenin yarısında internet de yoktu. Bir bölümünde halen yok. Muhtarlığın bile 2.5 ay interneti yoktu. Hurdada para eden her şey çalınıyor. Vatandaş bir yere kadar önlem alıyor ama tam anlamıyla önlenemiyor.”

Haberin Devamı

Ankaralılar dikkat Hırsızların gözü su sayaçlarında

Mamak Ekin Mahallesi’nde su sayaçları çalınan Yüksel Apartmanı sakinleri, son çareyi sayaçların olduğu yere demir kapı yaptırmakta buldu.

TEMMUZ AYINDA 268 SAYAÇ ÇALINDI

ASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, geçen ay kentte 268 su sayacı hırsızlığı yaşandığını en fazla hırsızlık olayının da Mamak ve Altındağ ilçelerinde gerçekleştirildiğini belirtti. Yetkililer vatandaşlara şu uyarıları yaptı:
-Apartmanlara görevli gibi giren kişilerden mutlaka ASKİ kimliği sorun.
-Başkent 153 veya 0312 616 10 00 numaralı ASKİ Çağrı Merkezi’ni arayarak konu hakkında bilgi alın.
-Sayaç kolektör yerlerinizi özenle muhafaza edin.

Haberin Devamı

SAYACI ÇALINAN ZAYİ İŞLEMİ YAPTIRMALI

Sayaçları çalınan abonelerin mağdur olmaması için zayi işlemi hakkında mahalle karakolunda tutanak tutturması gerektiğini de hatırlatan ASKİ yetkilileri, “Zayi, kaybolan veya çalınan bir sayaç yeni sayaç ataması yapılması işlemidir. Mahalle karakolundan alınacak tutanak ile kurumumuza abone tarafından müracaat edilerek yeni sayaç takılır. Özellikle vatandaşlarımızın mağdur olmaması için mutlaka kayıp işleminin kayıt altına alınması gerekir” bilgisini verdi.

BAKMADAN GEÇME!