Uber Ankara'ya geldi oda ‘karşıyız’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Uber Ankaraya geldi oda ‘karşıyız’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2021 17:22

Uber Türkiye, dün itibarıyla Ankara’da da hizmet vermeye başladıklarını açıkladı. Ankara Taksiciler Odası ise, Uber’e karşı olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Uber, İstanbul'dan sonra dün Ankara'da da hizmet vermeye başladığını açıkladı. Uber Türkiye'den yapılan açıklamada, Ankaralıların Uber uygulaması üzerinden sarı taksi çağırabileceği belirtildi. Uber'in, İstanbul'da hizmet vermeye başladığı 2014'ten beri popüler bir güvenli ulaşım seçeneği haline geldiği belirtilen açıklamada, Türkiye'de 4.7 milyondan fazla kişi tarafından indirilen uygulamanın İstanbul'da 18 bin taksi sürücüsü tarafından kullanıldığı aktarıldı. Açıklamada, ‘MERHABAANKARA’ kodunu kullanarak mart ve nisan boyunca Ankara'da yapılacak bir yolculuğun 40 liraya kadarlık tutarının hediye olacağı bilgisi verildi.

Uber Ankaraya geldi oda ‘karşıyız’ dedi


ESNAFLARIN ÇOĞU SİSTEME GİRMEZ

Hürriyet Ankara, ‘Uber, İstanbul’dan sonra Ankara’da da hizmet vermeye başladı’ haberini Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner’e sordu. Yiğiner, Uber’e karşı olduklarını belirterek uygulamayla ilgili, “Adamın durağının önünden gelip yolcusunu alır, sıkıntı çıkar. Burada meslek barışını sıkıntıya sokabilir” dedi. Mehmet Yiğiner, şu değerlendirmeyi yaptı:

Uber Ankaraya geldi oda ‘karşıyız’ dedi


“Uygulamadan sarı taksi çağrılabilir ancak Ankara’da bu iş yürümez. Kentteki işleyiş buna uygun değil. Her yerde durak var. Çankaya’da neredeyse her sokakta bir taksi durağı var. Biz Uber’e karşıyız. Zaten Ankara’da araç fazlalığı var, Uber iş yapmaz. Sisteme esnafların çoğu dahil de olmaz, girmezler çünkü ihtiyaç yok.”

Uber Ankaraya geldi oda ‘karşıyız’ dedi


UYGULAMAYA SICAK BAKMIYORUZ

Gerekirse hukuki olarak da işlem başlatabileceklerini belirten Oda Başkanvekili Cevdet Kavlak da “Bir kaç esnafla gelip görüşme yapmışlar fakat şu anda somut uygulama yok. İstanbul gibi bazen taksi bulmanın zor olduğu kentlerde olabilir ancak Ankara’da böyle bir hizmete ihtiyaç yok. Esnafımız arasında iş barışını bozar. Ankara’da bu uygulamaya sıcak bakmıyoruz. Gerekirse hukuki girişimde de bulunacağız. Eğer esnaflar arasında sıkıntı çıkaracak bir durum olursa birlik disiplin kurulunda da gerekli işlemleri yaparız” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!