Ankaragücü'ne ilk uyarı

Güncelleme Tarihi:

Ankaragücüne ilk uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2022 17:43

Hatay’da oynanan maçta Gaziantep FK’ya 1-0 mağlup olan Başkent ekibi, oyunun büyük bölümünde etkisiz kaldı. Teknik Direktör Mustafa Dalcı, güçlü oyunlarını, uzun sürelere, sistemli biçimde yaymaları gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in ikinci haftasında Gaziantep FK’ya 1-0 yenilirken, ortaya koyduğu oyun camianın moralini bozdu. Gaziantep FK’nın iç saha maçlarını oynadığı stadın zemininin elverişli olmaması nedeni ile müsabaka Yeni Hatay Stadı’nda oynanırken, kırmızı-siyahlı ekibe 3 puan getiren golü ikinci yarıda Ertuğrul Ersoy attı. Geçen sezon Ankaragücü’nden, Gaziantep FK’ya giden savunma oyuncusu Kitsiou’nun golü ise VAR incelemesi sonrasında ofsayt gerekçesi ile iptal edildi.MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, sezonun açılış haftasında oynadıkları ve 0-0 berabere kaldıkları Konyaspor maçındaki 11’de değişiklik yapmadı. O maçta olduğu gibi, Jese, Ariyibi ve Ali Sowe ikinci yarıda oyuna dahil oldu. Uros Radakovic ve Pepe Rodriques ile Eren Derdiyok 21 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

Haberin Devamı

DEPLASMANDAKİ TABLO YİNE DEĞİŞMEDİ

2 takım iki farklı kulvarda 9. kez karşı karşıya gelirken, Gaziantep FK 5. galibiyetini elde etti. Bu süreçte sadece bir kez kazanan MKE Ankaragücü, deplasman tablosunu yine değiştiremedi. 3 müsabaka ise berabere sonuçlandı.Ankaragücü’nü konuk ettiği 5 lig maçının (Süper Lig ve 1. Lig) hiçbirini kaybetmeyen Gaziantep FK (2 galibiyet - 3 beraberlik), tek galibiyetini Süper Lig’deki son karşılaşmada 2021 yılı Ocak ayında 2-0’lık skorla almıştı. Kırmızı-siyahlılar, ikinci galibiyetine yine Süper Lig maçında ulaşmayı başardı.Ankaragücü, bugüne kadar Süper Lig’de karşılaştığı 71 takım arasında mağlup edemediği tek rakibine yine mağlup olup taraftarını üzdü. 5 maçta da galibiyet çıkaramadığı Gaziantep FK (1 beraberlik - 4 yenilgi) Ankara temsilcisi, bu rekabetteki tek Süper Lig puanını Haziran 2020’de 1-1’lik skorla almıştı.Süper Lig’e yükseldiği 2019-2020 sezonundan bu yana ilk kez bir sezona puan alarak başlayan Gaziantep FK (1-1 Demir Grup Sivasspor), geride kalan üç sezonda da çıktığı ilk iç saha karşılaşmasında mağlubiyet yaşamadı (2 galibiyet - 2 beraberlik)Geçen sezon 1. Lig’de en fazla dış saha puanı toplayan takım olan Ankaragücü (34), aynı zamanda 10 deplasman galibiyeti almayı başaran tek ekipti (10) Sarı-lacivertliler, Süper Lig’deki ilk deplasman maçında (tarafsız saha) mağlubiyet yaşadı.

Haberin Devamı

YENİLERE KARŞI ŞANSSIZLIĞINI KIRDI

Süper Lig’e o sezon yükselen takımlara rakip olduğu daha önceki 9 maçın 6’sını kaybeden Gaziantep FK (1 galibiyet - 2 beraberlik) bu kötü gidişe, Ankaragücü karşısında aldığı 1-0’lık galibiyetle son verdi.2 takımın Süper Lig’de oynadığı son 5 maçta, Gaziantep FK 4 galibiyet alırken, bir maç berabere bitti. Sarı-lacivertliler, oynadığı son 3 maçta da rakibine yenildi.2 maçta bir puan toplayan sarı-lacivertliler, ligin üçüncü haftasını bay geçecek. Başkent ekibi 4. haftada deplasmanda Karagümrük ile karşılaşacak.

