Ankara tarihine müzikal yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Ankara tarihine müzikal yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2023 15:00

Ankara Sanayi Odası (ASO), Cumhuriyet’in 100’üncü yılı ve kuruluşunun 60’ıncı yılı nedeniyle ‘Bir Ankara Müzikali’ isimli gece düzenledi. Gecede ünlü oyuncu Uğur Aslan’ın sunumuyla Ankara’nın binlerce yıllık tarihi anlatıldı.

Haberin Devamı

Congresium’da düzenlenen gecenin ev sahipliğini ASO Başkanı Seyit Ardıç üstlenirken, geceye Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve eşi Nursen Yavaş, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da katıldı. Şirin Aktemur’un yazıp yönettiği, ünlü sanatçı Uğur Aslan’ın sunumuyla renk kattığı ‘Bir Ankara Müzikali’nde Ankara’nın Hititler’den günümüze binlerce yıllık tarihi ve başkentin 100 yıllık hikâyesi müzikal tadında izleyiciye sunuldu. Programına, “Ankara’yı gerçek Ankaralılara, size anlatacağım” diyerek başlayan Aslan, Ankara’yı yakından tanımayanların sık sık sorduğu “Ankara’nın nesi var?” sorusuna cevap verdi. Aslan, “Ankara’nın binlerce yıllık tarihi, kültürü, sanatı, müziği, dansları, seymenleri ve her şeyden önemlisi Atatürk’ü var. Ankara’nın Cumhuriyet’in başkenti olma özelliği var. Ankara’nın asaleti var” dedikten sonra sözlerini “Ankara’nın Cumhuriyet’e sahip çıkan 60 yıllık Sanayi Odası var” diye tamamladı.

Haberin Devamı

Ankara tarihine müzikal yolculuk

CUMHURİYET DÖNEMİ BALOLARI

Ankara Kulübü Derneği seymenleri ve yöresel ezgiler eşliğinde dansların yer aldığı gösteride Cumhuriyet dönemi baloları da sahneye taşındı. Yaklaşık 2.5 saat süren müzikalde sanatseverler keyifli bir akşam geçirdi. Programın finalinde sahneye gelerek tüm sanatçılara teşekkür eden ASO Başkanı Seyit Ardıç, “Ankara Sanayi Odası ailesi olarak 60’ıncı gurur yılımızı kutluyoruz. 18 Kasım 1963’te 259 sanayiciyle kurulan odamızla, bozkır olarak bilinen başkentimiz artık bir sanayi kentine dönüştü. Bugün 9 bine yaklaşan üye sayımızla kocaman bir aile olduk. Sadece Ankara için değil, ülkemizin ekonomisi için de en büyük katkıyı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Ankara tarihine müzikal yolculuk

Müzikalde Ankara Kulübü seymenleri, Ankara havaları eşliğinde performanslar sergiledi.

BAKMADAN GEÇME!