Ankara'da 300 taksiyle başladı... 5 soruda Uber

Güncelleme Tarihi:

Ankarada 300 taksiyle başladı... 5 soruda Uber
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2021 15:12

İstanbul’dan sonra Ankara’da da önceki gün itibarıyla hizmet vermeye başlayan Uber uygulaması ile ilgili Ankara Taksiciler Odası’nın “Karşıyız” açıklamasının ardından bu kez de şirkete merak edilenleri sorduk.

Haberin Devamı

Ankara’da 300 taksinin sisteme kaydolduğunu belirten Uber Global sözcüsü, “Ankara’daki taksi şoförlerine Uber teknolojisini kullanarak ek kazanç sağlama fırsatı sunmak istiyoruz” dedi. İşte 5 soruda Uber yanıtları.

 1) Uber, Ankara’ya neler getirecek ve ne gibi avantajı olacak?

Uber ile yolcular akıllı telefonlarında bir tuşa basarak dakikalar içinde yolculuğa çıkabilirler. Uber, A noktasından B noktasına gitmek için, uygun fiyatlı ve güvenilir bir ulaşım hizmeti alma imkanı sunmaktadır. Yolcular ayrıca Uber kullanarak çağırdıkları taksinin haritada bulundukları yere doğru geldiğini de takip etme imkanına sahip olacak. Bu şekilde, yolcunun doğru sürücüyle doğru araca bindiğine emin oluyoruz. Yolculuk deneyiminin sonunda, kullanıcı dilerse yaptığı yolculuğu puanlayabilir ve anonim bir şekilde yolculuğu hakkında Uber’e geri bildirim sağlayabilir. Bu geri bildirimleri titizlikle inceleyen ve kullanıcılarımızı doğrudan destekleyebilecek 7/24 hizmet veren bir ekibimiz var. Bu geri bildirimleri değerlendirerek Uber kullanıcılarının aldığı hizmetin iyileştirilmesi ve olumsuz herhangi bir deneyim yaşayan kullanıcılara destek sunulabilmesi için çalışıyoruz. UberTaksi kullanıcıları hem nakit hem de kredi kartı ödemeleri ile ödeme yapabilirler. Ayrıca hem turistlerin hem de iş seyahatinde olanların, Ankara’ya geldikleri andan ayrılacakları güne kadar tek bir tuşa basarak şehirde diledikleri gibi dolaşmanın tanıdık ve güvenli bir yolunu bulmalarını sağlıyoruz.

Haberin Devamı

2)Sürücülerde aranan şartlar var mı?

Sürücülerin Uber’e kayıt olabilmeleri için sabıka kayıtlarının olmaması gerekiyor.

3) Şu ana kadar Ankara’da kaç takside uygulama başladı?

Bugün(Çarşamba) itibarıyla Ankara’da hizmet vermeye başladık ve şimdiden uygulamaya kaydolan 300 taksi sürücümüz var.

4) Ankara Taksiciler Odası’nın ‘Bu sistemin Ankara’da uygulanamayacağı’ yönünde değerlendirmesi var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Ankara’daki taksi şoförlerine Uber teknolojisini kullanarak ek kazanç sağlama fırsatı sunmak istiyoruz. Türkiye’ye olan bağlılığımızın bir parçası olarak ve taksicilik sektörünün yaşadığımız benzeri görülmemiş krizden çıkmasına yardımcı olmak için Ankara’da hizmet vermeye başladık. Ek kazanç fırsatlarına sahip olmaları için sürücüleri teknolojimizle desteklemeye odaklandık.

5) Uygulama tüm ilçeleri kapsayacak mı?

Evet. Ankara’nın tüm ilçelerinde hizmet vereceğiz.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner ve Başkanvekili Cevdet Kavlak’ın Uber’e yönelik açıklamalarını dün ‘Taksilerde göz Uber’de’ manşetiyle gündeme taşıdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!