Ankaragücüne ilk uyarı

ORTA SAHAYA HAKİM DEĞİLDİK

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, maça iyi başladıklarını, birinci bölgeden ikinci bölgeye doğru geçişler yaptıklarını belirtip, şöyle konuştu.“Fakat 10-15 dakikadan sonra orta sahada sayısal üstünlüğümüzü kaybettik. Rakip takım orta sahada bizden bu anlamda topa daha çok hakim oldu. Daha çok kenarları ve 2-4 dediğimiz bölgeleri kullandı. Bunlara cevap verememek gibi bir durum söz konusuydu ilk yarı. Sonuç itibariyle ilk yarının son 25 dakikasında rakip takım istediğini daha doğru yaptı diyebilirim. İkinci yarı bunları düzeltmek adına gerekli uyarılarımızı yaptık. İlk duran toptan golü yememiz tabii ki takımda bir kırılganlığa sebep oldu. Belli bir hamle yapma durumu söz konusuydu. Bu hamleleri yaptığımızda oyuna ortak olduk ve son 15-20 dakikayı da tamamen üstün geçirdik diyebilirim. Bu güçlü oyunumuzu, 90 dakikaya, belli periyotlarla böyle sistemli şekilde yayamamanın sıkıntısını yaşadık. Bunu uzatabilmek gerekiyor, 90 dakikaya doğru yaymak gerekiyor. Bunun sıkıntısını çektik. En kötü beraberlik de alabilirdik diye düşünüyorum. Ancak mağlup olduğumuz için üzgünüz.”

Haberin Devamı

GENEL ANLAMDA İYİ MAÇ OLDU

Ankaragücüne ilk uyarı

Gaziantep FK Teknik Direktörü Erol Bulut, MKE Ankaragücü karşısında güzel bir oyun oynadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:“Hak ettiğimiz bir galibiyet aldığımızı düşünüyoruz. Maçı aslında daha erken bitirmemiz gerekiyordu. Yeterince gol pozisyonuna girdik fakat yakaladığımız pozisyonları tam anlamıyla son pas olsun, son vuruş olsun konsantrasyon eksikliğinden değerlendiremedik. Ancak genel anlamda bizim adımıza iyi bir maç oldu. Futbolcularım bu sıcak ve nemli havada iyi bir performans gösterdiler. O yüzden kendilerini tebrik ediyorum.”

Ankaragücüne ilk uyarı

Haberin Devamı

BAHADIR’DAN KRİTİK HAMLELER

MKE Ankaragücü’nün kalecisi Bahadır Han Güngördü, Gaziantep FK maçında bir gol yemesine rağmen, yaptığı kurtarışlarla ön plana çıktı. Kırmızı-siyahlı ekibin, hem ilk yarı hem de ikinci yarıda yakaladığı elverişli pozisyonlarda kalesini biri dışında gole kapatan file bekçisi, takımın ayakta kalan ismiydi. Geçen sezon sadece 6 maçta forma giyme şansı bulan Bahadır’a, Teknik Direktör Mustafa Dalcı bu sezon iki maçta da görev verdi.

FİLMİN OYUNCU SEÇMELERİ YAPILDI

Tek yürek Ankaragücü filminin oyuncu seçmeleri yapıldı. Bir futbol kulübünün ve taraftarının doğrudan merkezde yer aldığı sinema filmi “Tek Yürek Ankaragücü”nün çekimleri için geri sayım başladı. Senaryosunu Eyüp Coşkun’un yazdığı, yönetmenliğini Serdar Çetinkaya’nın yaptığı, 110 dakika sürecek filmde, çok sayıda yardımcı oyuncu ve figüran yer alacak.
Başrolünü Esat Deniz Abdaloğlu’nun üstlendiği filmin oyuncu seçmelerine 300’den fazla başvuru oldu. Seçmeler geç saatlere kadar devam etti.Eylül ayında çekimlerin başlayacağını belirten yönetmen Serdar Çetinkaya, desteklerinden dolayı MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca’ya teşekkür etti. Çetinkaya, Koca’nın da filmde birkaç sahnede yer alacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!