Ankara’dan Bangkok’a metro ihracatı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’dan Bangkok’a metro ihracatı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 16:51

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'nin ilk ihraç edilecek metro aracının üretimine başlayan Bozankaya firmasının Sincan'daki tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Baran ve beraberindeki heyete üretim tesislerini gezdiren Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, Tayland'ın başkenti Bangkok'a ihracatı yapılacak olan metro araçları hakkında bilgi vererek, “Bir metro aracı ilk defa Türkiye'de yapılıp yurt dışına ihraç edilmiş olacak. Siemens ile kurduğumuz konsorsiyum sayesinde ciddi anlamda teknoloji transferi sağlandı. Kendi aracımızı 3 yıllık bir süreçte bitirmeyi düşünüyorduk, kazanmış olduğumuz tecrübe ile bunu çok öne almış olduk. 1-1,5 sene içerisinde kendi metro aracımızı da çıkartacağız” diye konuştu.

CARİ AÇIĞIN KAPATILMASINA DESTEK

ATO Başkanı Baran, “Ankara'da böyle bir firmanın varlığı bize gurur veriyor. Bu kadar istihdam sağlamanız, gelişmiş ülkelere ihracat yapmanız, bizim ürünlerimizi satmanız, bunu yüzde 60-70 oranında milli yapmanız, bu ülkenin en önemli sıkıntısı olan cari açığın kapatılmasına destek vermeniz bizim için çok önemli” dedi. Baran, ATO'nun kamu alımlarında yerli ve milli üretimin desteklenmesi konusuna dikkat çekmek için 6 Şubat'ta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayesinde ‘Teknolojik Dönüşümde Kamu Alımlarının Rolü: Yerli ve Milli Üretim Konferansı’ gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!